Форумът на Българите в Белгия

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
jsus

Форумът на Българите в Белгия

Мнение от jsus »

Интересно е като факт, че множество от емигрантите в Канада и най-вече Квебек решават че им е мъчно за Европа и обратно емигрират в някоя западна държава.

И понеже знаят френски си избират често Белгия.

Ето подобие на bgcanada.com в белгийски вариянт:

http://www.bulgabelga.com/

Надявам се че съм бил полезен на обратно емигриращите :)

Поздрави!
Аватар
optics
Модератор

Re: Форумът на Българите в Белгия

Мнение от optics »

jsus написа:... че им е мъчно за Европа и обратно емигрират в някоя западна държава.
И понеже знаят френски си избират често Белгия.
ха-ха-ха
:D
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Честито за новия форум :handshake:

Наистина от къде решихте че българите от Канада обезателно искат да се върнат в Европа и по-точно в Белгия?
Мисля че за френско-говорящите Франция или Люксембург също не са лош избор.

Малко в страни от темата, видях във вчерашните вестници че Христо Стоичков щял да лобира да бъдат отменени в края на 2011-та ограниченията за българите да работят без ограничения в страните от ЕС, а не в края на 2013-та когато е последният срок. В момента все още 12 държави налагат подобни ограничения и по мое мнение това ограниченията да бъдат вдигнати в края на тази година няма да стане.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

Да предположим, че някога наистина ми избие чивията и реша да се насадя в Белгия... Със сигурност ще се сдобия пак с една от тия скъпоценности Изображение
Браво за линка към форума, все на някого ще му влезе в употреба :y:
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
celicata

Мнение от celicata »

angelheart
какъв е проблема да си го имаш и в Монреал ?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Едно на ръка че понятието западна държава ми е малко смешно. На нас Япония ни е на запад, ама не се брои тъй като е оттатък края на света (а.к.а линията за смяна на датата)
:)
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
jsus

Мнение от jsus »

Ами Белгия според мен е чест избор защото е също многоезична и също има смесица на култури.

Също така да речем в Брюксел може да се живее и работи само с английски.

Не е задълвително да се емигрира обратно, но е факт че много хора напоследък го практикуват.

Поздрави!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

дефинирай "много"

2 юни 2012, budtel
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

celicata написа: какъв е проблема да си го имаш и в Монреал ?
Да речем, че повечето близки дотук чистопородни рaзвъдници за тази порода са в USA. Не че има нещо лошо, но "продукцията" им е скъпа и ще ми струва куп пари + разправии да си го докарам за отглеждане в Монреал. Освен това още преди време взех решение следващото ми белгийско овчарско куче да е наистина от Белгия.
Дай да не спамим повече на човека темата, викам :)
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
bp_de

Мнение от bp_de »

jsus написа:Ами Белгия според мен е чест избор защото е също многоезична и също има смесица на култури.

Също така да речем в Брюксел може да се живее и работи само с английски.

Не е задълвително да се емигрира обратно, но е факт че много хора напоследък го практикуват.

Поздрави!
Не живея постояно в Белгия но пък ти маи не си стъпвал там......
Многоезичието и смесица на култури идват от това че е пълно с всякакви мангали дето не могат да ги изгонят.
С англе може да се живее ако не пазруваш личнов магазина и нямаш никога допир с някаква служба и т.н - демек някои е доволно голям бос я в централта на ЕУ ,я в НАТО ...тогава може но иначе не виждам как ще стане само с англииски.

Враждата между валонците и фламандците е доволно голяма-аз лично не знам как тая държава не се е разцепила.
pumpy

Мнение от pumpy »

Честно казано във фламадската част може да се живее с английски, вместо с холандски. Във валонската част не съм бил, но искрено ме съмнява франкофоните да ползват английски в ежедневния си живот. Няма да коментираме разликата във френския там и в Кебек :)
Иначе държавата е готина, на север, като изключим мангалите наистина. На улицата на брат ми, през последните 15 години те настъпват неуморно. Вече са изкупили половината улица и процеса няма спиране за неудобството на местното население, което с нежелание се изнася от квартала.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

angelheart написа:Да предположим, че някога наистина ми избие чивията и реша да се насадя в Белгия... Със сигурност ще се сдобия пак с една от тия скъпоценности Изображение
Браво за линка към форума, все на някого ще му влезе в употреба :y:
Хубаво куче. И аз бих гледала такова, макар че лявата ми ръка е белязана точно от куче, ама нали знаеш: "Луд умора няма!"
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

bp_de написа:Не живея постояно в Белгия но пък ти маи не си стъпвал там......
Да не би да искаш да кажеш, че си ходил в Белгия??? :geek:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"