Нови документи по федералната процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Valeto

Мнение от Valeto »

В сайта на имиграционната служба има публикувани нови документи, които трябва да се попълват и изпращат.
Те са за новите кандидати.
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... killed.asp"
PHOENIX ARIZONA

Re: Нови документи по федералната процедура

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Valeto написа:В сайта на имиграционната служба има публикувани нови документи, които трябва да се попълват и изпращат.
Валето
Това е пуснато днес 18.07.2011 и ако на или след 14.11.2011 не са попълнени новите два документа пакета с документите ще се върне.Павилно ли съм разбрал или е късно и е време да си легна :D Моля Ви да ми кажете дали е така. Нашия пакет е изпратен на 14.07 и от 15.07 е изпратен от Торонто за доставка. Има много промени съветвам тези от вас които още не са изпратили документите да седнат и да разгледат новите изисквания.
Успех на всички ;)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

PHOENIX ARIZONA написа:
Valeto написа:В сайта на имиграционната служба има публикувани нови документи, които трябва да се попълват и изпращат.
Валето
Това е пуснато днес 18.07.2011 и ако на или след 14.11.2011 не са попълнени новите два документа пакета с документите ще се върне.Павилно ли съм разбрал или е късно и е време да си легна :D Моля Ви да ми кажете дали е така. Нашия пакет е изпратен на 14.07 и от 15.07 е изпратен от Торонто за доставка. Има много промени съветвам тези от вас които още не са изпратили документите да седнат и да разгледат новите изисквания.
Успех на всички ;)
Че е късно, късно е :D , ама май правилно си го разбрал, защото и аз така го разбрах.
Обаче мисля, че щом са публикувани новите форми, от тук нататък трябва те да се попълват. Но до 14.11.2011 ще приемат и със старите формуляри, ако някой е проспал, че са пуснали нови.
Аз поне така си го изтълкувах това.
Ако греша, поправете ме, за да не вкарам някого в заблуждение... :tmi:

А ти като си пратил пакета още преди да публикуват новите формуляри, не виждам никакво място за притеснение, със старите си ОК. :)

Успех на всички и от мен! :y:
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
PHOENIX ARIZONA

Благодаря ти за отговора. Има доста промени днес разгледах новите документи
Успех и късмет на всички ;)
Аватар
momo4eto

Мнение от momo4eto »

Здравейте на всички! Аз съм нов с този форум и се надявам разговорите и разискванията да бъдат приятни и полезни,кето е най-важното за всички. Както всички тук така и аз пиша с едничката мисъл да успея в кандидатстването по Федералната процедура и заедно с моята приятелка да опитаме късмета си в Канадя. Пиша на тази тема, защото забелязах,че промените в документацията не са никак малко и съм пред дилема. От това което виждам до 14.11.2012 ще се приемат документи по вече стария вариант. Първият ми въпрос е това означавали,че сега мога да си подготвя стария набор от документи и да ги изпратя преди тази дата? Също така се както казах нямаме сключен брак с моята приятелка с която сме заедно от повече от 2 години,но за жалост не сме на един и същ постоянен или настоящ адрес, нямаме обща банкова сметка и единствените доказателства които можем да предоставим са снимки естествено, договори с туроператорски фирми свързани с пътувания и евентуално договор за наем, който е по-скоро за успокоение на хазяина ми отколкото вид доказателство. Въпроса ми е имаме ли шанс ако документи те са тип " Common-low"? моята приятелка е "principal applicant". следващия ми въпрос е и за прословутото легаризиране, нотариални заверявания. Прочетох доста мнения, и в крайна сметка не разбирам кое е правилно и кое не. По новите изнструкции разбирам,че се изискава нотариална заверка и превод на английски или френски. Легализация необходима ли е?
Благодаря предварително и желая успех на всички!
Документи за Виена - 10.10.2011.
silverspell74

Мнение от silverspell74 »

По въпроса за документи тип " Common-low" не мога нищо да кажа - нямам представа. За легализация - не е нужна. Прави се нотариална заверка на копията и после тези копия се дават на заклет преводач (той прави превод и на печата от нотариуса)
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

Дам, относно преводите и легализацията напълно подкрепям silverspell. Не е нужна легализация, поне никъде в инструкцийте досега не е писано да се иска. Недей да слушаш какво ти говорят по някой преводачески агенций или разни такива. Мене се опитаха да ме подведат така и за малко да се изръся маса пари за легализация на дипломи, а хората просто са написали, че искат нотариално заверени и преведени копия - толкоз. Относно common-law, мисля че според това което си написал няма да го признаят. До колкото съм чел и слушал мнения, искат доста повече доказателства за да го признаят. Моят съвет е - пазарувай пръстена и да тропаме хорцето :) Все пак сте тръгнали към другия край на света, удряйте по един подпис и не му мислете много много :)
Успех!
Аватар
momo4eto

Мнение от momo4eto »

Благодаря и на двама ви за помоща и аз си мисля,че е време да се оглеждам за годежен пръстен първо, да искаме ръката :D. Аз си бях решил този хував повод да се състои пролетта на 2012, но както е тругнало ще е доста по-скоро :) . И без това хубавите неща се случват ненадейно. Също си мисля и нещо друго. Както писах приятелката ми ще е главното действашо лице. Ако вземе моята фамилия, няма ли да е проблем после с дипломи, тудови договори, длъжностни характеристики, паспорти, въобще на всички документи тя ще е със друга фамилия, а на свидетелството за брак с моята. Дайте съвет кой как е постъпвал. Другият ми въпрос е относно това писмо от работодателите свързано с длъжността на която си работил, времето прекарано на тази длъжност, основните задължения и отговорности и т.н. Там също е записано това писмо да е напечатано,да има една камара информация за компанията и дори печат/лого. Ако всичко беше наред в наща родина нямаше да е проблем да се направи такъв документ, но шефовете няма да са ника доволни от факта за какво ти е такъв документ. Да не кажа,че може работа да загубиш.
Нашата идея е да се заверят нотариално копия от трудовите договори, допулнения към трудовите договори, длъжностни характеристики. Кажете това достатъчно ли е и отговаря ли според вас на изискването за това писмо. Не съм убеден също, че в гореизброените документи има телефони за връзка, факсове e-mail адреси. Със сигурност има адресната регистрация на фирмата, длъжностно лице с име и подпис.
Благодаря още веднъж, слънчев и усмихнат ден! :)
PHOENIX ARIZONA

momo4eto написа:Благодаря и на двама ви за помоща и аз си мисля,че е време да се оглеждам за годежен пръстен първо, да искаме ръката :D. Аз си бях решил този хував повод да се състои пролетта на 2012, но както е тругнало ще е доста по-скоро :) . И без това хубавите неща се случват ненадейно. Също си мисля и нещо друго. Както писах приятелката ми ще е главното действашо лице. Ако вземе моята фамилия, няма ли да е проблем после с дипломи, тудови договори, длъжностни характеристики, паспорти, въобще на всички документи тя ще е със друга фамилия, а на свидетелството за брак с моята. Дайте съвет кой как е постъпвал. Другият ми въпрос е относно това писмо от работодателите свързано с длъжността на която си работил, времето прекарано на тази длъжност, основните задължения и отговорности и т.н. Там също е записано това писмо да е напечатано,да има една камара информация за компанията и дори печат/лого. Ако всичко беше наред в наща родина нямаше да е проблем да се направи такъв документ, но шефовете няма да са ника доволни от факта за какво ти е такъв документ. Да не кажа,че може работа да загубиш.
Нашата идея е да се заверят нотариално копия от трудовите договори, допулнения към трудовите договори, длъжностни характеристики. Кажете това достатъчно ли е и отговаря ли според вас на изискването за това писмо. Не съм убеден също, че в гореизброените документи има телефони за връзка, факсове e-mail адреси. Със сигурност има адресната регистрация на фирмата, длъжностно лице с име и подпис.
Благодаря още веднъж, слънчев и усмихнат ден! :)
Виж ако е толкова голям проблем за препоръката и длъжностната характеристика. Трябва да си напишеш всичко и да го разпечаташ на фирмена бланка с печат.Не е нужно да има много информация само логото на фирмата а от долу подпис и името на прекия ти ръководител с печат(+визитка която визитка може да се направи по начин по които ти трябва на теб :D ). Важното е да си вземеш от предишните работодатели а за сегашния предполагам една бланка няма да е проблем да намериш да си напишеш каквото се изисква и каквото ти трябва на теб и да се подпечата. В прекрасна България няма невъзможни неща и не разбиращи от всичко хора. Ако тук не може да се намери начин няма къде другаде да стане.
Успех ;)
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

Относно документите и смяната на фамилията, нали ще приложите брачното свидетелство. В него става ясно коя е била и защо в паспорта е с друга фамилия, както и акт за раждане също прилагате. Нормална процедура и те са хора, наясно са с тези неща :) това не е за притеснение. За останалите договори и характеристики - прочети си внимателно инструкцийте от сайта, за съжаление сега няма как да ти дам точен линк, разцъкай и ще ги намериш, ако неможеш пиши ми на ЛС ще ти дам точен линк. Та в тях пише, че необходимото е копие на договор, длъжностна характеристика (на практика това е свободен текст върху бял лист - или цветен, по лично усмотрение) на която да има добавена допълнително инфо - заплата годишна и контакти, подпис и печат и бла-бла. Като цяло това е изискването. В новите инструкций никъде не се иска трудова книжка или извадка от НОИ, естествено не пречи в последствие да поискат ако се усъмнят. Ако въпреки това, не можеш да си набавиш да рачем копие на договор, защото работодателя не разрешава да се предава на трети лица (както е при мен), взимаш няква служебна бележка и пишеш допълнително, че имате agreement с работодателя да не се представя договора на трети лица :)
Лично аз не мисля, че ще имате проблеми точно по тези две точки - смяна на фамилията и набавяне на документи за стаж.
Успех!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

А кой е казал, че жената трябва задължително да си смени фамилията след брака? Много жени си запазват моминското име или добавят това на съпруга с тиренце! Особено ако е доказан специалист, с много контакти в професията си и е станала известна с това име, не виждам особена причина за смяна на името освен ако тя не настоява за това.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Independent написа:Много жени си запазват моминското име или добавят това на съпруга с тиренце!

Е да, Marie Skłodowska-Curie ! Първия човек с две нобелови награди !

Нейния зет Фредерик дотолкова грабва идеята че си добавя Кюри с тиренце във фамилията след като се оженва за дъщеря й.
(И той и жена му - също нобелисти)

:y:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
momo4eto

Мнение от momo4eto »

Добър ден на всички форумци. От всичко прочетено до момента разбирам, че може да пуснем документите по старите образци до 14.11.2011. Ако греша поправете ме. Ако съм прав имам няколко въпроса.
Пазя си всички бланки по стария вариант, но ще съм благодарен ако някои скоро ги е пускал и ги пази да ми ги изпрати. После имам въпроси отностно "Work Experience". В новите изисквание е написано,че искат копия от трудови договори, от длъжнистни характеристики, от препоръки на работодатели и тези документи с подробна информация като e-mail, website, телефон, факс и т.н. Разгледах няколко пъти Instruction Guide i Documents Checklist, но там никъде не видях какви съпъттващи документи трябва да се изпратят, като доказателство за "Work Experience". Моля този, които скоро е пуснал документите си по стария начин или които е запознат да ми помогне.
Багодаря и хубав ден!
Публикувай отговор