Пресрочване на виза в usa
-
Пресрочване на виза в usa
Здравейте на всички. Искам да попитам нещо бил сам в usa 3 години бях приет студент но не учих. Въпроса ми е следния тъй като за първата година имах виза но за останалите 2 бях нелегално да го споменавам ли това на интервюто или при изпращането на документите?
Re: presro4vane na visa v usa
Не трябваше ли да се декларира всеки период по дълъг от 6 месеца ? Алп можеш да си спестиш нелегалната част, аз не виждам никакъв бенефит да я споделяш, но трябва да си убеден, че няма да "изскочи" от някъде, защото тогава още по-зле - лъгал си по документи. Нямам директен отговор на въпроса ти, за съжаление....
Re: presro4vane na visa v usa
Кога е било това? Ако си работил нещо нелегално в САЩ тези три години и искаш да ти признаят този стаж, трябва да докажеш, че си имал разрешение за работа, т.е. стажът е легален.
Ако си се върнал в България (или където и да е) и си учил, работил и т.н. и кандидастваш на основа на този стаж, тогава сигурно няма да ти искат документи за това какво си правил в САЩ.
Според мен не бива да лъжеш, по две причини:
1) като подпишеш формулярите казваш под клетва, не само че не си лъгал, ами и не си пропуснал нещо. Ако си - гориш.
2) даваш им разрешение да контатктуват с други хора/работодатели/ведомства/правителства, за да ги питат за тебе и това, което си написал. Всеки, който минава процедура по имиграция е подложен на background/security проверка - какво точно представлява тя никой не знае - но бъди сигурен, че имат достъп до всякаква информация и шансът да те разконспирират е съвсем реален.
Ако им кажеш за времето прекарано в САЩ (както и трябва), тогава ще ти е нужен и документи за съдимост от ФБИ, както и от полицията в щата/щатите, където си живял повече от 6 месеца. Имай го предвид...
Ако си се върнал в България (или където и да е) и си учил, работил и т.н. и кандидастваш на основа на този стаж, тогава сигурно няма да ти искат документи за това какво си правил в САЩ.
Според мен не бива да лъжеш, по две причини:
1) като подпишеш формулярите казваш под клетва, не само че не си лъгал, ами и не си пропуснал нещо. Ако си - гориш.
2) даваш им разрешение да контатктуват с други хора/работодатели/ведомства/правителства, за да ги питат за тебе и това, което си написал. Всеки, който минава процедура по имиграция е подложен на background/security проверка - какво точно представлява тя никой не знае - но бъди сигурен, че имат достъп до всякаква информация и шансът да те разконспирират е съвсем реален.
Ако им кажеш за времето прекарано в САЩ (както и трябва), тогава ще ти е нужен и документи за съдимост от ФБИ, както и от полицията в щата/щатите, където си живял повече от 6 месеца. Имай го предвид...
-
- Обратна връзка:
Re: Пресрочване на виза в usa
Марто е прав. На интервюто ми, интервюиращия само ми отвори паспорта, видя снимката и директно ме попита - защо никога не сте пътували извън България?