В момента се ровя в сайта на Commission de la constructions de Québec, и от това което чета е, че трябва да избера един синдикален орган, за да мога да изкарам Cours Santé et sécurité générale sur les chantiers de construction и да ме представлява където е необходимо. Та, въпросите ми са:
- Кой от изброените синдикални организации е най-подходящ?
- Всякакъв вид занаяти ли могат да влизат във съответния синдикат, или те по между си са си разпределили занаятите?
- Може ли, при условие, че предприятието в което евентуално започна работа има взаимоотношения с един синдикат, аз да избера друг?
- Това ли е>> http://www.ccq.org/E_CertificatsCompete ... ravailleur" << формуляра за вписване в синдиката?
Благодаря предварително!
п.с. Какъв е този формуляр, който се попълва, за да те допуснат до горепосоченият курс.
Относно строителните синдикални организации!
Re: Относно строителните синдикални организации!
Този курс не ти дава право да работиш на строителен обект,а само да седиш там.За да работиш трябва да си регисриран в Commission de la constructions de Québec,а за да се регистрираш там трябва да работиш.
Ако дойде проверяващ от този комисион и те сбара,че извършваш някаква квалифицирана работа без регистрация или без така наречената карт дьо компетанс шефът ти отнася една солидна глоба от 10 бона а може и повече.А за да си изкараш картата за комппетнеция трябва да посещаваш училище от порядъка на 8-16 месеца,според програмата.И за да станат нещата още по-сложни, има и приемен тест ,който продължава в порядъка 5-6 часа,като теста ти включва физика ,химия ,математика,термодинамика,механика,английски,френски,психологически тест,тест за координация,кондиция , бързина и т.н.Само да не си помислиш,че минаваш теста и си в джаза.Теста е са отсяване - 200 кандидата за 20 места.
При синдикатите ситуацията е същата-за да станеш член на синдиката тябва да си на работа,а за да почнеш работа,трябва си член на синдиката.
Добре дошъл у табарнашко!

При синдикатите ситуацията е същата-за да станеш член на синдиката тябва да си на работа,а за да почнеш работа,трябва си член на синдиката.
Добре дошъл у табарнашко!

Re: Относно строителните синдикални организации!
Ако ви се занимава с мафия стил БГ 1990, ходете при тия балъци. Строителите в Qc са може би най-корумпираните шмекери в цялата провинция ...
ако изключим Quebecor и компания.