Кой път да хвана....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Jorkata

Кой път да хвана....

Мнение от Jorkata »

Здравейте,

Отскоро и аз реших, че ми стига толкова живуркане в България и реших да се насоча към Канада, като държава, в която мога да живея нормален живот.
Тъй като съм нов в това начинание може ли малко помощ накъде да се насоча.
Завършил съм бакалавър Финанси и магистър Банков мениджмънт в Свищов. Имам 9 години стаж в банки, като главен касиер, обслужване на клиенти, кредитен специалист и специалист събиране на проблемни експозиции.
Жена ми е завършила бакалавър Финанси и сега учи магистратура Счетоводство на нефинансовите предприятия в Свищов.
На 34 години съм, тя на 26.
Имам FCE с резултат "B", френски съм учил малко, ако се наложи почвам отначало
Жена ми е учила малко английски и френски....

По новите изисквания разбрах, че за английски признават само ielts
За френския - от Алианс Франсез ми казаха, че тяхните сертификати се признавали за Квебек, от форума и официалната страница останах с други впечатления...

Ще съм благодарен на всеки, който помогне със съвет
Аватар
karelia79

Re: Кой път да хвана....

Мнение от karelia79 »

Започни от там да провериш дали изобщо образованието ви попада в двата списъка , тъй като отскоро има ограничения на квотите и на практика само хора, които имат образование от тези два списъка могат да кандидатстват до 2013 година.
Отделно сертификатите за езици, които признават са за английски - само Йелтс, за френски има по-голям избор. Повечето хора от хорума се явяват на ТСФК, понеже включва 2 модула - слушане с разбиране и говорене.
Най-добре прочетете какво намерите във форума във връзка с новите промени от март 2012 година и от декември 2011 година, после на английски от официалните сайтове, и после питайте.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
hanasparuh

Re: Кой път да хвана....

Мнение от hanasparuh »

Jorkata написа:Здравейте,
... френски съм учил малко, ако се наложи почвам отначало
Жена ми е учила малко английски и френски....

Ще съм благодарен на всеки, който помогне със съвет
Съвета от мене: налага се да научите френски - много добре, и не за това да имате почеве точки, а да живота тука. Без много добър говорим език няма да си намерите добра работа. И двамата имате високо квалифицирани професии, които обаче без френски (и дори английски) в Квебек нямат значение. Не ти го казвам за да те откажа, а от опит. Ако трябва да ви отнеме една година повече, по-добре елате подготвени. За работа по професията ти тук, най-големия ти шанс е да започнеш като касиер на гише - това значи, разговор с клиенти и т.н. Ако нямате деца, може да изберете да поучите малко в Канада: някой сертификат за да станите по-конкурентни.

Успех и късмет!
България е моята Родина!
Публикувай отговор