Заверка на пълномощно - Къде?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
anitsa

Заверка на пълномощно - Къде?

Мнение от anitsa »

Трябва да заверя едно пълномощно за продажба на имот в България. Някакви идеи как да стане това в Монреал?
Аватар
optics
Модератор

Re: Заверка на пълномощно - Къде?

Мнение от optics »

Правиш разходка до Отава до консулството, като предварително им се обаждаш какво да носиш, кои декларации да си попълнила.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
IFF

Мнение от IFF »

Щом е за имот, приготви се за поредното скубане-трябва да се завери второ пълномощно, за архива на посолството.....чиято заверка плащаш ти. Плащаш две, получаваш едно :rofl:
anitsa

Мнение от anitsa »

optics написа:Правиш разходка до Отава до консулството, като предварително им се обаждаш какво да носиш, кои декларации да си попълнила.
За какви декларации става въпрос?
IFF написа:Щом е за имот, приготви се за поредното скубане-трябва да се завери второ пълномощно, за архива на посолството.....чиято заверка плащаш ти. Плащаш две, получаваш едно :rofl:
Колко е това скубане?

Някой да е заверявал при нотариус, българин в Монреал?
def34

Мнение от def34 »

anitsa написа:
optics написа:Правиш разходка до Отава до консулството, като предварително им се обаждаш какво да носиш, кои декларации да си попълнила.
За какви декларации става въпрос?
IFF написа:Щом е за имот, приготви се за поредното скубане-трябва да се завери второ пълномощно, за архива на посолството.....чиято заверка плащаш ти. Плащаш две, получаваш едно :rofl:
Колко е това скубане?

Някой да е заверявал при нотариус, българин в Монреал?
Това са декларации по чл.225 ал.6 от ЗННД и по чл.226 ал.1 от ДПК...
виж линка какво трябва да направиш за заверка на пълномощно за учредяване или прехвърляне на вещни права http://www.bgconsultoronto.info/useful_info.php#8
anitsa

Мнение от anitsa »

Благодаря ти много def34 за линка, стана ми ясно че без ходене в Отава няма да се разминем.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

anitsa написа:Благодаря ти много def34 за линка, стана ми ясно че без ходене в Отава няма да се разминем.
Това казах и аз от самото начало.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
anitsa

Мнение от anitsa »

optics написа:
anitsa написа:Благодаря ти много def34 за линка, стана ми ясно че без ходене в Отава няма да се разминем.
Това казах и аз от самото начало.
Извинявай ако съм те обидила, но в линка намерих и декларациите и таксата и работното време на посолството в Отава.

Единственото, което не мога да намеря е официалният сайт на посолството, отваря ми се страница в сайта на министерството на външните работи. Учудва ме, че нямат сайт като този на консулския отдел в Торонто.
vio

Мнение от vio »

Казаха ми, че наскоро в Монреал е открито официално консулство. Май консул е станал онзи почетният консул от едно време - забравих му името, но той си живее тук в Монреал. Не знам каква работа вършат - при нас едно време той свърши работа за шофиорските книжки, но щом сега са открили консулство би трябвало да има и други правомощия. Ако някой има повече информация за адрес и услуги на това консулство, моля да сподели.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Някой да е чувал нещо?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
anitsa

Мнение от anitsa »

Това за консулство в Монреал звучи много добре, но май не е вярно.
В сайта на министерството на външните работи за Монреал е посочен само почетния консул
Георги Борисов Паничерски – Канада, седалище Монреал, консулски окръг провинция Квебек
Mr. Georges Panitchersky
4570, King Edward Ave.,
Montreal, Quebec, H4B 2H4,
Canada
Tel.: 514 – 573-0360,
Fax: 514 – 573-0361,

но пък в тази страница на ПОЧЕТНО КОНСУЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В МОНРЕАЛ пише така
http://www.consulatdebulgarie.ca/montreal.htm"
Услуги за гражданите
Единствено Посолството на Република България в Отава предлага всички административни и консулски услуги за български и чужди граждани. Тези услуги включват: информация, изпращане на формуляри и издаване на визи и на български документи за самоличност (паспорти, лични карти, свидетелства за правоуправление...), заверка на подписи и на документи (пълномощни, завещания, придружителни писма...) и др., които Почетното консулство не е упълномощено да извършва. На Интернет страницата на Посолството ще намерите цялата полезна информация, интересуваща както българските граждани, така и пътуващи за или през България чужди граждани.

информацията обаче е от създаването му през 2001 и може да има промени.

Относно таксите за заверяване на пълномощното за продажба на имот и двете декларации, след като се обадих стана яано, че няма разлика дали ще ги заверяваме в Отава или Торонто:
Заверка на пълномощното - 45$ за три дена, 90$ веднага
Заверка на двете декларации - 23$ х 2 = 46$ за три дена, 92$ веднага
Ако ги оставиш за заверка, ти ги изпращат обратно с преадресиран плик и предплатени пощенски разходи.
В Торонто обаче ми дадоха и цена за 8 часа, подаваш на единия ден и вземаш на другия ден - 68$ за пълномощното и по 34$ за всяка декларация.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Почетният консул дефакто е канадско оторизирано лице и има точно толкова пълномощия за заверки колкото всеки "клетвен комисар" (травел агентите, Миланка, моя милост и т.н.)
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор