Имам въпрос относно работна виза -работно разрешение
-
Имам въпрос относно работна виза -работно разрешение
Здравейте ,
Питах следното нещо във форума за федералната процедура ,но никой не ми отговори.Надявам се че има хора който са заминали по този начин с работно разрешение:
Имам позитив LMO от канадски работодател и договор за работа за 2-години .Попълних формулярите за работно разрешително 1295 както и всички други описани в сайта на имиграционните и ги изпратих до Букурещ. Интересувам се някой наскоро вадил ли си е работно разрешително + виза за да ми каже сроковете за обработка и дали още нещо ще е необходимо? Ако може да обясни какво следва след като изпратиш всички документи до посолството?
Виждам ,че сроковете ,който са дали са доста разтегливо понятие за тях.
Питах следното нещо във форума за федералната процедура ,но никой не ми отговори.Надявам се че има хора който са заминали по този начин с работно разрешение:
Имам позитив LMO от канадски работодател и договор за работа за 2-години .Попълних формулярите за работно разрешително 1295 както и всички други описани в сайта на имиграционните и ги изпратих до Букурещ. Интересувам се някой наскоро вадил ли си е работно разрешително + виза за да ми каже сроковете за обработка и дали още нещо ще е необходимо? Ако може да обясни какво следва след като изпратиш всички документи до посолството?
Виждам ,че сроковете ,който са дали са доста разтегливо понятие за тях.
- optics
- Модератор
Re: Имам въпрос относно работна виза -работно разрешение
в сравнение с емиграцията излиза за нула време - месец-два
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Вероятно си голям късметлия.
Аз никога не съм чувал някой работодател да се размърда и да даде работна виза на българин.
Можеш ли да споделиш как го убеди да направи това?
Аз никога не съм чувал някой работодател да се размърда и да даде работна виза на българин.
Можеш ли да споделиш как го убеди да направи това?
По скоро да отиде на този сайт: http://www.payscale.com/mypayscale.aspx и да погледне колко му е нормална заплатата. Ако е 100% от нормалната, значи е голям късметлия 

-
Става въпрос за шофьор ,и заплатата е като за такъв за Канада е може би 1-2 цента на миля по малко. Но аз съм карал САЩ горе долу на същите пари а и има и бонуси абе горе долу около 4800 на месец.Мисля ,че за NB е ок.umeiko написа:По скоро да отиде на този сайт: http://www.payscale.com/mypayscale.aspx и да погледне колко му е нормална заплатата. Ако е 100% от нормалната, значи е голям късметлия
Ако е след таксите, е супер, ако е преди.....Иначе недей да си казваш парите, не е прието това в Канада 
Но щом казваш че е нормално заплащането, въобще не се колебай ами действай.

-
Ми то всеки като чукне по обявите може да види колко се плаща на миля , а ако си по в час можеш да разбереш колко е норманото заплащане ..А вече от компанията зависи колко ще ти пусне .Поне в Чикаго никой не криеше и се знаеше за колко се работиumeiko написа:Ако е след таксите, е супер, ако е преди.....Иначе недей да си казваш парите, не е прието това в Канада
В крайна сметка ти си ги изработваш тези пари и решаваш дали да ги споделиш.

Здравейте, аз преди дни взех виза за Канада. Аз също имам позитив ЛМО и договор за 2 години. Освен всички формуляри е вероятно да изискат от вас свидетелство за съдимост(преведено) от България и FBI Record от USA ( в случай че са минали по малко от 5 години от както сте напуснали САЩ). След като ще бъдете шофьор ще ви трябва - Удостоверение от КАТ за нарушенията( само преведено без легализация) и Driver abstract (record) от USA ( не по стар от 6 мес). Друго което трябва да имате е писма от фирмите работодатели удостоверяващи периодите през които сте работили за тях както и заеманата длъжност(кратко описание) с адреси и телефони за контакт.
В моя случай изпратих документите на 29.08 и в първите дни на октомври бях поканен на интервю.
Успех на интервюто!
В моя случай изпратих документите на 29.08 и в първите дни на октомври бях поканен на интервю.
Успех на интервюто!
-
Миналата седмица ми изпратиха списък с допълнителни неща които ми искаха:miracle написа:Здравейте, аз преди дни взех виза за Канада. Аз също имам позитив ЛМО и договор за 2 години. Освен всички формуляри е вероятно да изискат от вас свидетелство за съдимост(преведено) от България и FBI Record от USA ( в случай че са минали по малко от 5 години от както сте напуснали САЩ). След като ще бъдете шофьор ще ви трябва - Удостоверение от КАТ за нарушенията( само преведено без легализация) и Driver abstract (record) от USA ( не по стар от 6 мес). Друго което трябва да имате е писма от фирмите работодатели удостоверяващи периодите през които сте работили за тях както и заеманата длъжност(кратко описание) с адреси и телефони за контакт.
Успех на интервюто!
FBI criminal record-напуснал съм САЩ 2006 и последно си вадих такъв от 18.11.2011 .Мислиш ли че ще им свърши работа ? Колко е изискванетоза актуалност на FBI документа?
Както и писмо от фирмата в САЩ и тази в БГ ,където работих и копие на амареканската ми книшка.
Нямам US абстракс защото ако искам да извадя такъв то става онлайн но го изпращат по е-маил до работодател само.
При теб иска ха ли да минаваш на медицински преглед?
Здравейте,
относно FBI criminal record - в случй че не сте посещавал САЩ от 2006г би трбвало да е ок( но все пак те са хората които казват ок лили не).
Относно Driver record-а - зависи от щата. От Северна Каролина всеки може да си го поръча онлайн, другият вариянт е от тук http://www.4safedrivers.com"
Не са искали да минавам медицински преглед.
относно FBI criminal record - в случй че не сте посещавал САЩ от 2006г би трбвало да е ок( но все пак те са хората които казват ок лили не).
Относно Driver record-а - зависи от щата. От Северна Каролина всеки може да си го поръча онлайн, другият вариянт е от тук http://www.4safedrivers.com"
-
Последен въпрос :miracle написа:Здравейте,
Драйвинг рекорда са пред посолството ли ми е нужен или за работодателя?
Сащото питам и за БГ справката?
В случай че Driver record-а и Удостоверението от КАТ не са упоменати в листа с документи които са ви пратили от консулството, значи не са ви необходими. По принцип ги изискват от консулството.
-

- optics
- Модератор
Честито !
За кой град ?
За кой град ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel