Пускам тази тема, много ядосана към момента. Описвам си случая и моля за мнения, за това как да постъпя в случая.
Преди изпращането на документите до Виена ис наехме пощенска кутия в клона. Дата - 9.05. Съответно като адрес за кореспонденция сме посочили тази пощенска кутия. Там получихме и обратната разписка за получени документи на 10.06.2011 г. Преди месец при проверка на пощенската кутия я намирам отключена. Говорих със служителите, с управителката на клона, щели да разследват случая. Днес в пощенската кутия заварихме писмо до непознат за нас човек. Първо не желаеха да дискутираме случая, та се наложи да повиша тон. Накарах ги да проверят и се оказа, че пощенската ни кутия се ползва от още един човек,който я е ползвал цялата минала година, не е върнал ключа (а ни уверяваха, че единствения ключ е в нас). Човекът твърди, че я ползва съвсем законно и е платил и за тази година, но се съмнявам. Притеснява ме, че ако сме получили документи или писмо в нея, едва ли въпросният човек би ни ги дал, по - скоро е хвърлил всичко. Особено ако ползва кутията неправомерно

Въпросът ми е - според вас трябва ли да пиша до Виена с молба да ми кажат има ли изходяща кореспонденция до този адрес или не. Знам, че шансът за акюзе или върнати документи е малък, но се чудя какво да правя. Какви са вашите съвети ?
Другият ми вариант е да пусна жалба срещу БГ пощи и отделна молба да ми бъде проследена цялата кореспонденция до тази кутия. Но един път се опарих вече. Жалба ще има,това е ясно, няма да ги остравя така.
За всички наемащи пощенска кутия - може да изисквате смяна на ключалката за ваша сметка и май само така ще сте сигурни, че само вие ползвате кутията.