Lease и неизпълнението му

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
davidT

Lease и неизпълнението му

Мнение от davidT »

Да речем че съм наемател в Монреал и имам подписан договор за наем до юли 2012,после автоматично ми се е продължил за още 1 година и ми изтича юли 2013,
но се налага февруари 2013 да се преместя/5 месеца по рано/.Какво може да ми направи наемателя законово ако решя да го направя ?
и трябва ли да му казвам или е по добре да не му казвам

Да НЕ казваш -- твърдо НЕ е добре. Другите вече са писали по въпроса.

Аз имах такъв случай - казах им (голяма фирма), те казаха - или намери хора и ги доведи, или дай 100 долара да пуснем обява. (в другия случай ясно - плащаш като поп, но това не го коментирахме щото се подразбира). ...Като пуснем обява, ако се намери човек, ще ти ги върнем тия сто долара (отново бяхме позитивни :)) И така стана - дадох $100 , пуснаха обява, намери се кандидат, върнаха ми 100-те долара, всичко точно.
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
speedy

Re: Lease и неизпълнението му

Мнение от speedy »

В договора би трябвало да има клауза за предварително прекратяване. Виж какво пише там.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
davidT

Мнение от davidT »

ми те са тея стандартните от книжарниците и май нищо не пише по въпроса
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

май правилото е да те изнуди да платиш наема до края. Пише го в закона.
Дали ще те търсят в друга провинция, не знам. Но не виждам да им е проблем да го направят.
Все пак със сигурност ще те съдят. А по документи могат много лесно да те издирят.

С един гугъл можеш за 10 секунди да намериш какви са правилата. Даже съм ги поствал наскоро, тук в малките обяви.

Най-доброто решение е да намериш ти хора, които да ти вземат твоя договор и да се настанят, когато ти заминаваш. Тогава си освободен от плащането на наема.
Евентуално можеш да уведомиш и собственика да си търси хора, но в тоя случай той не е длъжен наистина да ги търси. Щото така или иначе от тебе ще получи парите до края на срока.

http://www.rdl.gouv.qc.ca/en/publications/ceder.asp"
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Трябва да му изпратиш писмо-предизвестие 3 месеца преди датата на напускане.
Вероятно той няма да е доволен, че го напускаш и ще поиска от теб да му осигуриш за оставащите 5 месеца съблет, т.е. някой , който да ти продължи наема. В правото си е да го иска, както и е в правото си да не одобри предложеният от теб човек, и да те задължи да останеш до изтичане на лиза ти, ако не му предложиш друг надежден кандидат.
Ако напуснеш без предизвестие, също е в правото си да те преследва по съдебен път.
Резултатът от такива дела е много често присъждане в полза на наемодателя. Ако се стигне дотам подготви се да платиш оставащите 5 месеца+съдебни разноски+просрочени лихви. Успех ти желая! :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Kan_Tangra написа:май правилото е да те изнуди да платиш наема до края. Пише го в закона.
Де да беше изнудване нещо, което е постановено със закон! ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

davidT написа:Да речем че съм наемател в Монреал и имам подписан договор за наем до юли 2012,после автоматично ми се е продължил за още 1 година и ми изтича юли 2013,
но се налага февруари 2013 да се преместя/5 месеца по рано/.Какво може да ми направи наемателя законово ако решя да го направя ?
и трябва ли да му казвам или е по добре да не му казвам
Аз бих му казал колкото се може по-скоро и бих намерил начин да работя с него по намирането на съблет или нови наематели. Договора ти освен а време е и за пари и ти му дължиш цялата сума за целия срок и щр бъдеш осъден ако на него му се занимава.
Аз съм се изнасял 4 пъти пъти преди края на срока и всичките работих със собственика и всичко мина без проблем. Два то тези пъти беше компания, а не човек, но пак всичко мина ОК. На сайта на режито има указания на какви критерии трябва да не отговаря намерения от теб човек, за да могат да ти откажат да му съблетнат твоя апартамент.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Наемодателят не се интересува много дали живееш там, или си се изнесъл. Имате си договор, той има разходи (ипотека, поддръжка, ремонти, застраховка, отопление...) и ги покрива с приходи от наема.

Ако искаш да прекратиш договора предварително, ти трябва да му съдействаш да намери друг наемател (одобряем), да платиш, или подариш нещо на новия за да ти поеме договора. Освен това, ако не намерите наемател веднага, а например след месец, вакантността е за твоя сметка.

Подходи дипломатично, колкото се може по-рано, предложи пълно съдействие и ако отсрещния не е ирационален всичко ще се уреди.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Да НЕ казваш -- твърдо НЕ е добре. Другите вече са писали по въпроса.

Аз имах такъв случай - казах им (голяма фирма), те казаха - или намери хора и ги доведи, или дай 100 долара да пуснем обява. (в другия случай ясно - плащаш като поп, но това не го коментирахме щото се подразбира). ...Като пуснем обява, ако се намери човек, ще ти ги върнем тия сто долара (отново бяхме позитивни :)) И така стана - дадох $100 , пуснаха обява, намери се кандидат, върнаха ми 100-те долара, всичко точно.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
niki477

Мнение от niki477 »

винаги може да се преотдаде на някой друг. Ние се изнесохме 7 месеца по-рано, но преотдадохме апартамента, като спазихме законовата процедура за това.
Публикувай отговор