Брат и родители в САЩ със з. к-та - да кажем ли на интервюто

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
karakapitan

Брат и родители в САЩ със з. к-та - да кажем ли на интервюто

Мнение от karakapitan »

Здравейте,
пуснал съм документи за зимната сесия.Имам брат и родители със зелена карта в САЩ от близо 3-4г.
1.Според вас редно ли е да се скрие тази информация на интервюто и се декларира примерно, че са в БГ или е по -добре да си признаем?това, че са в САЩ няма ли да е основание за отказ, т.е. все едно искам транзит през Канада за САЩ (въпреки че имам 10г.туристическа виза)
2.Каква е вероятността, ако получа сертификат за селекция, после да ми бъде отказана виза заради скриването на истината, т.е. има ли обмен на информация между това което се казва на интервюто и последващата проверка за виза от Федералните?
3.Има ли такъв случай на минал кандидат емигрант, декалрирал близки в САЩ?
Благодаря предварително!
leaf

Re: Брат и родители в САЩ със з. к-та - да кажем ли на интервюто

Мнение от leaf »

Защо ще скривате това ???
:?:
Вие кандидатствате за имигрантска виза, а не за визитор виза.
Няма опасност да останете незаконно в Канада. :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

karakapitan написа:Здравейте,
пуснал съм документи за зимната сесия.Имам брат и родители със зелена карта в САЩ от близо 3-4г.
1.Според вас редно ли е да се скрие тази информация на интервюто и се декларира примерно, че са в БГ или е по -добре да си признаем?това, че са в САЩ няма ли да е основание за отказ, т.е. все едно искам транзит през Канада за САЩ (въпреки че имам 10г.туристическа виза)
2.Каква е вероятността, ако получа сертификат за селекция, после да ми бъде отказана виза заради скриването на истината, т.е. има ли обмен на информация между това което се казва на интервюто и последващата проверка за виза от Федералните?
3.Има ли такъв случай на минал кандидат емигрант, декалрирал близки в САЩ?
Благодаря предварително!
Според мене също няма причина да криете, по-важно е на самото интервю да убедите имиграционния че сте мотивирани и решени да се установите в Канада.
От друга страна, ако не ви питат изрично за това къде са роднините ви - не е и нужно сами да им казвате.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

karakapitan написа:...това, че са в САЩ няма ли да е основание за отказ, т.е. все едно искам транзит през Канада за САЩ...
За това не мога да ти кажа, но честно казано не ми се вярва.
karakapitan написа:...2.Каква е вероятността, ако получа сертификат за селекция, после да ми бъде отказана виза заради скриването на истината...
Много голяма.
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Не виждам как може да бъде скрита такава информация, при условие че при попълване на документите за Букурещ се описва точно къде живеят родители, брат, сестра. Далече съм от мисълта, че някой ще дава лъжлива информация, още повече че това лесно може да бъде проверено. И моята сестра е в САЩ, но абсолютно легално и не мисля, че забавянето ни на визата се дължи на този факт.Моят съвет е- не укривайте нищо!
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Публикувай отговор