как и кога информирахте Бг, че живеете в Канада
как и кога информирахте Бг, че живеете в Канада
С какъв документ обявявате в Бг, че живеете тук? Кога се прави това? Има ли глоби за ненавреме подадена информация?
Благодаря предварително:)
Re: как и кога информирахте Бг, че живеете в Канада
Да информираме ли...? Кого и по каква причина? 

peppe написа:С какъв документ обявявате в Бг, че живеете тук? Кога се прави това? Има ли глоби за ненавреме подадена информация?

Спокойно мой човек, самият факт че си писал тука вече е регистриран където и както трябва

Иначе, за чий ...... да ги информираш? Да не би да ти дават пари за това!!!!!
Аз казах на майка ми в България, че заминавам за Канада.
Щото само на нея й пука къде живея сега.
Добре казано, баш така си е!prace написа:Аз казах на майка ми в България, че заминавам за Канада.

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Само чакате някой да се "издъни" и почвате с ебавките..
Предполагам човека задава този въпрос заради медицинската застраховка..
Иначе аз пратих имейл на Андрей Луканов но MAILER-DAEMONа ми го върна: "Sorry No Such User"
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- optics
- Модератор
Трябва да си сдадете военната книжка в окръжието.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Там е осигуровка все още. В АП (агенция по плащанията) има формуляри, но над 5 г че ще те няма, май няма опция. Не подаваш данъчана декларация - значи те няма над полвин година.ivandaman написа:![]()
Предполагам човека задава този въпрос заради медицинската застраховка..
И откога българските граждани трябва да се отчитат къде ходят и живеят? Домовата книга, може би?

Embrace your climate change!
- John Smith
Кажи за какъв случай става дума, че да няма излишно гадаене.peppe написа:С какъв документ обявявате в Бг, че живеете тук? Кога се прави това? Има ли глоби за ненавреме подадена информация?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аз още преди да тръгна за насам подадох молба да ме отпишат и да не ме търсят за здравни застраховки. И сега виждам , когато влизам в сайта на НАП, че съм отписан. Ама къде съм ходил за да подам тая декларация-не помня вече.
-
Постоянния адрес, който се дава в заявлението за документи за самоличност не е адрес, на който се очаква че живеете реално, а адрес за официална кореспонденция, откъдето е сигурно, че информацията ще стигне до вас. Лично аз съм посочила адреса на родителите ми. Докато Настоящия адрес, който се посочва в същото заявление, е адреса на който се предполага, че може да бъдете открити. В идеалния случай би трябвало да се посочи адреса ви в чужбина, но .... явно не са ги дообмислили нещата. На практика това може да стане когато си подавате заявление за нови документи.
значи по повод осигуровките ми много отдавна си мисля по въпроса, тъй като заминах по време на майчинство и зарязах нещата така, след изтичането на майчинството ми се искаше да обявя, че съм заминала за да не ми търсят повече осигуровки....а в монента правя пълномощно и към него се попълват 2 декларации, една от които е за гражданство и гражданско състояние и по този повод реших да пусна темата ....винаги може да се появи полезна информация
много ви благодаря за отзивите

много ви благодаря за отзивите

Ако пускаш декларацията преди да напуснеш БГ ти искат пари. Ако доказваш след като се върнеш пак с декларация, че не си бил в страната пак ти искат пари, така че не виждам смисъл да се уведомява, който и да е къде съм и що съм и тн...
- John Smith
Колкото са гладни определени институции в България, нищо чудно да започнат да спират хората да излизат от страната след натрупване на определени задължения, както се говореше. Ако това стане практика, няма да можеш да отиваш до България поради натрупани задължения. Друго ограничение е в случай, че имаш собственост в България и решиш да правиш сделки с нея. Докато не си изчистиш задълженията към държавата, няма да можеш.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Ох много са неясни нещата в тая България....сигурно и по-неясни ще станат в бъдеще....благодаря ви, че порасъждавахте с мен