Здравейте,
бих искала да споделите вашето мнение по отношение на това дали при изпратен покрит тест TCFQ за ниво В2 на водещия кандидат и документ за покрито средно ниво на придружаващия има вероятност да се пропусне интервюто?
Знаете ли дали на някой му се е случвало подобно нещо. Ще съм ви изключително благодарна
През последните две години тези случаи се броят на пръсти.
За да се избегне интервю, трябва да са ви признали, че имате минимум 63 точки (Без фактора адаптивност)
При това положение ви изпращат сертификата по пощата.
На хария е възможно, на практика се случва много рядко.
Преди една седмица им се обадих, и една госпожа ми каза че може да се ползва общежитието към ИЧС за 4.50 на вечер, смятам да пътувам предния ден за да не гоня автобуси и да не се притеснявам излишно.
жената каза още, че ще се обади на всички няколко дена преди изпита за да не забравим
sakrovi6te написа:И ние сме там - 2 семейства сме от Пловдив.
То както тръгнало Пловдив ще се премести в Канада. Успех, и не забравяйте че испита не е само за точките, но и за да можете да се разбирате с хората в Квебек.
Естетвено, с изпита ученето не спира. Но поне да подадем сега, защото бяхме готови декември и въведоха промените - сега като гледам с какво темпо променят такси и изисквания, поне да подадем преди да им хрумне още нещо
Изпратени/Получени в Монреал- 05.07.2012/09.07.2012
Здравейте,
Вие колко време се подготвяхте за изпита-само подготовка ли беше или ходихте на курсове, ние все още се подготвяме за да се явим. Може ли ако е било само подготовка да дадете някой линк за помощ? Ще разказвате как е минало. Успех!
В момента приключваме второ ниво в Алианса, а за самия изпит се подготвяме по учебника с упражнения за TCF. Ако искаш пиши на лични ще ти го изпратя заедно с файловете за слушане.
sakrovi6te написа:В момента приключваме второ ниво в Алианса, а за самия изпит се подготвяме по учебника с упражнения за TCF. Ако искаш пиши на лични ще ти го изпратя заедно с файловете за слушане.
А имахте ли някакво ниво Френски преди да започнете курса ???Питам за да преценя горе долу колко време ще ми трябва да се подготвя за TCFQ ,ако започна от самото начало.
Не, аз съм учила от 5-ти до 8-ми клас, но не го броя, защото когато не си езикова паралелка, всеки знае колко се научава, или поне аз не помнех много. Смятам, че за 6-те месеца в Алианса и допълнително в къщи, ще вземем някакво задоволително на този етап ниво, за да можем да подадем документи. А то ученето си продължава и след изпита по TCFQ.