Книжка за мотоциклет

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
emili_vn

Книжка за мотоциклет

Мнение от emili_vn »

Здравейте,
Някой може ли да сподели опит какви са стъпките за придобиване на книжка за мотоциклет, при положение, че лицето има книжка категория А от България (от повече от 20 години) и е придобило книжка клас 5 в Квебек. Има ли вариант да се яви само на изпити или трябва задължително да се кара курс? Ще съм благодарна, ако можете да споделите и какво е цифровото изражение на цялата история. Благодаря предварително.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
Rall

Re: Книжка за мотоциклет

Мнение от Rall »

Няма начин, направо на изпит за съжаление. Стъпките са - Курс теория -изпит листовки.
Курс практика- изпит полигон, като го вземеш получаваш категория която ти позволява да караш само с придружител. След една година се явяваш на изпит на пътя, за нормална категория и си готов. На изпита за теориятя може да се явиш и преди да си записал курса, ама нема смисъл щото така или иначе ще те накарат да го караш. За пари на мене преди 2-3 години ми излезе към 5-600 $,колко е сега незнам.
Dead Eyes See No Future
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Е що такава щуротия и толкова време. И как се кара мотоциклет с придружител? Звучи ми малко безумно... ;)
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Относно процедурата за книжка и на мен ми беше интересно да чуя. Иначе знам, че удоволствието е скъпо да имаш маторин - около 600-700 пари годишно е данъка, а застраховката един познат, който има ми каза, че му е 95 на месец и това било евтино.
За сравнение данъка на кола е 255 годишно, а едностранна нормална застраховка е 20-30 зависи от колата...
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Емили, http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/classes/index.php" , дано ти помогне ;).
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Ninushevi написа:И как се кара мотоциклет с придружител?
На това и аз се зачудих - значи ако ще се трепя, поне да сме двама :o
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Придружителя е на свой мотор и трябва да има редовна книжка от минум две години. С временната книжка нямаш право да возиш втори човек. Принципно придружителя кара пред теб в лявата част на лентата ти след него в дясната, но това е само препоръчително не задължително.
Dead Eyes See No Future
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Rall написа:Придружителя е на свой мотор и трябва да има редовна книжка от минум две години. С временната книжка нямаш право да возиш втори човек. Принципно придружителя кара пред теб в лявата част на лентата ти след него в дясната, но това е само препоръчително не задължително.
Благодаря за разяснението.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Благодаря за отговорите. :)
Значи няма начин да се размине човек с курса, както и с придружителя.

Марто, нали знаеш, че няма начин да съм пропуснала официалната страница. ;)
Благодаря ти все пак. :handshake:
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

С курса няма начин да се разминеш, с придружителя може просто да не караш една година и да се явиш на " градско" или може да си караш на "риск" ако те хванат без придружител мисля че 4 точки ти отнемат.
Dead Eyes See No Future
Публикувай отговор