1) Какви са възможностите за легална емиграция чрез тази програма на Юзит? Говорих вече с участник в нея и той ми каза, че единствено може да се остане в Албърта, Манитоба и Саскачетуан (или там както и да е). В тези провинции имало провинциални програми и всеки работил 6 месеца за канадски работодател може да подаде молбата си чрез Employee Direct Stream. Наистина ли това са единствените възможности? Има ли вариант за записване в някакъв колеж/университет и придобиването на студентска виза, докато все още съм на канадска земя? Следващия ми въпрос е именно за университетите и колежите

2) Какви са възможностите за обучение в Канада, предвид моето образование (УНСС) и моят работен опит от около 2 години по професията ми? В смисъл такъв, че аз искам да уча онлайн маркетинг, а тук съм го работил или това няма никакво значение? Четох, че в повечето унита/колежи няма високи приемни изисквания, а просто трябва да изпълняваш определени критерии? Има ли възможност за магистратура, която да изкарам за 1 година или пък някакви part time такива варианти. Възрастта проблем ли е? В смисъл ако се забавя с една-две години, може ли след това спокойно да завърша бакалавър или магистър
3) Дали има шанс с моя опит да си намеря работа по професията, като естествено говоря с работодателя, че желанието ми е да остана в Канада. Английският ми е на добро ниво и не се притеснявам от това

4) Ако евентуално мина през провинциалните програми, може ли след това да обикалям из цяла Канада или съм си закотвен в съответната провиния

Общо взето това са ми първите въпроси, които ми идват на ум. В последствие ще се сещам за още и ще ви пиша. Надявам се темата да стане полезна за младите хора като мен, които са решили да търсят развитие в Канада. Поздрави и сърдечно благодаря на отзовалите се!