БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ В МАНИТОБА?
БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ В МАНИТОБА?
Здравейте, има ли българска общност в Манитоба, място където да се събират: църква, кафе, магазин, клуб или местен бг емигрантски вестник? Търся приятели от Пловдив. Благодаря Ви предварително!
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ В МАНИТОБА?
Явно не допускаш, че може и да няма четящи във форума от Манитоба. Как би могъл някой от Монреал, Торонто или Ванкувър да ти отговори на въпросите? Освен това Манитоба е огромна провинция и дори така поставен въпроса е твърде общ. Може би ако ставаше въпрос за Уинипег евентуално някой би казал нещо.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Допуска не допуска,човека си търси дружинка бе !!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Един приятел беше за два месеца в Уинипег и разправяше само хубави неща за българите там... Събирали са се в ресторант държан от българско семейство... Мисля ,че жената е бивша спортистка... За повече информация трябва да питам моя човек....
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Благодаря Ви, че се отзовахте!
Весели празници на всички и Хубава Нова Година!

Последно промяна от Paradisa на Съб Яну 07, 2012 1:32 am, променено общо 1 път.
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
- webmastera
- Обратна връзка:
Аз винаги съм се чудел за какъв тип хора Уинипег би бил добро място за живеене:
1) За деца: със сигурност не, тук те ще прекарат може би най-скучното детство, откъснати от света, ще пораснат в слушане на кънтри и без идея за истинския свят, да не говорим за ниското качество на образованието.
2) За юнуши: със сигурност не, тук те ще си изгубят младините в скука и напиване до смърт, защото друго няма какво да се прави. От друга страна можеби ще станат невероятни спортисти (понеже спорта все пак е нещо с което човек все пак може да се занимава докато е откъснат от цивилизацията) с тъпа физиономия и без понятие за света. А не е изключено и да се самоубият според статистиката за самоубийства в тази провинция.
3) За хора в началото на кариерата: трудно е да се каже дали този тип хора биха били най-прецакани, имайки в предвид че всички в Уинипег са looser-и (говоря от опит, многогодишен). Уинипег дава възможност на тези хора да започнат работа на заплата която е малко над половината от това което взимат колегите им в съседно Онтарио. Това е в случай, че са невероятни късметлий и си намерят работа по спецялността, макар най-чест в Уинипег това да означава "човек за всичко". Заблудата за цените на апартаментите също е очевидна стига човек да отвори kajiji страницата на Уинипег и примерно на Мисисага.
4) За мързеливци и неудачници: този тип хора представляват основната част от населението на Уинипег. На пръв поглед такъв тип човек би се чувствал като у дома си в Уинипег, без да работи и живеейки на социални. Но защо в Уинипег, а не в Монреал където помощите са повече?
5) За опитни професионалисти: в Уинипег вероятно лесно биха си намерили работа, тъй като никой психически здрав професионалист не би се забил в тази дупка. Само че, заплатата ще е наполовина от Онтарио, Албърта или BC. Това не е проблем, колкото и да са парите те няма къде да се харчат в Уинипег защото хората тук търсят евтинкото. Освен за самолетни билети, понеже за цената на билет от Торонто до Лондон човек може, ако следи промоцийките, да си купи билет от Уинипег до Торонто...
6) За пенсионери: ако вече не им се живее става, при -30 градуса няма да искарат дълго.
Аз мисля, че като цяло българите не сме глупави хора и може би за това не много от нас се установяват в Уинипег. Всеки който още не е бил в този "град" бих го посъветвал да преусмисли решението си и да не си губи времето да идва в Уинипег. Няма причина да се забиеш тук. И премиер да си в Уинипег е все едно да си продавач в китайски магазин в Торонто. Това е дъното на цивилизацията.
1) За деца: със сигурност не, тук те ще прекарат може би най-скучното детство, откъснати от света, ще пораснат в слушане на кънтри и без идея за истинския свят, да не говорим за ниското качество на образованието.
2) За юнуши: със сигурност не, тук те ще си изгубят младините в скука и напиване до смърт, защото друго няма какво да се прави. От друга страна можеби ще станат невероятни спортисти (понеже спорта все пак е нещо с което човек все пак може да се занимава докато е откъснат от цивилизацията) с тъпа физиономия и без понятие за света. А не е изключено и да се самоубият според статистиката за самоубийства в тази провинция.
3) За хора в началото на кариерата: трудно е да се каже дали този тип хора биха били най-прецакани, имайки в предвид че всички в Уинипег са looser-и (говоря от опит, многогодишен). Уинипег дава възможност на тези хора да започнат работа на заплата която е малко над половината от това което взимат колегите им в съседно Онтарио. Това е в случай, че са невероятни късметлий и си намерят работа по спецялността, макар най-чест в Уинипег това да означава "човек за всичко". Заблудата за цените на апартаментите също е очевидна стига човек да отвори kajiji страницата на Уинипег и примерно на Мисисага.
4) За мързеливци и неудачници: този тип хора представляват основната част от населението на Уинипег. На пръв поглед такъв тип човек би се чувствал като у дома си в Уинипег, без да работи и живеейки на социални. Но защо в Уинипег, а не в Монреал където помощите са повече?
5) За опитни професионалисти: в Уинипег вероятно лесно биха си намерили работа, тъй като никой психически здрав професионалист не би се забил в тази дупка. Само че, заплатата ще е наполовина от Онтарио, Албърта или BC. Това не е проблем, колкото и да са парите те няма къде да се харчат в Уинипег защото хората тук търсят евтинкото. Освен за самолетни билети, понеже за цената на билет от Торонто до Лондон човек може, ако следи промоцийките, да си купи билет от Уинипег до Торонто...
6) За пенсионери: ако вече не им се живее става, при -30 градуса няма да искарат дълго.
Аз мисля, че като цяло българите не сме глупави хора и може би за това не много от нас се установяват в Уинипег. Всеки който още не е бил в този "град" бих го посъветвал да преусмисли решението си и да не си губи времето да идва в Уинипег. Няма причина да се забиеш тук. И премиер да си в Уинипег е все едно да си продавач в китайски магазин в Торонто. Това е дъното на цивилизацията.
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole

Horace Walpole

Абе webmastera ти бил ли си някога там или си плещиш простотийки е така да минава време?
Dead Eyes See No Future
Eхеее ти съвсем ни заби в трете глуха, всички живеещи или мислещи да живеят там. Аз лично ще кажа моите представи като се преместя там след 2 седмици, но за мъжа ми, който има висше образование ( и е американец) успя да си намери доста добра работа в голяма, известна фирма, нещо което в момента е доста трудно в съседна Америка..затова и ще сме там..докато работата позволи. Все пак човек живее както си го направи. Успех на всички! Аз лично се радвам да мога да се адаптирам в Канадската култура в по-малък град, отколкото директно да изпаднеш в олелията на Мегаполиса, където се чувстваш нищо и никой, докато се осъзнаеш...но не си е и цял живот да си забит в планините тилийлейски..И все пак..Успех на всички, живейте така да ви е добре. Весела Коледа!
миналата година в квартирата, където жевеех в Монреал имаше една девойка от Уинипег. Голям образ: беше цяла каубойка/гирлка. Яздеше кон много добре и ходеше на състезания. От нея знам, че момчетата в Уинипег стават хокеисти, а момичетата ездачки. Освен това пиеше като смок и една събота осъмна в болницата, след поредната нощ пиене по баровете на Монреал. Иначе готино момиче, но аз нещо не я рабирах като философия.....
Леле, Уебмастера...
Толкова много правописни грешки.....Ужас!
Толкова много правописни грешки.....Ужас!
- webmastera
- Обратна връзка:
4 години.Rall написа:Абе webmastera ти бил ли си някога там или си плещиш простотийки е така да минава време?
Представите са ти точни. А ако посетиш Уинипег ще видиш и защо философията и е такава. Междо другото тя явно е едно от малкото изключения, които все пак са виждали нещо различно от леден пустиняк. Голяма част от родените тук никога не са се возили в метро. Има и много хора които през живота си не са пътували извън Манитоба, или най-много до Kenora/Thunder Bay. Най-голямата атракция за жителите на Уинипег е да посетят мола в Едмънтън, но не на всеки му се сбъдва тази мечта.pumpy написа:миналата година в квартирата, където жевеех в Монреал имаше една девойка от Уинипег. Голям образ: беше цяла каубойка/гирлка. Яздеше кон много добре и ходеше на състезания. От нея знам, че момчетата в Уинипег стават хокеисти, а момичетата ездачки. Освен това пиеше като смок и една събота осъмна в болницата, след поредната нощ пиене по баровете на Монреал. Иначе готино момиче, но аз нещо не я рабирах като философия.....
Виж Paradisa, явно че за момента нямаш избор и ще трябва да пътуваш насам. Ето няколко полезни съвета от мен:Paradisa написа:Eхеее ти съвсем ни заби в трете глуха, всички живеещи или мислещи да живеят там. Аз лично ще кажа моите представи като се преместя там след 2 седмици, но за мъжа ми, който има висше образование ( и е американец) успя да си намери доста добра работа в голяма, известна фирма, нещо което в момента е доста трудно в съседна Америка..затова и ще сме там..докато работата позволи. Все пак човек живее както си го направи. Успех на всички! Аз лично се радвам да мога да се адаптирам в Канадската култура в по-малък град, отколкото директно да изпаднеш в олелията на Мегаполиса, където се чувстваш нищо и никой, докато се осъзнаеш...но не си е и цял живот да си забит в планините тилийлейски..И все пак..Успех на всички, живейте така да ви е добре. Весела Коледа!
1) Настрой се психически, че отиваш на заточение. Само така ще успееш да преодолееш първите няколко дни шок след като пристигнеш. Идваш от София, един много по-развит и космополитен град отколкото Уинипег, бъди подготвена!
2) Опитай да намериш хора европейци, но не знам как да ти помогна в това отношение. От време на време в Уинипег попада някоя загубена душа която, в търсене на изход, може да ти бъде компания. С местните не те съветвам да общуваш, едва ли ще намериш теми за разговор (освен ако не научиш хокей и можеби ако попиташ баба и дядо как се сее нивата и пасат кравите).
3) Гледай да се махнеш колкото може по-скоро. Ако имаш професия търси работа в цивилизована Канада. Мъжа ти казаваш е професионалист, ще се оправите някак. Не вярвай на лъжите как живота в Уинипег е по-евтин, от опит ти казвам, като се вземат в предвид значително по-ниското заплащане и всичките неудобства, живота се оказва много по-скъп.
4) Докато си тук, има две улици на който когато съвсем ти писне от скуката може да опиташ да се развлечеш: Corydon (Италианската улица, която в сръвнение с Торонто е някаква шега, но за Уинипег толкова). Има няколко прилични бара - Бар Италия примерно, един приличен ресторант - Никос, на същия ъгъл, и едно кафене с приятна атмосфера - Кафе 22. Другата улица в Уинипег е Osborne. На нея има няколко капанчета които би могла да посетиш (подготви се да се изръсиш добре, все пак в Уинипег всичко е монопол/олигопол). Един Австралийски ресторант (Billabong) едно от малкото места които сервират агнешко, макар на абсурдна цена. Също едно капанче за палачинки до него: Kawaii. На пряка на Osborne (River) има едно не лошо мексиканско ресторантче Burrito del Rio което е едно от малкото места в Уинипег на прилични цени. Това и редовните Starbuck's и Second Cup и Уинипег се изчерпва. Не си и помисляй за дюнери, наргиле или каквото и да било друго от благините на големите градове.
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole

Horace Walpole

Мерси уебмастер за полезните съвети...ще имам в предвид всичко това. Мисля, че няма да ни мине живота там...но поне 1 година- 2 може би...аз съм в сферата на хотелиерството и се надявам да намеря някаква работа..да видим..мисля че по хотелите работят чужденци..и има шанс за интернационална компания. А я кажи за българите там..имат ли почва ? Някой писа, че има ресторант, държан от българи? Ти ако може да попитам, колко време живя там? Айде всичко хубаво. Ние ще имаме развлечение да ходим до Минесота на гости на роднини, като ни избият бушоните от скука...webmastera написа:4 години.Rall написа:Абе webmastera ти бил ли си някога там или си плещиш простотийки е така да минава време?Представите са ти точни. А ако посетиш Уинипег ще видиш и защо философията и е такава. Междо другото тя явно е едно от малкото изключения, които все пак са виждали нещо различно от леден пустиняк. Голяма част от родените тук никога не са се возили в метро. Има и много хора които през живота си не са пътували извън Манитоба, или най-много до Kenora/Thunder Bay. Най-голямата атракция за жителите на Уинипег е да посетят мола в Едмънтън, но не на всеки му се сбъдва тази мечта.pumpy написа:миналата година в квартирата, където жевеех в Монреал имаше една девойка от Уинипег. Голям образ: беше цяла каубойка/гирлка. Яздеше кон много добре и ходеше на състезания. От нея знам, че момчетата в Уинипег стават хокеисти, а момичетата ездачки. Освен това пиеше като смок и една събота осъмна в болницата, след поредната нощ пиене по баровете на Монреал. Иначе готино момиче, но аз нещо не я рабирах като философия.....Виж Paradisa, явно че за момента нямаш избор и ще трябва да пътуваш насам. Ето няколко полезни съвета от мен:Paradisa написа:Eхеее ти съвсем ни заби в трете глуха, всички живеещи или мислещи да живеят там. Аз лично ще кажа моите представи като се преместя там след 2 седмици, но за мъжа ми, който има висше образование ( и е американец) успя да си намери доста добра работа в голяма, известна фирма, нещо което в момента е доста трудно в съседна Америка..затова и ще сме там..докато работата позволи. Все пак човек живее както си го направи. Успех на всички! Аз лично се радвам да мога да се адаптирам в Канадската култура в по-малък град, отколкото директно да изпаднеш в олелията на Мегаполиса, където се чувстваш нищо и никой, докато се осъзнаеш...но не си е и цял живот да си забит в планините тилийлейски..И все пак..Успех на всички, живейте така да ви е добре. Весела Коледа!
1) Настрой се психически, че отиваш на заточение. Само така ще успееш да преодолееш първите няколко дни шок след като пристигнеш. Идваш от София, един много по-развит и космополитен град отколкото Уинипег, бъди подготвена!
2) Опитай да намериш хора европейци, но не знам как да ти помогна в това отношение. От време на време в Уинипег попада някоя загубена душа която, в търсене на изход, може да ти бъде компания. С местните не те съветвам да общуваш, едва ли ще намериш теми за разговор (освен ако не научиш хокей и можеби ако попиташ баба и дядо как се сее нивата и пасат кравите).
3) Гледай да се махнеш колкото може по-скоро. Ако имаш професия търси работа в цивилизована Канада. Мъжа ти казаваш е професионалист, ще се оправите някак. Не вярвай на лъжите как живота в Уинипег е по-евтин, от опит ти казвам, като се вземат в предвид значително по-ниското заплащане и всичките неудобства, живота се оказва много по-скъп.
4) Докато си тук, има две улици на който когато съвсем ти писне от скуката може да опиташ да се развлечеш: Corydon (Италианската улица, която в сръвнение с Торонто е някаква шега, но за Уинипег толкова). Има няколко прилични бара - Бар Италия примерно, един приличен ресторант - Никос, на същия ъгъл, и едно кафене с приятна атмосфера - Кафе 22. Другата улица в Уинипег е Osborne. На нея има няколко капанчета които би могла да посетиш (подготви се да се изръсиш добре, все пак в Уинипег всичко е монопол/олигопол). Един Австралийски ресторант (Billabong) едно от малкото места които сервират агнешко, макар на абсурдна цена. Също едно капанче за палачинки до него: Kawaii. На пряка на Osborne (River) има едно не лошо мексиканско ресторантче Burrito del Rio което е едно от малкото места в Уинипег на прилични цени. Това и редовните Starbuck's и Second Cup и Уинипег се изчерпва. Не си и помисляй за дюнери, наргиле или каквото и да било друго от благините на големите градове.

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Само веднъж съм бил в Уинипег на гости на един познат. Останах два дни и ми се стори много приятно, чисто и подредено.. Но това беше в началото на Август и времето беше супер..
@уебмастер.. Може ли да те попитам какво правиш там щом е толкова гадно? Не поставям под въпрос думите ти, но според теб в Канада има по-добри алтернативи с които ти очевидно си запознат..
Питам от любопитство само... не се заяждам или нещо...
<><><><><><><><><><><><><>
@Парадиса Не се плаши.. Щом отиването ти в Уинипег е част от някаква по-дългосрочна стратегия гледай на престоя ти там като "житейски опит"
и докато сте там гледайте да си търсите развлечения... Винаги трябва да се търси начин да се извлече нещо позитивно от трудните ситуации.. Все пак сте в Канада а не Сибир. Търсете си развлечения, ходете на фитнес, уплътнете времето си със неща които ви доставят удоволствие.. бъдете ПОЗИТИВНИ.
Плюс това понякога е много здравословно за една двойка да започне отново на непознато място.. често такова начинание може да има доста позитивен терапефтичен ефект.. а и временото заменяне на един космополитен стресиращ град (където е ежедневна лудница) с нещо по-спокойно понякога е едно необходимо "зло"..
@уебмастер.. Може ли да те попитам какво правиш там щом е толкова гадно? Не поставям под въпрос думите ти, но според теб в Канада има по-добри алтернативи с които ти очевидно си запознат..
<><><><><><><><><><><><><>
@Парадиса Не се плаши.. Щом отиването ти в Уинипег е част от някаква по-дългосрочна стратегия гледай на престоя ти там като "житейски опит"

Плюс това понякога е много здравословно за една двойка да започне отново на непознато място.. често такова начинание може да има доста позитивен терапефтичен ефект.. а и временото заменяне на един космополитен стресиращ град (където е ежедневна лудница) с нещо по-спокойно понякога е едно необходимо "зло"..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- webmastera
- Обратна връзка:
Два дни на гости у някого не се придобива много представа за живота в града. Август и Септември са единствените месеци в годината през които времето в Уинипег е ОК, през останалите е или кучи студ или нон-стоп дъжд и комари.ivandaman написа:Само веднъж съм бил в Уинипег на гости на един познат. Останах два дни и ми се стори много приятно, чисто и подредено.. Но това беше в началото на Август и времето беше супер..
Аз нямаше как да се махна по-скоро, но през последната година и половина живях ту в Манитоба ту в Онтарио, така че имах възможност да сръвня условията за живот. Нейсе взех си билета и следващата седмица напускам Уинипег!!! УРААА!!!!
Horace Walpole

Horace Walpole