въпрос за образование

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Tish

въпрос за образование

Мнение от Tish »

Здравейте!
Имам питане относно моето образование.
заършил съм професионална техническа гимназия, издаден е сертификат за професионална квалификация. Професията ми :оператор на металорежещи машини, специалност стругар.
При попълване на онлай теста за предварителна оценка в раздел обучение какво точно трябва да посоча. Има няколко варианта:
Diplôme d'études secondaires professionnelles (au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 10 à 12 années d'études à temps plein)- Професионална гимназия (в Квебек, степен се получава след 10 до 12 години на пълно работно време изследвания)
или да посоча едно от трите :
Diplôme d'études postsecondaires techniques - 1 an (au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 12 années d'études à temps plein)
Diplôme d'études postsecondaires techniques - 2 ans (au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 13 années d'études à temps plein)
Diplôme d'études postsecondaires techniques - 3 ans (au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 14 années d'études à temps plein
Tish

Re: въпрос за образование

Мнение от Tish »

В раздел на обучение, единствено което ми струва че отговаря на моята сфера е Fabrication mécanique (машиностроение)
специалност - Opération d'équipement de production (DEP - 900 hres / 1 an) Работата на производствено оборудване
но не съм сигурен дали е точно това.
иначе точен превод на моята специалност е Usinage sur machines-outils à commande numérique - Обработване на металорежещи машини с цифрово управление, но не го откривам в таблицата.
Аватар
emili_vn

Re: въпрос за образование

Мнение от emili_vn »

Ето тук: http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... AN&Porte=2"

можеш да потърсиш какво се изучава в техните програми във връзка с трите професии от списъка и да сравниш с бг дипломата ти. Трябва да има покриваемост на 80 % относно изучавани предмети и хорариум (кредити).
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор