Жалба до посланика в Отава

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
todorovi

Жалба до посланика в Отава

Мнение от todorovi »

Посъветваха ме да пусна жалба до Посланика в Отава, някой да знае какво е точно обръщението г-н Посланик? Ако разполагате с примерен образец на такава жалба, много ще се радвам да ми го пратите :)
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Re: Жалба до посланика в Отава

Мнение от UnHoly »

Обръщението е "г-н Посланик", в случай че не си сигурен дали знаеш името му. Обаче ако не е ясно от какво ще се жалваш, какъв образец на жалба очакваш?
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

todorovi написа:Посъветваха ме да пусна жалба до Посланика в Отава, някой да знае какво е точно обръщението г-н Посланик? Ако разполагате с примерен образец на такава жалба, много ще се радвам да ми го пратите :)
Ако съм на твое място, бих се обадил в посолството по телефона и бих попитал какво е официалното обръщение към посланника в случай че трябва да му изпратиш официално писмо, като не е нужно да обясняваш че ще се жалваш. Имената му би трябвало да ги има в нета, мисля че е излишно да споменавам че жалбата трябва да е адресирана до него, като са посочени точно имената му.

От друга страна си мисля че е доста вероятно със самата жалба реално да се занимават чиновниците, а не самият посланник, но разбира се зависи какво точно пише в жалбата.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Сигурно ли е, че жалбата трябва да е до посланика а не до консула ???
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
todorovi

Мнение от todorovi »

Благодаря за отговорите :y: .

Служителката ме посъветва жалбата да е директно адресирана до посланика. Доколкото се осведомих от интернет, би трябвало да е адресирана до г-н Евгени Стойчев, Посланик на Република България в Канада. Мисля че успях да я напиша, но ще видим дали ще има резултат :?:
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Ако няма, изпращай жалбата в Министерство на външните работи, там по-може да хване дикиш!
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
ibogdanov
Обратна връзка:

Мнение от ibogdanov »

todorovi написа:Благодаря за отговорите :y: .

Служителката ме посъветва жалбата да е директно адресирана до посланика. Доколкото се осведомих от интернет, би трябвало да е адресирана до г-н Евгени Стойчев, Посланик на Република България в Канада. Мисля че успях да я напиша, но ще видим дали ще има резултат :?:
ако не се лъжа посланиците се титулуват с - Ваше превъзходителство, Г-н едикойси посланик и т.н.

"...........
Онези титли, които са установени в рамките на международната учтивост,имат само етичен характер и могат съответно да се изменят. Такива са:"господин" и "превъзходителство". Употребата на тези звания е резултат наморално задължение, основаващо се върху правилата на добро поведение, ане на правна норма.........."

"..........
По-демократичните форми на обръщение отдавна надделяват надмонархическите формули. За различните нужди на дипломатическото ивсекидневно общуване се употребяват титулите: "превъзходителство" и"господин". Адресирането запазва комбинирането на титлите"превъзходителство" и "господин", като например "НеговоПревъзходителство Господин Посланика."

http://www.scribd.com/zeloqd/d/28533310 ... 0%9B%D0%98

това е учебник по протокол. от него са извадките
страница 33 ако не се лъжа.

дано съм ти бил полезен.
todorovi

Мнение от todorovi »

благодаря за информацията :)

Между другото моята жалба беше приета за основателна :handshake:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Тодорови,
поздравления за успеха !

а това четиво за протокола се оказа много интересно. Стигнах до 26-та страница. Ето какво четем там:

От времето на господство на монархическия строй е останало правилото,според което най-напред следва да се направи такава визита на съпругата надържавния глава. Това правило се съблюдава стриктно, особено вмонархическите държави, дори и тогава, когато това посещение на учтивостне е приятно за двете страни или поне за едната от тях.

няма тънта-мънта
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
ibogdanov
Обратна връзка:

Мнение от ibogdanov »

optics написа:Тодорови,
поздравления за успеха !

а това четиво за протокола се оказа много интересно. Стигнах до 26-та страница. Ето какво четем там:

От времето на господство на монархическия строй е останало правилото,според което най-напред следва да се направи такава визита на съпругата надържавния глава. Това правило се съблюдава стриктно, особено вмонархическите държави, дори и тогава, когато това посещение на учтивостне е приятно за двете страни или поне за едната от тях.

няма тънта-мънта
ехехехе... чети нататък...
при назначаване на нов посланик, какви салтанати са... как се запознава със семействата на служителите в мисията.
ех.. живот ли е да го опишеш!
Публикувай отговор