Съпруга-главен кандидат; заминавам първо аз??

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
Dikkas

Съпруга-главен кандидат; заминавам първо аз??

Мнение от Dikkas »

Здравейте,

Имаме 2 проблема засега:
1. Има ли проблем ако съпругата ми е главен кандидат, а замина първо аз, а тя да дойде след 5-6 месеца?
2. И ще има ли проблем, ако в молбата посоча например Квебек сити, пристигна в Монреал?

поздрави
DSC Виена - 02.11.2011
Интервю - 13.11.2013
Баркодове - 10.04.2014
Медицински/направени - 13.05.2014/21.05.2014
Покана за визи/Визи - 27.05.2015/12.06.2015
Билети - 29.06.2015
pavelyankov
Напуснал форума

Re: Съпруга-главен кандидат; заминавам първо аз??

Мнение от pavelyankov »

Dikkas написа:Здравейте,

Имаме 2 проблема засега:
1. Има ли проблем ако съпругата ми е главен кандидат, а замина първо аз, а тя да дойде след 5-6 месеца?
2. И ще има ли проблем, ако в молбата посоча например Квебек сити, пристигна в Монреал?

поздрави
Здравей :)
1. Без водещия кандидат не можеш да влезеш.
2.Не.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Имаме 2 проблема засега:

поздрави
По т.1 - в Канада може да влезне първи само главният апликант, или главният и съпътстващият могат да влезнат заедно. Вариант съпътстващият да влезне първи сам за съжаление няма. Алтернативата е да дойдете и двамата, да си оформите документите, след което съпругата може да се върне в България за въпросните 5-6 месеца, а ти да останеш в Канада.
По т.2 - не, няма проблем за това.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Dikkas

Мнение от Dikkas »

Благодаря много за бързите отговори.
Колко време горе-долу отнема оформянето на тези документи, защото имаме и дете?
защото ако е много аз може би трябва да съм водещия макар и с по слаб френски?
DSC Виена - 02.11.2011
Интервю - 13.11.2013
Баркодове - 10.04.2014
Билети - 29.06.2015
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Dikkas написа:Колко време горе-долу отнема оформянето на тези документи, защото имаме и дете?
От 1 месец (може и по-малко) до безкрай, зависи от обема на документите, тяхната сложност, времето за събирането им, и разбира се от финансовите възможности на кандидат-имигранта и дали може да преведе всички документи накуп.
Нот. заверка на копията на документите става бързо, за един предиобед-цената последно беше 3,50лв. на страница. Най-много време отнемат преводите на документите те са основно финансово перо след таксите за Виена. Превод на документ трае м/у 2 и 5 дни, зависи от натоварения график на преводача и сложността на документите. Преводите варират м/у 8 до 12 лева на страница (не лист).
Аватар
Dikkas

Мнение от Dikkas »

+++++++++Алтернативата е да дойдете и двамата, да си оформите документите, след което съпругата може да се върне в България за въпросните 5-6 месеца, а ти да останеш в Канада.+++++++++

Мерси martatabs,
но аз питам ако отидем двамата за колко време ще си оправим имиграционните документи- (соц.номера и др) и съпругата ми да се върне тук а аз да остана??

А иначе документите за Виена са ни почти готови, само трябва да определим кой ще е водещият кандидат.
DSC Виена - 02.11.2011
Интервю - 13.11.2013
Баркодове - 10.04.2014
Билети - 29.06.2015
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

2 месеца приятел,за СИН и ЛЕНДЕТ :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
novotel

Мнение от novotel »

Ако сте в Монреал, отнема 2-3 дни. Подаване документи за социален номер, банкова сметка и здравна карта.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Dikkas написа:Благодаря много за бързите отговори.
Колко време горе-долу отнема оформянето на тези документи, защото имаме и дете?
защото ако е много аз може би трябва да съм водещия макар и с по слаб френски?
Чакай, недей да слагаш каруцата пред коня. Като прочетох първоначалният въпрос, мислех че вече сте на финала на процедурата, а всъщност вие едва сега започвате. След като тепърва ще подавате документите за самата имиграционна процедура, това кога и как ще пристигнете в Канада едва ли е най-важният проблем и не бива това да е причината поради която да разменяте водещия и съпътстващият кандидат, защото ако за водещ бъде посочена по-слабата кандидатура, може и въобще да не бъдете одобрени.
Когато живот и здраве бъдете одобрени и сте получили имиграционните визи, ще знаете колко време имате за да влезнете в Канада и какви са ви вариантите за оформяне на статута в Канада, това важи за всички ви, включително и за детето.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Dikkas

Мнение от Dikkas »

Здравейте,

Разликата между мен и жена ми е само във френския език.
Тя знае добре френски и по малко английски, а аз по-малко френски и повече английски. ( но продължавам да го уча усилено)!!
И двамата имаме по 6-7 години стаж по специалността от висшето образование.
На по 32 години сме.

Без никакви точки за езиците събираме 54т, а ни трябват 68т. за селекцията

Идеята е да отида първо аз, да се установя, квартира, кола и т.н. и после да дойдат те.
Не трябва ли отсега да определим кой ще е водещия, защото ако тя е водещия трябва да пътуваме заедно.
Ако е само за 2-3 дни може и да помислим по въпроса, но ако е повече не става.

предложения????? :clap:
DSC Виена - 02.11.2011
Интервю - 13.11.2013
Баркодове - 10.04.2014
Билети - 29.06.2015
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Разликата между мен и жена ми е само във френския език.
Тя знае добре френски и по малко английски, а аз по-малко френски и повече английски. ( но продължавам да го уча усилено)!!
И двамата имаме по 6-7 години стаж по специалността от висшето образование.
На по 32 години сме.

Без никакви точки за езиците събираме 54т, а ни трябват 68т. за селекцията

Идеята е да отида първо аз, да се установя, квартира, кола и т.н. и после да дойдат те.
Не трябва ли отсега да определим кой ще е водещия, защото ако тя е водещия трябва да пътуваме заедно.

Човече, задаваш въпроси за неща дето може и да се случат след около 2 години.
По-добре се концентрирай върху ученето на френски, че по новите правила за селекция за Кебек ще искат по-високи нива на езика.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
arogance

Мнение от arogance »

Ако не е проблем, бихте ли обяснили причината да не дойдете всички заедно?
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Dikkas написа: ...

В идеята да дойдеш първо само ти, да се установиш - работа, квартира и т.н., наистина има доста резон, знам и за други семейства постъпили по този начин, но при всички случай ще трябва да мислите за идване и на 3-ма ви, според мене по-реалистично е за около 2-3 седмици, да си активирате статута на ПР в Канада, а вече след това жената и детето да се върнат в България за няколко месеца. Това което също не трябва да забравяш е че самите имиграционни визи имат срок - в който трябва да направите първоначалното влизане всички, защото визите не могат да се удължат, а ако не влезнете в срока на визите, те просто ще изгорат и трябва да почвате процедурата отначало.
Написато до тук е с уговорката че сте успяли да минете процедурата успешно и сте поличили визите. Както вече стана дума в темата, докато това стане, ще мине още доста време и всъщност пред вас в момента има други по-съществени проблеми.

Аватар
Dikkas

Мнение от Dikkas »

Благодаря на всички

ще помислим върху възможностите.

Поздрави
DSC Виена - 02.11.2011
Интервю - 13.11.2013
Баркодове - 10.04.2014
Билети - 29.06.2015
Публикувай отговор