Самотен родител.....?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
martatabs
Модератор

Самотен родител.....?

Мнение от martatabs »

От една година съм във форума, и от прочетеното разбрах, че има четерири вида е/имигранти:Семейни, живеещи на семейни начела, такива, които заминават сами и мрънкащи :lol: . Обаче..., забравяме самотните родители, които по една или друга причина са останали сами с 1..2....деца. Как стоят нещата в Канада за този тип имигранти? Има ли предимства (не ме разбирайте погрешно), че сте сам родител? Безотговорно ли е, ако решиш да имигрираш сам с дете? Как имиграционните власти гледат на такива хора?
Да си призная, не съм срещал информация за подобно нещо в официалния сайт на Канада и Квебек. Да, правилата са еднакви за всички, но все пак да попитам. :?:

П.П. В търсачката се отвориха няколко теми, обаче информация в тях от преди 3 и повече години.
Аватар
azzura

Re: Самотен родител.....?

Мнение от azzura »

Здрасти! Аз от прочетеното до сега във форума и като цяло каквото знам за Канада, си мисля, че няма значение дали имигрираш като сам родител с деца, или семейно.Пък и реално какво значение има?И едните и другите търсят нещо по-добро.Разбира се, на единствените родители /монопарентал, както им се вика/ сигурно им е по-трудно, понеже поемат на гърба си цялата тежест на това начинание.Но пък там имат редица облекчения.Това не са друга категория хора, просто такова е положението и не би трябвало да се гледа по различен начин на тяхната кандидатура или социално положение.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
gb bg

Мнение от gb bg »

Позволявам си да вмъкна тук моето мнение от позицията на "самотен родител",кандидат-емигрант.Така или иначе си сам-въпрос на избор бих казала е да бъдеш самотен родител в българия или в канада.Но не мисля че поведението ми е безотговорно-напротив. Надявам се с това мое решение да дам на децата си нещо, което тук в българия никога няма да имат - а именно правото на избор. А дали на хората като мен ще им бъде по лесно там, отколкото в собствената им родина - защо ми се струва, че везните клонят в полза на страна на кленовия лист :) ...Повтарям, се но въпрос на избор и...осъзнат риск. Не и безотговорно поведение!!! п.с. днес в езиковата гимназия където учи сина се върти цял ден клип посветен на космонавтиката, който е изцяло негово дело. Не за първи път ми се случва да съм горда мама - така че с привичното си англ. чувство за хумор смея да твърдя, че на канадците им водя качествен човешки материал ;) :D ...
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

gb bg написа:Но не мисля че поведението ми е безотговорно-напротив.
gb bg написа:Не и безотговорно поведение!!
Леко до уточняване! Във поста си, Вие споменавате два пъти, че не е безотговорно да се имигрира сам с дете. Въпроса от моя страна беше зададен с цел информация и мнение, не целя да ви упреквам или обвинявам в нещо!!! :angel:
anitsa

Мнение от anitsa »

Имиграционните власти не ги интересува друго освен да събереш точките и да минеш интервюто. Децата са добре дошли в Канада. Законите ги защитават, в някои случаи даже прекалено :). Тук има много "самотни" родители, като че ли повече правило отколкото изключение. Има данъчни облекчения за такива семейства.
Според мен проблемът на самотен родител с деца емигриращ в Квебек ще е най-вече при първоначалното установяване, първите 3 месеца след пристигането. Ако има кой да ви посрещне и помогне за намиране на квартирата, нещата значително се улесняват. Не можете да оставяте деца под 12 години сами в къщи, но можете да оставите дете на 12 да гледа по-малкото без никакъв проблем. След 3тия месец вече ще получавате детски и можете да кандидатствате за социална помощ, ако все още не сте си намерили работа. Проблем е и че няма баби, ако сте свикнали да ви помагат.
anibani

Мнение от anibani »

Martatabs, ти що питаш ? Малко ми е странно... :D
----------------------------------
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

anibani написа:Martatabs, ти що питаш ? Малко ми е странно... :D
Странно ли!? :D О, нищо не си видяла....имам една тема "Странен сън" :rofl: ...
Отдавна не беше писано по тази тема, та реших да пораздвижа нещата....ама уви. Освен това ми се щеше да видя тяхната гледна точка за живота в Канада, и т.нат. ;)
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

[quote="martatabs"Освен това ми се щеше да видя тяхната гледна точка за живота в Канада, и т.нат. ;)[/quote]
Ако имаш предвид самотните родители, няма да е толкова лесно да попаднеш на такъв. Според профила на българската диаспора (базиран на докалада на Statistics Canada) българските семейства се състоят преди всичко от двама родители, които живеят в брак и изключително рядко се срещат самотни родители. Сега остава да прецениш колко от тях са регистрирани в този форум :)
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Публикувай отговор