Здравейте , реших и аз да се пробвам за Квебек.Имам доста въпроси ,но мисля първо да по прочета из форума и после да ги задам.Първо ме интересува когато се подава първоначалния пакет до Виена ,трябва ли да се подават някакви сетификати за Френския или може после при интервюто да се занесът.Със съпругата ,по френски сме зле и ще се записваме на курсове ,иначе английския сме отлично-аз съм живял 5 г в САЩ а тя всекидневно го използва .
Също така не съм наясно дали да споменавам престоя си в САЩ .Там имах и друг брак и дело за постоянно пребиваващ(зелена карта),но се разведохме и след това се прибрах в БГ.Съпругата ми ще е водещият кандидат.Притеснявам се ,че ако спомена за САЩ сигурно ще ми изискват и документа за съдимост от САЩ и там ще ми излезе че съм задържан от INS .Какво ще ме посъветвате?
Въпрос за документите за Квебек
-
Re: Въпрос за документите за Квебек
pinokio1972 написа:Здравейте , реших и аз да се пробвам за Квебек.Имам доста въпроси ,но мисля първо да по прочета из форума и после да ги задам.Първо ме интересува когато се подава първоначалния пакет до Виена ,трябва ли да се подават някакви сетификати за Френския или може после при интервюто да се занесът.Със съпругата ,по френски сме зле и ще се записваме на курсове ,иначе английския сме отлично-аз съм живял 5 г в САЩ а тя всекидневно го използва .
Също така не съм наясно дали да споменавам престоя си в САЩ .Там имах и друг брак и дело за постоянно пребиваващ(зелена карта),но се разведохме и след това се прибрах в БГ.Съпругата ми ще е водещият кандидат.Притеснявам се ,че ако спомена за САЩ сигурно ще ми изискват и документа за съдимост от САЩ и там ще ми излезе че съм задържан от INS .Какво ще ме посъветвате?
Първо за сертификатите. Обикновено другите кандидати ги представят при поискване, когато имиграционните им дават възможност, при достатъчно точки да минат без интервю, а със сертификат от признат от тях изпит. В редки случаи, когато кандидатите си знаят езика (учили, работили на френски) могат да приложат сертификат по френски с първите документи (TCFQ и др.), или да удостоверят с диплома, например от Франция, че знаят езика.
Относно живота ти в САЩ-моето мнение е че просто не можеш да скриеш тази малка подробност, защото усетят ли те край с Канада. За лица, които са пребивавали повече от 6 месеца в друга държава, задължително искат свидетелство за съдимост от държавата където са пребивавали. Разрови се във форума има тема специална за свидетелство за съдимост от САЩ.
В крайна сметка ти си решаваш!
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ