Курс (обучение) за нерезиденти в провинция Квебек?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
loginn

Курс (обучение) за нерезиденти в провинция Квебек?

Мнение от loginn »

Здравейте
Търсих из форума подобна тема, но не открих.
Интересувам се какви са възможностите за учене (записване на курс) за хора без какъвто и да е статут и понастоящем непребиваващи в Квебек или в Канада.
С други думи, ако искам да изкарам минимум 3 месечен курс в Квебек (най-вероятно в Монреал) какво ще ме посъветвате.
И ние сме от подалите документи и чакащи за интервю което ще се състои неизвестно кога (надявам се през първото шестмесечие на 2011). Ще ми се да проуча дали е възможно докато чакаме да направя нещо с което да добавя още 5 точки към нашата кандидатура. Дали ще е курсове за брокери недвижими имоти или друго, няма значение. Важното е да е минимум 3 месеца (и по възможност не много повече от 3) за да се покрие условието: "Travailleur étranger ou étudiant étranger 3 mois à moins de 6 mois". Наясно съм че подобно начинание е свързано с немалки разходи но нека първо да разбера доколко е осъществимо.
Благодаря предварително за поясненията и съветите!
Последно промяна от loginn на Съб Ное 13, 2010 3:31 pm, променено общо 1 път.
pumpy

Re: Курсове за нерезиденти в провинция Квебек?

Мнение от pumpy »

Намирап си курса, който те интересува. Плащаш, какквото ти искат и докуметите от тях подаваш молба за студентска виза. Ако и когато ти дадат такава, отиваш да учиш. За мен обаче има едно "НО" и то е, че вече си подал за имиграция и ако трябва да го пишеш в молбта си за студентска виза, то най-вероятно такава ще ти бъде отказана. Ако този факт не е нужно да се споменава имаш по-реални шансове.
Като се замисля обаче, учене в Монреал би ти стувало около 7-8 хиляди за около три месеца - това при такса от 1000 кинта на месец+ самолетен билет+ жилище, храна, транспорт в Монреал. За тези пари в БГ не можеш ли повишиш някой от другите фактори, даващи повече точки и така да събереш необходимия брой, без такова начинание - например по-добро увладяване на френския език.
Аватар
loginn

Re: Курсове за нерезиденти в провинция Квебек?

Мнение от loginn »

pumpy написа:За тези пари в БГ не можеш ли повишиш някой от другите фактори, даващи повече точки и така да събереш необходимия брой, без такова начинание - например по-добро увладяване на френския език.
Френския в никакъв случай не го владея перфектно, но работя в кол център с френски език. Мисля че е достатъчно за да съм на максимума (6 точки за придружаващ кандидат). Понеже аз съм инициатора и мотора на това начинание, макар и придружаващ по документи, се опитвам да дам колкото се може повече и да улесня максимално водещия кандидат.
Сигурно си прав за вероятността за отказ на студентска виза, но да добавя че ако подам документи в посолството ще се види че оставям жена и две деца в България. Надявам се че това е фактор който увеличава шанса да получа виза.
Всъщност аз затова отварям тази тема, за да стигна с ваша помощ до правилните изводи и да взема окончателно решение.
Курсове мога да видя в интернет (и го правя, проучвам), но ако някой от вас живеещите в провинция Квебек, вече ориентирани в обстановката може да ми препоръча курс, би било много по-улесняващо.
Аватар
azzura

Re: Курс (обучение) за нерезиденти в провинция Квебек?

Мнение от azzura »

Travailleur étranger ou étudiant étranger 3 mois à moins de 6 mois - къде го четеш това?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

azzura написа:Travailleur étranger ou étudiant étranger 3 mois à moins de 6 mois - къде го четеш това?
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nthese.pdf"
Фактор SÉJOUR ET FAMILLE AU QUÉBEC
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

3.3.5.1 Critère 5.1 : Séjour au Québec
Les points au critère Séjour au Québec peuvent être attribués pour un séjour réalisé par le requérant principal ou par son époux ou conjoint de fait avant le dépôt de sa demande. Ce critère est fonction de la durée du séjour et du statut au Canada du candidat ou de son conjoint au moment du séjour.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
pumpy

Мнение от pumpy »

azzura написа:3.3.5.1 Critère 5.1 : Séjour au Québec
Les points au critère Séjour au Québec peuvent être attribués pour un séjour réalisé par le requérant principal ou par son époux ou conjoint de fait avant le dépôt de sa demande. Ce critère est fonction de la durée du séjour et du statut au Canada du candidat ou de son conjoint au moment du séjour.
Е това предопределя нещата ;)
По-добре прати половинката да подобри нейния френски и готово....
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Мда, не съм си направил труда да прочета целия гид. В една друга тема имаше изказвания за трудовия стаж. Някой (вече получил сертификат за селекция) беше казал че имиграционния офицер изчислил и признал трудовия стаж между подаване на документи и интервюто. Реших че и с това ще е подобно. Сега като се зачетох в гида видях че се признава само трудов стаж направен последните 5 години преди подаване на DCS.
Както и да е.
Благодаря за мненията!
Публикувай отговор