спешно въпросче

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
marior

спешно въпросче

Мнение от marior »

Здравейте на всички съфорумци,
веднага искам да поздравя всички от майската сесия, които са към края на процедурата и успех на всички останали чакащи интервюта.
Първо искам да кажа, че ние минахме интервюто края на май, но тъй като сме били в щатите чакахме свидетелството от фбр близо 4 месеца, но както и да е получихме го най накрая та относно въпроса ми - по време на интервюто с представителя на Квебек той не зачете стажа ми в България, тъй като не са ми плащали осигуровките :) питайки ме какво съм работил в щатите пак поиска да му покажа някакъв документ, каквито имах цял кашон :D (преди да ги изхвърля) и реши, че не сме работили нищо :( със съпругата - тя беше идентичен с моя случай. При така развилата се ситуация бях почти сигурен, че интервюто се превърна в тотално фиаско, но за наша приятна изненада човечецът ни обясни ( след час и половина ), че сме прескочили бариерата с 1 точка отгоре дори без да се взима впредвид трудов стаж. Сега трябва пак да пиша биография и т.н. та се замислих какви да ги пиша за стажа от щатите смятам да им изпратя копие от таксите та това трябва да им е достатъчно, но това което ме интересува най-вече е:
В БУКУРЕЩ ФЕДЕРАЛНИТЕ ПРАВЯТ ЛИ НОВА ТОЧКОВА ОЦЕНКА ИЛИ СЕРТИФИКАТА ОТ ФРАНСЕТАТА ПОКРИВА ТАЗИ СТРАНА
Всяко мнение е уелкъм, най вече защото планирам да пращам док-те в следващите няколко дни, благодаря на всички отзовали се
sisi78

Re: спешно въпросче

Мнение от sisi78 »

Здравей marior,
Напълно разбирам притесненията ти. И ние със съпруга ми сме в подобна ситуация като вас - 6 години трудов стаж в САЩ и 0 в БГ. В Букорещ изпратихме само формулярите и документите, които се изискват. Не мисля че трябва да изпращате изватки от таксите освен ако не ви ги поискат в последствие. А по въпроса, който те интересува най-вече : Федералните не правят нова точкова оценка. Те си правят техни си проучваня (криминал рекърдс, медицински и т.н)Ако имате още някакви въпроси сме на разположение ;) Успех :y:
yuli33

Re: спешно въпросче

Мнение от yuli33 »

здравей marior,искам да те питам как видяха че не са ти плащани осигуровките.че и при мен е горе долу същият проблем. :^)
Публикувай отговор