обобщение на изискванията
-
обобщение на изискванията
Днес цял ден чета за новите изисквания и от тук от там не знам какво разбрах.Аз започвам да уча френски от самото начало от септември месец и като свърша първото ниво смятам да подам документи и да пиша,че уча за следващо ниво поне така ми казаха да направя в Алианс Франсес.Та изискванията са за френски език английски език и по-точно ИЕЛТС но не разбрах задължителен ли е защото аз малко се прецаках понеже идеята за Канада за мен не е много отдавна и изкарах преди време ТОЙФЕЛ и малко тъпо,че пак ще дам 400 лв за изпит...освен това не разбрах какви са тези групи и ако не попадаш в 1ва или 2ра няма да те пуснат така ли?Защото аз сега завършвам хуманитарна гимназия и това няма професия и нямам стаж и не знам какво да правя.
Сължалявам,че толкова питам,но ме посъветваха да оправям всичко сама и да не се доверявам на разни хора и да си давам парите,за да не ме подведат.
Сължалявам,че толкова питам,но ме посъветваха да оправям всичко сама и да не се доверявам на разни хора и да си давам парите,за да не ме подведат.
Re: обобщение на изискванията
Първо не пускай 5 теми;
Втори си направи теста онлайн дали събираш точките за Кебек с какъвто прецениш че можеш да защитиш френски на изпит. След това подай документи. Как ще стане без образование и опит не ми е много ясно, но ти си знаеш. Мен ако ме питаш по-добре завърши нещо в БГ, събери малко опит, НАУЧИ френски и тогава подай. Е да след 5-7 години условията може да се променили, но в този живот няма нищо сигурно. Успех.
Ако 400 кинта за изпит са "прецакване" как си представят 10-15 хилки на семестър студентски такси ? Плщс разходите за живот на място ?
Втори си направи теста онлайн дали събираш точките за Кебек с какъвто прецениш че можеш да защитиш френски на изпит. След това подай документи. Как ще стане без образование и опит не ми е много ясно, но ти си знаеш. Мен ако ме питаш по-добре завърши нещо в БГ, събери малко опит, НАУЧИ френски и тогава подай. Е да след 5-7 години условията може да се променили, но в този живот няма нищо сигурно. Успех.
Ако 400 кинта за изпит са "прецакване" как си представят 10-15 хилки на семестър студентски такси ? Плщс разходите за живот на място ?
След последните промени,тестът онлайн не е е добра идея,защото не е актуализиран спрямо новите изисквания на програмата.
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
Френския език е най-малкия проблем за имиграция в Квебек вече. Ако не попадаш в списъка с търсени професии, не може да кандидатстваш за Квебек. Ако току що си завършила училище, няма как да стане.crimson.rose написа:Днес цял ден чета за новите изисквания и от тук от там не знам какво разбрах.Аз започвам да уча френски от самото начало от септември месец и като свърша първото ниво смятам да подам документи и да пиша,че уча за следващо ниво поне така ми казаха да направя в Алианс Франсес.Та изискванията са за френски език английски език и по-точно ИЕЛТС но не разбрах задължителен ли е защото аз малко се прецаках понеже идеята за Канада за мен не е много отдавна и изкарах преди време ТОЙФЕЛ и малко тъпо,че пак ще дам 400 лв за изпит...освен това не разбрах какви са тези групи и ако не попадаш в 1ва или 2ра няма да те пуснат така ли?Защото аз сега завършвам хуманитарна гимназия и това няма професия и нямам стаж и не знам какво да правя.
Може да дойдеш като студент, но какъв е смисълът да плащаш високи такси за чуждестранни студенти, при положение, че можеш да учиш в западна Европа почти без пари?
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
-
пъмпи,не знам защо толкова упорито се заяждаш.Искам да замина,търся начин да го направя и не искам да чакам.Не разбрах нищо за тези групи и професии и за това питам...значи без професия няма как да замина?А можели да се изкара тук курс за професия или нещо подобно?
Здравейте на всички, най-после успеят и аз да се регистрирам;) Скоро и аз реших да се захвана с подготовката ми за емиграция.Като начало септември месец започвам курсове по френски език при една от учителките посочени в уики-то, постоянно чета в форума за информация и гледам да не питам много защото вероятно всички отговори са някъде в сайта. По принцип ще заминаваме с приятелката ми, аз съм готвач по професия това и работя исках да попитам само трябва ли да си подадем документите и докато чакаме да учим френски, или първо трябва да го научиме, да вземаме сертификата и тогава да ги пускаме. Благодаря предварително на всеки който ме упъти и се извинявам на тези на които им е писнало да четат този въпрос за вероятно стотен път.
-
Почвате да учите френски, явявате се двамата на ТЦФК и вземате сертификатите. Основният кандидат се явява на изпита по английски ЙЕЛТС, взема сертификата и пускате 3 сертификата+ всички останали изисквани документи заедно. В противен случай не ви зачитат точките за езици. Освен ако разбира се не ги събирате без тях.stancho написа:Здравейте на всички, най-после успеят и аз да се регистрирам;) Скоро и аз реших да се захвана с подготовката ми за емиграция.Като начало септември месец започвам курсове по френски език при една от учителките посочени в уики-то, постоянно чета в форума за информация и гледам да не питам много защото вероятно всички отговори са някъде в сайта. По принцип ще заминаваме с приятелката ми, аз съм готвач по професия това и работя исках да попитам само трябва ли да си подадем документите и докато чакаме да учим френски, или първо трябва да го научиме, да вземаме сертификата и тогава да ги пускаме. Благодаря предварително на всеки който ме упъти и се извинявам на тези на които им е писнало да четат този въпрос за вероятно стотен път.

DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Mariкo_san благодаря ти за бързия отговор, значи трябва да се явя и на ЙЕЛТС;)започвам да дерзая.
Майна, не се заяждам, но ти видимо не ме разбираш... И аз искам много неща и к'во от т'ва. Между искам да замина, мога да замина и ще замина, разликата е от тук до луната и обратно. Нима очакваш основна информация как да си подредиш живота да получиш от един форум ? Ако не си в състояние да разбереш нещо толкова просто като сайта на CIC и Immigration Quebec как очакваш да се оправиш един ден като кацнеш тук ??? Като питаш пак във форума ли ? Не искаш да чакаш ? Знаеш ли колко чакане те чака от сега нататък по процедурата за имиграция - ГОДИНИ....crimson.rose написа:пъмпи,не знам защо толкова упорито се заяждаш.Искам да замина,търся начин да го направя и не искам да чакам.Не разбрах нищо за тези групи и професии и за това питам...значи без професия няма как да замина?А можели да се изкара тук курс за професия или нещо подобно?
Казах ти го някъде - СЕДНИ и ЧЕТИ. Знай на изуст двата официални сайта (хем знаеш какво и кога да правиш, хем си упражняваш езика). С "нямам време" и "силно искам" няма да се получи. Вярвай ми, минал съм по този път. Бил съм на 13/14 и 17/18 и съм си мечтаел да не живея в БГ. На 22 започнах да се занимавам с часове четене на сайтове и информаця за Нова Зеландия, Австралия, Канада и САЩ. На 23 може би подадох за първи път за Кебек и ме отрязаха. На 25 пробвах пак и на 28 заминах. Не, че всички трябва да го направят толкова бавно, но "искам да замина" - разбирай "утре" НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ. ОСвен това по-добре "загуби" време в БГ, а не няколко години на социал в Монреал за да се "ориентирваш"
И се замисли малко: за какво ми е да се заяждам с теб ???Нито те храня, нито те обличам и/или обратното и в крайна сметка ми е все тая дали ще заминеш или не. Опитвам се да ти помогна да стъпиш здраво на земята и да се вземеш в ръце - това е ЕДИНСТВЕНИЯ начин да се имигрира и да се развива човек - тук "тате носи, мама меси" не съществува в масовия случай, за разлика от навиците ни в България. И да, езика ми може да е груб, но такъв е и живота в Канада

Успех
PS: pumpy се чете пумпи и идвам от "пумпал". Няма как "u" да е "ъ", освен в главата на мухата....
-
да ти кажа има как u да е ъ и не знам това какво общо има...
Общото е, че в МОИТЕ име и прякор АЗ решавам кое как се чете. Както видя и от къде идва, нали....Елементарно уважение, когато искаш нещо е да произнасяш името на събеседника си правилно. Не само в Канада, но и в България...crimson.rose написа:да ти кажа има как u да е ъ и не знам това какво общо има...
Ето тук вече е коментирано
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=44248"
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=44248"
От време на време даваш много вярни оценкиpumpy написа: И да, езика ми може да е груб, но такъв е и живота в Канада![]()

Мъченици...Колкото и да е груб живота, когато човек има възпитание може да даде полезен урок на някой, да го поучи и дори укори и без да е груб.crusader написа:От време на време даваш много вярни оценкиpumpy написа: И да, езика ми може да е груб, но такъв е и живота в Канада![]()
Това че някои чакат всичко на готово и не "поемат" нищо от това, което им се говори...е, има и такива.
"Няма власт над оная глава, която е готова да се одели от плещите си в името на совобадата и за благото на цялото човечество."
Хр. Ботев, в. "Знаме", г. I, брой 23 от 27 юли 1875 г.
Хр. Ботев, в. "Знаме", г. I, брой 23 от 27 юли 1875 г.
Има - болшинството от новорегистрираните! След регистрацията веднага праскат нови теми за всичко, което се сетят, въпреки че вече има достатъчно създадени такива със съдържателни дискусии в тях.becko написа:Това че някои чакат всичко на готово и не "поемат" нищо от това, което им се говори...е, има и такива.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"