Въпрос относно документите за Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
fuji

Въпрос относно документите за Виена

Мнение от fuji »

Привет на всички!На фаза сме подготовка на документите за Виена.На 34 години съм,женен с две деца на 3 и 6 години.Случаят е следния:самоосигурявам се и имам две фирми.Едната фирма в момента не извършва дейност но осигуровките ми минават през нея,а работя с втората фирма.Въпросът ми е трябва ли да изпратя дани за двете фирми или само за тази в която се осигурявам и какви документи да подготвя?Управител съм и на двете оод-та.Втората фирма с която извършвам дейност е регистрирана по ддс(ако има някакво значение).Благодаря предварително.Успех и много късмет на всички!
Аватар
emili_vn

Re: Въпрос относно документите за Виена

Мнение от emili_vn »

Представяш осигурителна книжка от фирмата, в която се осигуряваш, правиш си една длъжностна характеристика и на евентуално интервю носиш удостоверения за недължими данъци и такси и копие на последна годишна декларация за двете фирми. Съответно ще трябва да обясниш защо се осигуряваш в едната фирма, а работиш в другата. Няма как да докажеш, че имаш стаж като управител, ако той е в недействаща фирма. Обяснението е, че тъй като се осигуряваш като самоосигуряващ се в едната фирма, която е спряла някога дейност, съгласно българското законодателство можеш да не се осигуряваш в другата на същото основание. Не се знае обаче как ще го възприемат това, така че моят съвет е да отидеш в НАП с 2 заявления - да спреш осигуряването в тази, която не работи и да започнеш да се осигуряваш в другата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор