Благотворителна дискотека "Балкански нощи" - що е то ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
janyz

Благотворителна дискотека "Балкански нощи" - що е то ?

Мнение от janyz »

Така наречената диско-вечер " Балкански нощи" на 26 Март с благотворителна цел се оказа пълен позор. Тръгнах с чудесно настроение и с очакване на една приятна , весела , изпълнена с танци и веселба вечер сред съотечественици...... ДА , ама НЕ. Огорчението ми беше огромно...Българската музика ( ако може бъобще да се каже че присъстваше ) бе на 100 % само чалгия. Не смятам , че това е стойностната балканска музика. Имаше и няколко случайно попаднали гръцки песни . Останалото беше френски и английски . Питам (музикална просветените ) откога безкрайно тъпата ( поне за мен ) песен " Alors on danse " е балканска...?????? :envy: :clap: Съотношението беше 80 / 20 в полза на френска и английска музика. Защо организаторите залъгват хората с грешна информация ? Да се събират благотворителни средства по този начин и то за светата българска обител , едва ли е този най-подходящият начин.
Дисководещият ,ако може изобщо да се нарече така , беше трагедия. Никакво присъствие , никаква информация , нулев подбор. Качеството на звука - идва ти да се самоубиеш. Цените - пълна тесла..... Помещението изобщо не беше отоплено , на всичко отгоре те задължават да си оставиш връхната дреха на гардероб за да имат основание да ти вземат по още 2,5 $ , освен тези 10 $ за вход. На входа един намаан "тъпоъгълник" ми изка лични документи - действие което така и не разбрах с каква цел се прави .Това не е било и през "Бай Тошово време " в социалистическа България . Поне да бяха обявили така наречената дискотека за училищно - тинейджърска , за да взема и сина си......Възрастовото ниво беше към края на ранният пубертет . Не че това пречеше на тях , може би някои от тях са наши - ваши деца, открито да "изследват" биологията си и т.н. и т.н........ :^) ! Не че имам нещо против младите ,напротив , но очаквах , че и хора на средна възраст могат да се впишат в "Балканската нощ " и да направят дарение с открито и чисто сърце . Уви , тази вечер за мен ( и не само ) се оказа пропиляна , изпълнена с отрицателни емоции и .....тъга . Мисля , че тези , които организират подобни мероприятия , има над какво да се замислят ,...., или поне се надявам да го направят .
"По -добре да пренапишем живота си,отколкото да се мьчим да го слепим"
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Благотворителна дискотека "Балкански нощи" - що е то ?

Мнение от ivandaman »

според мен самият факт че е българско събиране и е озаглавено "Балкански Нощи", би трябвало да ти подскаже че ще бъдеш залята с индустриално количество чалга..

Останалото са подробности..

Също замисли се има ли достатъчно качествена родна денс музика която да запълни 4 часа "Playlist" на Ди-Джея... ??? Аха .. точно така.. НЯМА..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
пухинка

Мнение от пухинка »

janyz написа:Така наречената диско-вечер " Балкански нощи" на 26 Март с благотворителна цел се оказа пълен позор. Тръгнах с чудесно настроение и с очакване на една приятна , весела , изпълнена с танци и веселба вечер сред съотечественици...... ДА , ама НЕ. Огорчението ми беше огромно...Българската музика ( ако може бъобще да се каже че присъстваше ) бе на 100 % само чалгия. Не смятам , че това е стойностната балканска музика. Имаше и няколко случайно попаднали гръцки песни . Останалото беше френски и английски . Питам (музикална просветените ) откога безкрайно тъпата ( поне за мен ) песен " Alors on danse " е балканска...?????? :envy: :clap: Съотношението беше 80 / 20 в полза на френска и английска музика. Защо организаторите залъгват хората с грешна информация ? Да се събират благотворителни средства по този начин и то за светата българска обител , едва ли е този най-подходящият начин.
Дисководещият ,ако може изобщо да се нарече така , беше трагедия. Никакво присъствие , никаква информация , нулев подбор. Качеството на звука - идва ти да се самоубиеш. Цените - пълна тесла..... Помещението изобщо не беше отоплено , на всичко отгоре те задължават да си оставиш връхната дреха на гардероб за да имат основание да ти вземат по още 2,5 $ , освен тези 10 $ за вход. На входа един намаан "тъпоъгълник" ми изка лични документи - действие което така и не разбрах с каква цел се прави .Това не е било и през "Бай Тошово време " в социалистическа България . Поне да бяха обявили така наречената дискотека за училищно - тинейджърска , за да взема и сина си......Възрастовото ниво беше към края на ранният пубертет . Не че това пречеше на тях , може би някои от тях са наши - ваши деца, открито да "изследват" биологията си и т.н. и т.н........ :^) ! Не че имам нещо против младите ,напротив , но очаквах , че и хора на средна възраст могат да се впишат в "Балканската нощ " и да направят дарение с открито и чисто сърце . Уви , тази вечер за мен ( и не само ) се оказа пропиляна , изпълнена с отрицателни емоции и .....тъга . Мисля , че тези , които организират подобни мероприятия , има над какво да се замислят ,...., или поне се надявам да го направят .

българска работа :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Ако е харесало на 99 човека и на един не нещата са си ок, но ако е обратното организаторите би трябвало да се замислят за предлаганото съдържание. Също би било добре да се попита предварително какво ще представлява точно събитието което не познаваме, ако изобщо е възможно да получим информация предварително. Отиваме на филм, който не знаем какво ще ни предложи и вероятно не на всеки ще се хареса. Ако толкова не ни хареса можем да си излезем по всяко време. Каквото и да бъде включено в програмата съм почти сигурен че винаги ще има недоволни, особено ако голяма част от публиката са българи.

Добра идея е да пуснеш анкета за присъствалите за да имаме по-достоверен фийд-бак за събитието.
Аватар
Дядо Йоцо
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Йоцо »

Имаше чалга, имаше румънска музика, имаше и гръцка и естествено примесено със световните хитове за да не омръзне на хората.
Тинейджърите танцуваха на дансинга, а тези които вече не бжяха такива се намираха на бара. Имаше и няколко представители на Румъния.

И аз не съм луд фен на чалгата но се срешнах с доста познати (на бара не на дансинга).
Приятното прекарване не зависи само от музиката, но и от това с кой се събираш. Когато хората са готини, музиката вече е без значение.
Нещастните родни души няма обаче да възкръснат и да се порадват на чудесиите на свободата, на които ние, обръгнали вече, гледаме равнодушно сега и за които те не са сънували даже в най-дивните си блянове!. . .
paris003

Мнение от paris003 »

Здравейте,
Реших и аз да напиша свойте впечатления от въпросното парти.Водейки се от всеобщите мнения че "Balkan Night" са едни от най-добрите бг партита в града и идеята за подкрепа на църквата, ние с мъжа ми и още няколко приятели се озовахме там ... и това се оказа голяма грешка от наша страна, която занапред едва ли ще повторим !Съжалявам че ще бъда критична, но като оставим на страна че куцаше климатизацията, какво друго видяхме насреща :
Първо, всеизвестния диджей СеВ, незнам на какво му се гради славата на това момче,но мисля че трябва да си смени занаята!
- Лошо озвучаване /прекалено високо ниво на звука + лошо качество на доста от песните/
- Липса на нова бг музика /чалга или каквато и друга да бъде/
- Тотална липса на синхрон във воденето / всички харесваме и обичаме песните на Слави обаче 2 поредни негови изпълнения и още 2 пъти по 2 на Устата и Тони Стораро ни дойдоха в множко. Плус всичко това след като е балканско или чалга парти, неможахме да разберем защо се редуваше 10 мин бг музика и 10 мин техно,поп и др...англофонска...а не балканска музика ,нали е "Балканско" парти в крайна сметка ?/
Второ, българската младеж може да бъде достойно похвалена в разбиването на мъжката и дамската тоалетни,а в съревнованието по перчене на мускyли, бисепци и замрежени погледи победени няма всички сме номер 1 ! От друга страна голяма част от присъстващите госпожици могат спокойно да кандидатсват за работа в някой нощен клуб, стига обаче първо да навършат пълнолетие !
Трето, спецялно към организаторите ...като искате да правите нещо го правете като хората, а не по-български му ! Жалко за добрата кауза !
Аватар
janyz

Мнение от janyz »

Paris003 , много ги "повиши" госпожиците , чак пък работа в нощен клуб....Май по-доброто място е някъде по кюшетата на булевард Сен Катрин.....
Omega3

Мнение от Omega3 »

Вчера видях, че един от сьветите които дават на децата в втори клас в Кебек е преди да започнат да четат един текст, да му прочетата заглавието.

Дискотека Балкански нощи -

Дискотека - много шум, млади хора, алкохол, цигари, други работи, бутаница, викания. т.н.

Балкански- Какво значи това? Много различно неща набутани в малко място. От всичко по малко. А бре, какофония. Но най вежното е че всеки има мнение как да станат нещата.

Нощи- всеки го разбира по своемо.

Та така - преди да ходите някьде четете заглавието на мероприятието, а ако ви е така ценно времето се обадете да говорите с организаторите и да видите хоре долу каква им е програмата.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Абе не знам какво друго си очаквал от балканска дискотека, но освен това, което е казал Омегата не забравяй, че е било за благотворителни цели. Ако 10 долара за вход и 2.50 за гардероб е толкова лошо, какво да кажат хората, които срещу 100 долара получават две чаши вино или 3 палачинки?
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

paris003 написа:Здравейте,

- Тотална липса на синхрон във воденето всички харесваме и обичаме песните на Слави
Не че се заяждам, но "не всички" харесваме (Още по-малко пък "обичаме") песните на Слави. Желателно е да не се генерализират вкусовете на останалите.. :handshake:
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
ringo

Мнение от ringo »

.....на които не му харесва да опита тои да организира и да го видим какво ще направи.акъл всеки може да дава.....особенно българи.да беше тясно,климатизацията не беше на ниво,доста силна беше музиката....да беше чалга.....е и какво,на Васко кеца ли да танцуваме(не че имам нещо против него защото го познавам лично)....в крайна сметка се видяхме българи и беше купон.на който не му харесва да ходи на опера......ама надали ще иде.... :D
Аватар
janyz

Мнение от janyz »

Ringo , . А ти какво против имаш операта .....??? С най-голямо удоволствие бих отишъл , вместо да се бутам в дупка като тази от "Балканските нощи" . А ти щом признаваш всички простотии от въпросната вечер и това ти харесва ,....., |( :$ ....много странно , ..... мяза ми на мъзохизъм.....
А с българи мога да се видя и на по-приятни места .....
Публикувай отговор