Неприятно -объркваща ситуация

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
dorisdm

Неприятно -объркваща ситуация

Мнение от dorisdm »

Здравейте!
Вчера получих отговор, че не отговарям на изискванията за електротехник - NOC 7241, вместо това сме кандидатствали по НОК 1122. Проверих всички документи, които сме изпратили, навсякъде сме писали, че искаме да ни оценяват по НОК 1122. Споменали сме NOC 7241 само в документа в който се описваше на каква позиция са те осигурявали , тъй като имах 2 години и по него .

Незнам какво да правим. Изпратили сме запитване за тази объркана ситуация, както и имейл в посолството в Букурещ. Днес ще изпратим факс в CIO и ще им се обадим в кол центъра.
Моля, ако някой е чувал за други подобни случаи, нека пише.
Leda78

Re: Неприятно -объркваща ситуация

Мнение от Leda78 »

Много неприятно, наистина! Но не се отчайвай, ако си прав, сигурна съм, че всичко ще се нареди.

Въпросът е в този документ http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/f ... 008_3e.pdf" на последния въпрос да си написал длъжност по NOC 1122 на първо място...

И ако е така и грешката е в тях - не се притеснявай да им го кажеш - по всякакви начини - мейли, факсове, телефони, дори ако трябва писмо с куриер. Обясни им, че са се объркали и прилагай доказателства - предполагам, че имаш снимани всички документи, които сте пратили - сканирай нужния документ и го прилагай към всеки мейл с подчертано там където си попълнил да те разглеждат като 1122 и т.н. За начини за връзка с CIC можеш да ползваш темата http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 20&t=42424" - там PHOENIX ARIZONA e дал всички контакти, които е ползвал, за да се разреши неговия казус:

1. Call Centre services (if you are in Canada only) Call Centre telephone number: 1-888-242‑2100 - ако имаш познати в Канада да звънят от там
2. FSW‑Sydney‑Search‑Enquiry@cic.gc.ca
3. Звънял е в посолството в Букурещ и оттам са го помолили да изпрати и на тях мейла на bucharest-immigration@international.gc.ca и те щели да го препратят към Сидни. Звънни им и ти, опитай и ти да се разбереш с тях същото.
4. Изпратил е писмото си и по факс на Fax
General: 902-564-3148

А номера на факса го намерил от този адрес :
VISA OFFICES IN CANADA
http://www.schoolsincanada.com/Visa-Off ... Canada.cfm"

Сигурна съм, че ако са се объркали, всичко ще е наред. Просто бъди настоятелен и не се отказвай. Успех от нас!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
dorisdm

Мнение от dorisdm »

Навсякъде съм писал само NOC 1122. Единствено съм упоменал трудовия стаж от преди 8 години като електротехник, в бланката, където искат 10 години назад да опишеш какво си работил, но при избора за класация е само NOC 1122, другото не съм го писал да ме класират по него.
Единственото оправдание, за което мога да предполагам, е че NOC 1122 е запълнен и са пробвали да ме класират по другия трудов опит, който имам. Ако е така поне да ме бяха помолили да им изпратя допълнителни доказателства за него.
Супер смотана ситуация, типично бюрократски по нашенски, неща, които си представяхме че ги няма по "белите" държави.
Днес ще им пробвам и тел. линия, само ги чакам да почнат работа. Всички други мейли навсякъде са пратени. Лошото е, че са ми върнали чек от тяхна страна за сумата и сега ако решат да преразглеждат кандидатурата ще искат пак да им пращам таксата, а това ще ни забави още 2-4 месеца, но както се казва ще го преживеем :)
Leda78

Мнение от Leda78 »

Между другото NOC 1122 наистина е най-проблемния и има най-много желаещи. Да не си отрежеш клона пък настоявайки да си само по него и по никой друг... В смисъл, дори да се се объркали, да вземат да ти отговорят "Сори, грешката е в нас. Щом сте по NOC 1122, обаче, ви връщаме документите поради cap reached".

Като така или иначе ще се разправяш, можеш да използваш момента и да им пратиш и доказателства за електротехник - NOC 7241 или поне да им кажеш, че има такава опция.

Между другото по телефон не можеш да се свържеш от БГ с тях - трябва някой да звъни от твое име от Канада. Можеш да се свържеш с посолството в Букурещ евентуално...

Успех и пиши как върви борбата с бюрокрацията!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Valeto

Мнение от Valeto »

Писах и в другата тема, защото не бях видял, че има нова:

Дорис, изпрати задължително факс! Не пречи и да се обадиш, но това да е като втора стъпка. Имаше такива случаи и в другия форум. Но по-скоро с оплаквания, че не са им уважили доказателствата за NOC 1122. За тях нямаше положителна развръзка, но им отговориха. Те пращаха факс, защото има и случаи, в които е давало резултат, особено при грешка. Няма гаранция на 100%, но опитайте! Успех!
Публикувай отговор