при промяна на месторабота

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mariqpetrova

при промяна на месторабота

Мнение от mariqpetrova »

Привет на всички!!!
Имам един въпрос и много се надявам да ми помогнете.Подала съм документи до Виена, които са в процес на разглеждане,но смених местоработата си. Всъщност продължавам да работя на старото място ( но на граждански договор) и започнах работа на още едно място на трудов договор. В accusé-то пише да ги информираме при настъпили промени. Искам да попитам за съвет- да ги информирам и за двата договора или само за трудовия? :?:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: при промяна на месторабота

Мнение от Linko »

Не се налага да ги информираш изобщо. Промяната не е от тези, които оказват влияние върху процедурата за селекция.
Дори и без работа да останеш, пак не е от значение вече.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
irenavi

Мнение от irenavi »

Ние имахме същият случай. И двамата сменихме работата и то съвсем различна от предишната. До Виена не писахме и нищо не изпратихме. На самото интервю носихме оригинални договори/на новата работа/, преведени от лицензирана фирма/както за документите за Виена/. Като изпитващият ни ги взе и ги сложи в досиетата. Питаше преводачката защо не е отразена новата работа в трудовите книжки тя каза, че не знаела, а аз му казах, че не е задължително. Някои фирми накрая при напускане ти оформят трудовата книжка и тогава слагат началото и края. Това беше. НО ОРИГИНАЛНИТЕ ДОГОВОРИ+ПРЕВОД ОСТАВАТ ПРИ НЕГО. Това е. Успех!
mariqpetrova

Мнение от mariqpetrova »

При мен в трудовата книжка е отбелязано че съм започнала на друго място. В такъв случай аз ще преведа тази страница и договорите (за по-сигурно) и ще ги нося( евентуално) на интервюто. Благодаря много за бързите отговори
Аватар
ramones78

Мнение от ramones78 »

Здравейте,
мненията относно темата са малко... противоречиви!?!
Съпругата ми си смени местоработата на 01.08.2011г. - не съм информирал Виена (пропуска си е изцяло мой - то този момент не сметнах, че е необходимо). Аз съм водещ кандитат - при мен няма промяна в местоработата. Моля ви за менине относно това необходимо ли е да информирам Виена за тази промяна (или не, както прочетох в темата тук), ако да - дали е голям проблем забавянето ми за повече от 30 дни, ако смятате, че е необходимо да се изпраща уведомление - какво се изпраща - копие плюс превод с новата страница от трудовата книжка - това дали е достатъчно или са необходими и други документи - ако да - какви???
Простете за многото въпросителни.

Благодаря предварително за отговара.
Мъдростта е способността да виждаш бъдещите последици от решенията, които вземаш днес.
libre

Мнение от libre »

Здравейте и аз се намирам в сходна ситуация....с тази разлика ,че за специалността, с която кандидатстваме дават точки,а аз имам сходен стаж 3 год.,като последните год. и половина бях без работа и наскоро започнах отново по специалността си.Предполагам,че докато дойде време за интервю ще съм направила 1 год. стаж :),което са си 2 т. още,но не знам кога да пратя договора-преди или след като получим (някой си ден....) акюзе.
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Либре, ако не ме лъже паметта...стажа се смята до датата която сте посочили в документите. А дали биха Ви добавили 2 точки на интервюто, трябва да кажат тези които са минали.
libre

Мнение от libre »

Здрасти,Марти!!!Принципно вероятно наистина е така и пишейки тук можем да правим само догадки,но от друга страна все пак от Виена изискват ако има промяна по документите от момента, в който са подадени до момента ,в който ще бъдат разгледани , тя да бъде отразена в 30 дневен срок (предполагам не случайно). А имайки в предвид това забавяне на процедурата...доста неща могат да се променят в полза на кандидатите (дипломиране,работа,сертификати за езика....и т.н.),които предполагам,а и се надявам не биха били пренебрегнати.
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
GeSho

Мнение от GeSho »

- не е нужно да ги информираме за настъпили промени в настоящата работа, защото това нама отношение по вече подадените документи за имиграция.
- информацията за настояща работа е нужна само и единствено за доказване на Тр. Стаж за последните 5 години към датата на кандидатстване. - т.е. всички документи които изпращаме са за доказване на тр. стаж за последните 5 години, а не на настояща длъжност!
- в тази информация не е възможно да настъпят промени! - за разлика от събития като брак, развод, дипломиране, раждане на дете ..., които водят до промяна на статуса на кандидатстващия.
- а за интервюто колкото се може повече документи , актуални към датата на интервюто и преведени.
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
Публикувай отговор