Pauline Marois печели изборите
- Bistra
- Напуснал форума
Pauline Marois печели изборите
заедно с Parti Québécois след вчерашния вот на избирателите. Тя ще състави миноритарно правителство (само 6 депутата повече от Parti libéral du Québec) и като лидер на партията ще бъде първата жена Министър председател за Кебек. Интересна подробност от снощната пресконференция: Имаше опит за атентат срещу Mme Marois. Пресконференцията беше спряна предсрочно, точно когато тя трябваше да почне да ни убеждава как трябва Кебек да се отцепи от Канада. Ето подробности:Parti Quebecois victory party disrupted by gun shots and fire; one person is dead
Аз очаквах честно по-значителна загуба на либералите, но явно националистите все пак нямат достатъчно поддръжници...Така, че спете спокойно! Отцепване най-вероятно няма да има, поне не при това правителство.
Не зная разбира се как би повлияло на имиграционната програма, но ще поживеем и видим!
Аз очаквах честно по-значителна загуба на либералите, но явно националистите все пак нямат достатъчно поддръжници...Така, че спете спокойно! Отцепване най-вероятно няма да има, поне не при това правителство.
Не зная разбира се как би повлияло на имиграционната програма, но ще поживеем и видим!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Re: Pauline Marois печели изборите
"Последните проучвания на общественото мнение сочат, че само 28% от жителите на Квебек искат независимост за провинцията, отбелязва Ройтерс." No comment Но виж ако прокара това за задължителните франкофонски колежи, сгъваме цирка...
54:50 места не е значима победа, но въпреки това съм доста учуден колко много поддръжници успя да привлече - почти всеки трети гласоподавател. А за атентата - аман от аматьори, дано следващия път наемат някой професионалист
- Bistra
- Напуснал форума
Не вярвам дори и това да прокара. По-вероятно според мен е, че след 6 месеца ще ходим на нови избори...Управлението на либералите, което продължи 9 години (мисля) беше слабо. Хората очакваха понижение на данъците, вместо това те вървяха неминуемо нагоре, прекалено раздуване на държавната администрация, скандали за корупция и т.н., и т.н. ...Какво очаквате? Хората са недоволни и вотът е логичен. "Баба кукумявка", обаче не е по-добра и мисля скоро ще и резнат крилцата.zenman написа:"Последните проучвания на общественото мнение сочат, че само 28% от жителите на Квебек искат независимост за провинцията, отбелязва Ройтерс." No comment Но виж ако прокара това за задължителните франкофонски колежи, сгъваме цирка...
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Април пак на избори.
Снощи като четях коментарите в интернет се чудех, дали няма някой да изкука и да я гръмне, и то взе ,че стана.
Само много смотано с това пистолетче, там бомби трябва да се пускат, така един по един за никъде не сме.
Снощи като четях коментарите в интернет се чудех, дали няма някой да изкука и да я гръмне, и то взе ,че стана.
Само много смотано с това пистолетче, там бомби трябва да се пускат, така един по един за никъде не сме.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Bistra написа: Не зная разбира се как би повлияло на имиграционната програма, но ще поживеем и видим!
Според мен крайно негативно, но както казваш - ще поживеем пък ще видим...
Нищо няма да се повлияе. Имат крайно недостатъчно предимство.
Радой Ралин
Радой Ралин
Много краен подход и много "цивилизовано недоволство" дума да няма... Айде сега мадам Бизе да защитава будния канадски дух дето протестирал и се борел за правата си за разлика от "овцете" в БГ! След студентските вандалщини по улиците методите се втвърдяват съвсем, докъде ли може да се стигне?As he was detained, the gunman, wearing a balaclava and a bathrobe, allegedly repeated twice in French with an English accent: "The Anglophones are waking up......."
До обстрелване на ябълки .
Не ни дразни, че сме достатъчно дълго тук да прихванем тукашните порядки.
Не ни дразни, че сме достатъчно дълго тук да прихванем тукашните порядки.
Радой Ралин
Радой Ралин
Много неудобен въпрос, нали? И докъде води до същата реакция - агресивност... Подхода на слабите!
- Bistra
- Напуснал форума
Kакво да ти кажа,apple, то се вижда кой е слаб в този Форум и скача на всяка моя реплика като ощипана мома.
Колкото до стрелеца...Ами, както има крайни политици, така има и крайни луди. Първите не са защитени от вторите. Това го доказа снощният инцидент.
Колкото до стрелеца...Ами, както има крайни политици, така има и крайни луди. Първите не са защитени от вторите. Това го доказа снощният инцидент.
А защо пък "нападението" да не е инсценирано? Тя печели най-много от такова събитие.
Относно изборите - голям кеф, бяха аха-аха за мажоритарно правителство и накрая либералите за мое учудване почти ги обърнаха. 54:50, по-добре не можеше да е. Сега няма да може да прокара глупавите си закони, няма да има референдум, правителството на PQ ще се издъни и пак 10 години в опозиция. Кеф! Догодина пак избори, пак разходи, но няма как. Интересно беше, че и в Монреал и в Кебек Сити бяха против PQ.
Някой знае ли какво ще стане с Шаре? Ще се смени ли с някой от своите за място, ще продължи ли да води либералите или ще напусне?
@капитан Немо: никак не му притеснява кукувицата. Нали ти казвам, сега ще се издъни и пак 10 години (поне!) в опозиция. Те (сепаратистите) може да са луди, но не са тъпи
Относно изборите - голям кеф, бяха аха-аха за мажоритарно правителство и накрая либералите за мое учудване почти ги обърнаха. 54:50, по-добре не можеше да е. Сега няма да може да прокара глупавите си закони, няма да има референдум, правителството на PQ ще се издъни и пак 10 години в опозиция. Кеф! Догодина пак избори, пак разходи, но няма как. Интересно беше, че и в Монреал и в Кебек Сити бяха против PQ.
Някой знае ли какво ще стане с Шаре? Ще се смени ли с някой от своите за място, ще продължи ли да води либералите или ще напусне?
@капитан Немо: никак не му притеснява кукувицата. Нали ти казвам, сега ще се издъни и пак 10 години (поне!) в опозиция. Те (сепаратистите) може да са луди, но не са тъпи
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
-
За Шаре четох, мисля в Yahoo, че не е преизбран в своя избирателен окръг в Шербрук и че поема вината за загубата. Само това се съобщава за него.
Колкото разбрах няма да води либералите, така е казал. Според някои колеги щял да се пробва на федерално ниво.
Аз лично го харесвах, не знам какво не му харесват тукашните. За мен дори е малко мекошав.
Аз лично го харесвах, не знам какво не му харесват тукашните. За мен дори е малко мекошав.
Радой Ралин
Радой Ралин
-
- Обратна връзка:
Какво го мислите и обсъждате - табарнаците си избраха достоен вожд...По-отвратителна физиономия от нейната едва ли може да бъде посочена като политически лидер - може би само на другия идиотикос-табарнатикос - Жул Дюсеп - но при него в погледа му, освен фанатизъм, има и някакви искрици на интелект. Тази крава освен простотия нищо друго не излъчва...