Kонцерта на Слави- носталгия, комплекс или его?....

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
army

Kонцерта на Слави- носталгия, комплекс или его?....

Мнение от army »

Трябва с ръка на сърцето да призная, че Слави направи страхотен микс от емоции, самочувствие и изповед пред нашата торонтовска аудитория.
За мен и моето семейство, ’концерта’ на Слави се превърна в емоционалното събитие на годината. Защо ли?
Ми няколко седмици преди това бяхме на концерта на ‘Бон Джоуви” в ‘Роджърс сентър’ , където се събраха над 67 000 души. Държа да отбележа, че влезнахме за 10 мин. , и за толкоз ..излезнахме.
Всички около нас пяха и куфееха. –ако знаех всичките му песни и аз щях да се разцепя! ...та да се върна към мислите си:
Първото нещо, което ми направи ОГРОМНО впечатление бе , че всичките желаещи/1500 човека/ които желаеха да видят Слави, ни подредиха в километрична опашка!!!-Забелязахте ли , че по тоза начин възбудихме интереса чак и на местната полиция/ патрулният въртолет, който кръжа един час над района!!! -Щот’ такова ‘нещо’-„ Те”- не са виждали...Обаче след 1 час чакане опашката стана по-къса...? и доста по-широка.
Не стига това, ами хората от екипа на Слави, взеха ,че ни снимаха с камера- показвайки /във филма си/ километричната опашка, чакаща да зърне БГ-идола на нашето съвремие.
Изпитах -УЖАС и УНИЖЕНИЕ....и КЕФ!!!....що ли? –замислям се неволно...
ОК!-‘ пиар’, щот’ аз, по принцип съм нат ‘Тези’ работи...тъй-де!-Голяма работа.
Иначе концерта си бе на ниво. -Песните бяха подбрани, скечовете уникални, но акцентите си бяха в „нашата градина”???
....Не ни се вменяваше , че сме избягали, а че сме си направели осъзнат избор да живеем в Канада...а в същото време ни разплакваше, напомняйки ни/не еднократно/, че сме си оставили родителите си в България!? .......................Така , бавно и полека, във мен се нагнездваше усещането че съм ПРЕСТЪПНИК!
След концерта –Трябваше да има парти,...
ОК! -Нямахме предварителни резервации, но решихме да отидем.
На входа /як бодигард/ ни заяви, че всичко е заето и с предимство са тези с резервации...пак ОК!
Почакахме 20мин и ни пуснаха като правостоящи. Така или иначе, снимахме се с почти всички от „Шоуто”.
Какво ми направи впечатление?....
Слави със сценаристите и организаторите/”Амебата, Ризов.../както и балета бяха в изолирано помещение,....т.е. –скрити!
, а „Ку-ку” бенда на ‘фронт ярда’- т. е...пред нас.
Поговорих си и с Калев и с ‘Годжи’ и с Краси с ‘Гъмзата’......НО!
Говорих и с ....., но всички бяха едни такива –свити, притеснени, ...никакви....безлични.
Щерката ме пита: „Тате, защо като си бях в България се държаха по друг начин с мен”..???????
Излезе Славчо да дава интервюта и автографи и стана страшно....?
Ще ви споделя единствено една негова реплика. Тя не е извадена от ‘контекста’, а така започна неговата среща със „НАС”:
-„Вие сте щастливи , че сте тук! А аз се връщам при простотията....Нямате си и представа с каква простотия съм принуден да се боря ежедневно....-Вие сте щастливи!...”
Неволно се сетих се за песента му, на която се просълзихме всички...
„Облаче ли бяло....”........................................
.....и ми стана......някак си................Жално и Гадно....

п.с. Каза също ,че от Монтреал е страшно разочарован!!!!!!!!!!!
"Много нагли хора!....."
:wasntme:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
John Smith

Re: Kонцерта на Слави- носталгия, комплекс или его?....

Мнение от John Smith »

army написа:"Нямате си и представа с каква простотия съм принуден да се боря ежедневно..."
Сигурно му е трудно, особено както му идва отвътре. :lol:
Изтърка се отдавна. Пари да му давам, че да го гледам - абсурд.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Да си призная, като чух за това "турне" предположих че ще е пълен провал..

Явно съм подценил слави и надценил сънародниците ни в Северна Америка..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Идеята да посетя концерт на Слави звучи като виц сред повечето ми познати.

Не толкова чалгата му ме дразни (впрочем добра чалга), колкото комерсиалното му експлоатиране на патриотичната идея.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А сега е момента някой от Монреал да сподели неговата гледна точка.
Не разбрах кои са наглите хора?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

IRA написа:А сега е момента някой от Монреал да сподели неговата гледна точка.
Не разбрах кои са наглите хора?
Ами сигурно за кебекуата е говорил Слави :) Ако се е изцепил за българската общност ще е доста гадно... Те хората се спукаха теми да пускат и да треперят за билети а той да ги нареди така :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
lyubo

Мнение от lyubo »

army написа: -„Вие сте щастливи , че сте тук! А аз се връщам при простотията....Нямате си и представа с каква простотия съм принуден да се боря ежедневно....-Вие сте щастливи!...”
Той е пряко отговорен за по-голямата част от тази простотия.
Enjoy The Silence!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

lyubo написа:
army написа: -„Вие сте щастливи , че сте тук! А аз се връщам при простотията....Нямате си и представа с каква простотия съм принуден да се боря ежедневно....-Вие сте щастливи!...”
Той е пряко отговорен за по-голямата част от тази простотия.
Нещо повече, ако не е простотията от която се "оплаква" никога нямаше да бъде това което е, защото "простотията" е тази която го боготвори..

Басирам се обаче че този коментар за "простотията" няма да му устиска да го покаже в България. (Защото съм сигурен че ще направят някакъв документален репортаж за "градиозното" северноамериканско турне.

Между другото нямам нищо против Слави, дори като тинейджъри имахме общи познати, идвал е в къщи и т.н. но "чалга културата" на която той се е превърнал в олицетворение не е моята "cup of tea".

Евала за успехите му и шапка му свалям че успя в БГ (което не е лесно).. но професионалните му изяви просто не ме интересуват заради споменатите по-горе причини..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
IFF

Мнение от IFF »

Аз в оная тема за билетите доста го защитавах, затова сега да се извиня.Понеже не бях ходил никога досега на негов концерт, очаквах че ще е нещо като шоуто му по телевизора.Признавам че беше чалгаджийски концерт,като някои от тия песни даже ме кефят, обаче другите на които държа бяха изтикани в ъгъла.Скечовете от стари по-стари и определено безинтересни.Колкото до концерта в Монтреал,дългия не искаше да започва,щото имало правостоящи....Не бих повторил.
seeker

Мнение от seeker »

Ние ли си нямаме представа за простотията в България! Като се върна вечер и пусна телевизора да се поразсея и виждам Слави. Сменям веднага канала - пак Слави. Сменям пак - "професор" Вучков. Сменям пак - "Професор" Б. Димитров. Пускам новините - Волен, Яни Янев, ББ, Юнал Лютфи, глъвътъ... Последните 1-2 години гледах само Нешънъл Джеографик. Даже времето не гледах, защото и там почнаха да театралничат...
IFF

Мнение от IFF »

Не знам,аз като имах БГтелевизия,най-обичах да гледам "господарите", "комиците" и "слави".И ония двамата в неделя сутрин бяха добри-"сблъсък".И с оня с мазната коса става голямо шоу,това с дечицата неделя сутрин.
seeker

Мнение от seeker »

"Кой е по-по-най". Това е предаване за ценители :). Децата са най-чистите същества. Да, него го гледах, дори и без децата ми.
Иначе се убеждавам, че когато на България се гледа през океана, нещата са по-хубави там. Не е като да изпитваш всичко на гърба си. Но, там нищо не става случайно...
jovani

Мнение от jovani »

seeker написа: Даже времето не гледах, защото и там почнаха да театралничат...
Това ми напомни, че докато бях в Италия много обичах да гледам по един от кабелните канали една мадама, дето даваше прогнозата за времето по монокини точно в 12:00 часа. Иначе Италиянски и бъкел не знаех, но това шоу си заслужаваше (както и почти всичко друго след полунощ по кабелните Италиянски канали - конкуренцията бе висока). Спомням си, че имаше някакви лепенки във формата на звезди на гърдите, ама като се понаведеше отвреме-навреме и току някоя лепенка (или и двете) се отлепяха и падаха на земята...

Та в този ред на мисли - всеки, навсякъде по света, се бори да си намери "хранилката" - някаква система, която да му носи доходи по един или друг начин и съвсем логично всеки набляга на това, което му е силата - за едни красота, за други ум, за трети - дупе да им е яко...

Говорейки за Слави Трифонов (без аз самият да съм му ходил на концера, или да му гледам предаванията) ще кажа само, че е успял да постигне това, което нито един Български имигрант не е постигнал в Канада - включително стари, заможни имигранти. Под успех имам в предвид не само финансов такъв, но също обществено положение и влияние, сигурност, популярност. С други думи - никой имигрант няма да му изкара парите, да му има имотите и колите или да му *** мадамите.
Ама ние сме над тези неща и чалга не слушаме - ами на кой му пука за вас, бре?

Защото Слави като поодъртее лесно ще си смени амплоато (дори и без да му е нужно, защото съм сигурен че вече си е подсигурил старините) - я като политик, общественик, ТВ-мениджър или каквото друго си поиска.
Е, ама и ние имаме някаква сигурност - винаги ще можем да даваме акъл по форумите на новите имигранти защо Канада е едно от най-добрите места за имиграция...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Говорейки за Слави Трифонов (без аз самият да съм му ходил на концера, или да му гледам предаванията) ще кажа само, че е успял да постигне това, което нито един Български имигрант не е постигнал в Канада - включително стари, заможни имигранти. Под успех имам в предвид не само финансов такъв, но също обществено положение и влияние, сигурност, популярност. С други думи - никой имигрант няма да му изкара парите, да му има имотите и колите или да му *** мадамите.
Ама ние сме над тези неща и чалга не слушаме - ами на кой му пука за вас, бре?
Ами той е постигнал това което и много българи в БГ никога няма да постигнат, не само емигранти. А на кой му пука за нас - ами явно на Слави, щом идва тука да прави концерти и после на тебе, щом отделяш от безценното си време да ни размахаш поучително пръстче тука във форума :D
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

В България и Азис е популярен, има и пари, може и цар да стане. Няма да се учудя изобщо. Той също не ме интересува, обаче. :lol:
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Публикувай отговор