Внимание ИЗМАМА!
- ablood
- Обратна връзка:
Внимание ИЗМАМА!
Това е относително стар трик, но понеже днес ми дойде от неочаквано място реших да напомня (или осведомя) за него.
Поличавате имейл отвашата банка, ebay, Skype, Facebook, Paypal, Kijiji, или подобен сайт където сте регистрирани.
В имейла има интригуващ (или тревожен) въпрос и линк да се логнете в официалния сайт.
Кликвате, отваряте официалния сайт (или поне досущ приличащ на него) и въвеждате името и паролата си.
На другия ден разбирате, че някой от ваше име е похарчил сума ти $$$, или използвайки добрия ви рейтинг е продал кола....
За това дори да сте почти сигурни, че писмото е от ebay (например) никога не си въвеждайте паролата в сайт от линк в имейл!!! Напишете на ръка адреса ebay.ca и се логнете!
Преди време ме се случи един тарикат да ми изпрати имейл уж от paypal, че ми е платил, та да му шипна продукта. Като се логнах в paypal никакви пари нямаше и адреса се пишеше по едва забележимо различен начин.
Днес нек'ъв се интересуваше дали обявата ми в Kijiji била още валидна и ми праща линк към нея. Линка ми отвяра фалшив Kijiji и ми иска име и парола за да видя обявите си.
Поличавате имейл отвашата банка, ebay, Skype, Facebook, Paypal, Kijiji, или подобен сайт където сте регистрирани.
В имейла има интригуващ (или тревожен) въпрос и линк да се логнете в официалния сайт.
Кликвате, отваряте официалния сайт (или поне досущ приличащ на него) и въвеждате името и паролата си.
На другия ден разбирате, че някой от ваше име е похарчил сума ти $$$, или използвайки добрия ви рейтинг е продал кола....
За това дори да сте почти сигурни, че писмото е от ebay (например) никога не си въвеждайте паролата в сайт от линк в имейл!!! Напишете на ръка адреса ebay.ca и се логнете!
Преди време ме се случи един тарикат да ми изпрати имейл уж от paypal, че ми е платил, та да му шипна продукта. Като се логнах в paypal никакви пари нямаше и адреса се пишеше по едва забележимо различен начин.
Днес нек'ъв се интересуваше дали обявата ми в Kijiji била още валидна и ми праща линк към нея. Линка ми отвяра фалшив Kijiji и ми иска име и парола за да видя обявите си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Re: Внимание ИЗМАМА!
Това е Phishing, в повечето случаи е лесно да се усети човек ако сложи мишката върху линка и погледне в "статус бара" на браузера адреса на който те закарва.. Но си прав де, че много хора се връзват..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- roumensp
Друго просто правило: ако отвориш подобен сайт (PayPal, банка и т.н.) от линк в имейл, гледай дали протоколът е https и иконата за identity / валидност на сертификата (до URL-а).
- optics
- Модератор
За ташак пробвах с един такъв сайт.
вкарах "си" номера на дебитната карта.
Онуй не го прие, щото не бил 16 цифри.
Окей, вкарах 16 цифри.
Вкарах "си" паролата във вид на псувня
Екрана примигна и ме прати на истинската страница на банката.
Не каза "грешна" парола, щото няма как да знаеше че е грешна.
вкарах "си" номера на дебитната карта.
Онуй не го прие, щото не бил 16 цифри.
Окей, вкарах 16 цифри.
Вкарах "си" паролата във вид на псувня

Екрана примигна и ме прати на истинската страница на банката.
Не каза "грешна" парола, щото няма как да знаеше че е грешна.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Фишинг-мишинг....
Всички пароли са ми в запомнени в браузъра и се въвеждат чрез различни клавишни комбинации. Асоцирани са и се въвеждат единствено в истинските сайтове. Никъде нищо не въвеждам на ръка.
Opera.

Всички пароли са ми в запомнени в браузъра и се въвеждат чрез различни клавишни комбинации. Асоцирани са и се въвеждат единствено в истинските сайтове. Никъде нищо не въвеждам на ръка.
Opera.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
И като те докопа някой троянец ще ги събере всичките наведнъжtonich написа:Фишинг-мишинг....![]()
Opera.

Ще ти се.
Не знае клавишните комбинации - криптирании са!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
- Independent
Ако искате да проверите колко лесно могат да ви излъжат с фишинг:
http://www.opendns.com/phishing-quiz/
На някои от тях даже аз се затрудних.
http://www.opendns.com/phishing-quiz/
На някои от тях даже аз се затрудних.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- optics
- Модератор

2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Код за потвърждение: Избери целия код
You have an Instant Payment of 15,600.00 lv from James Martinez (james.martinez002@gmail.com)
Payment Details
Purchased From: *******@gmail.com,
Transaction ID: 0TR19308DU070732T.
Merchandise Number Merchandise Title Quantity Price Subtotal
Not Available
car
1
11,600.00lv
11,600.00.00lv
Transport Company ( First Class Service :
(includes Agent Charges:
4000.00 lv
Taxes and Insurance (not offered:
Western Union Charges:
00.00
.00
Total: 15,600,00 lv
Important Note : This is to confirm to you that the said amount has been successfully transferred by James Martinez(james.martinez002@gmail.com) and has been deducted from her PayPal account and is ready to be credited into your account (******@gmail.com). For the fact that this Payment has been subjected to be a Payment for a MERCHANDISE purchased from you, we reserve the right to make sure this transaction is safe and secured also to verify the legitimacy level on this transaction because of the high Sum of funds involved.
The above sum has included the transport charges and taxes as we and the Transport Company quoted for the buyer (as per PayPal® MERCHANDISE PAYMENT POLICY). You will receive a Message from the PayPal Customer Verification Department Shortly informing you on how to send the shipping charges and taxes to the transport company with the above details as soon as possible.
Due to the fact that PayPal processes thousands of orders daily, PayPal recommends you contacting the Customer Support Representative that has been assigned to this particular order directly at (service@pay-palteam-intl.com).

Как ще се вържеш на нещо идващо от service@pay-palteam-intl.com вместо service@paypal.com ?
Или се надяват сумата която са написали да ти замъгли погледа
Или се надяват сумата която са написали да ти замъгли погледа

- ablood
- Обратна връзка:
Време беше да се появи някой, който сякаш никога не би се вързал на "толкова евтин трик".yahoo написа:Как ще се вържеш на...
- Independent
Точно това си е наистина евтин трик и би успял да заблуди само някой абсолютен невежа! Домейна е първото нещо, което се гледа, когато искаш да си сигурен, че кореспонденцията идва от правилното място. Ти ако се хващаш на подобни въдици, изобщо не ми се мисли с по-засуканите как ще изгориш.ablood написа:Време беше да се появи някой, който сякаш никога не би се вързал на "толкова евтин трик".yahoo написа:Как ще се вържеш на...
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- ablood
- Обратна връзка:
Още един.
Много е готино да се присмиваш над балъците СЛЕД като вече си чел, чувал и знаеш къде да гледаш.
Много е готино да се присмиваш над балъците СЛЕД като вече си чел, чувал и знаеш къде да гледаш.
- optics
- Модератор
Като каза "балъците", познаваш ли някои такива ? Щото аз не.
То вярно, че няма да се похвалят навред, но поне на близки и приятели.
Аз никога не се присмивам, тоест не си казвам "хаха, кви прости хора има"
а си казвам "как е възможно въобще да има хора на които да се крепи това?"
То вярно, че няма да се похвалят навред, но поне на близки и приятели.
Аз никога не се присмивам, тоест не си казвам "хаха, кви прости хора има"
а си казвам "как е възможно въобще да има хора на които да се крепи това?"
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel