Кандидатстване с настояща професия
Кандидатстване с настояща професия
Здравейте!
Надявам се някой по запознат с условията за имиграция в Канада да ми помогне.
Тъй като съм завършила Техникум по електротехника и електроника, но нямам стаж по тази специалност (освен придобития в техникума), бих ли могла да кандидатствам разчитайки на настоящата си професия която е "Специалист работа с клиенти" в административния отдел на куриерска фирма? Съпругат ми е завършил Спортно училище, но и той няма стаж от последните 5 години, в момента работи в същата куриерска фирма, в оперативния отдел с ръководна длъжност като диспечер. И двамата имаме повече от 1 година стаж. Можем ли да кандидатстваме разчитайки на професиите си и ако е така, кой би могъл да е по подходящия кандидат от двама ни?
Моля Ви за Вашите мнения и съвети.
Надявам се някой по запознат с условията за имиграция в Канада да ми помогне.
Тъй като съм завършила Техникум по електротехника и електроника, но нямам стаж по тази специалност (освен придобития в техникума), бих ли могла да кандидатствам разчитайки на настоящата си професия която е "Специалист работа с клиенти" в административния отдел на куриерска фирма? Съпругат ми е завършил Спортно училище, но и той няма стаж от последните 5 години, в момента работи в същата куриерска фирма, в оперативния отдел с ръководна длъжност като диспечер. И двамата имаме повече от 1 година стаж. Можем ли да кандидатстваме разчитайки на професиите си и ако е така, кой би могъл да е по подходящия кандидат от двама ни?
Моля Ви за Вашите мнения и съвети.
Re: Кандидатстване с настояща професия
Във вашия случай по-подходящ е този на който му се отдават езиците.Въпреки,че е средно образованието ти е интересно за канадците,но не си работила по специалноста от което губиш точки.По принцип канадците са луди по спорта и ако мъжа ти има грамоти,медали и квалификации по спорта който е тренирал ще са му от помощ пред емиграционите власти.Но заради средното ви образование само на старта губите 5 точки.Бихте ги наваксали ако имате деца особено под 13 годишна възраст или ако сте добре с френския.Моя съвет обаче е да не се отказвате.А и стажа поне 4 години от последните 5 да сте работили,иначе става много сложно.Хайде успех и смело напред.
Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му.
Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му.
Много благодаря за бързия отговор.
Стажа от 4 години го има съпруга ми, а за френския аз съм го учила 4 години, но въпреки всичко ще започнем обучение от самото начало защото нищо не си спомням. Имаме един малък сладур който е едва на 9 месеца и който е и причината до голяма степен да предприемем тази крачка така, че за отказване и дума не може да става. От тук на татък се надявам, че дори и да има спънки те да ни правят по силни , а не по слаби.
И все пак кой от двама ни би бил подходящия кандидат? Да, аз съм учила френски и сигулно ще ми е по лесно с курса, но пък мъжа ми е учил английски (тъй като 2 лета е работил в USA ) и така един ден той ще знае два езика които са от значение, а и желанието му за имиграция в Канада е наистина голямо.
Thriller, мерси отново.
Стажа от 4 години го има съпруга ми, а за френския аз съм го учила 4 години, но въпреки всичко ще започнем обучение от самото начало защото нищо не си спомням. Имаме един малък сладур който е едва на 9 месеца и който е и причината до голяма степен да предприемем тази крачка така, че за отказване и дума не може да става. От тук на татък се надявам, че дори и да има спънки те да ни правят по силни , а не по слаби.
И все пак кой от двама ни би бил подходящия кандидат? Да, аз съм учила френски и сигулно ще ми е по лесно с курса, но пък мъжа ми е учил английски (тъй като 2 лета е работил в USA ) и така един ден той ще знае два езика които са от значение, а и желанието му за имиграция в Канада е наистина голямо.

Thriller, мерси отново.
Да си кажа и моята гледна точка.
Спомена по-горе,че имате детенце на 9 месеца,нали....да ви е живо и здраво.Оттук следва,че си била в майчинство поне 1-2 години,а това не носи точки.Освен това,ти нямаш стаж по специалността...той със спорта,ми не знам по-компетентните да кажат.Другото е,че и двамата се занимавате със сходни неща...така че....
Според мен,по-добре е съпругът ти да е водещ,освен това той е работил зад граница,макар и за кратко.Това трябва да е плюс донякъде,ако може да го докаже.Колкото до френския,ако го научи на някакво прилично средно ниво,не би имало проблем при кандидатстването.
Както каза Трилър,не се отказвайте...дерзайте хора.
Спомена по-горе,че имате детенце на 9 месеца,нали....да ви е живо и здраво.Оттук следва,че си била в майчинство поне 1-2 години,а това не носи точки.Освен това,ти нямаш стаж по специалността...той със спорта,ми не знам по-компетентните да кажат.Другото е,че и двамата се занимавате със сходни неща...така че....
Според мен,по-добре е съпругът ти да е водещ,освен това той е работил зад граница,макар и за кратко.Това трябва да е плюс донякъде,ако може да го докаже.Колкото до френския,ако го научи на някакво прилично средно ниво,не би имало проблем при кандидатстването.
Както каза Трилър,не се отказвайте...дерзайте хора.

Последно промяна от meisi на Сря Мар 02, 2011 5:11 pm, променено общо 2 пъти.
Добре формулиран отговор Мейси...''не питай старило,а патило'',са казали хората.
.НО,Гая,това да не ви отчайва...горе главата.

Последно промяна от meisi на Сря Мар 02, 2011 5:14 pm, променено общо 1 път.
Здравей, Гая!
И аз не пиша с намерението да ви отчайвам, но кога сте завършили образованието си? Това има съществено значение, защото настоящите ви професии ще ви донесат точки за стаж, но това не е всичко. Едно от условията / и то най-важното/ за кандидатстване по процедурата за квалифицирани работници е да сте завършили образованието си не по-рано от 5 години преди подаване на документите или ако сте завършили преди повече от 5 години, да имате една година трудов стаж по тази специалност. Ако сте завършили преди повече от 5 години, значи не отговаряте на условието и тогава би трябвало първо да последвате съвета на Мейси и да се опиташ да започнеш работа по специалността, да учите език и след 1 г. стаж да подадете документи, като водещата в случая ще трябва да си ти. Относно езиците - ако френския ти се удава - ще можеш да достигнеш по-високо ниво и да съберете повече точки.
Желая ви успех!!!
И аз не пиша с намерението да ви отчайвам, но кога сте завършили образованието си? Това има съществено значение, защото настоящите ви професии ще ви донесат точки за стаж, но това не е всичко. Едно от условията / и то най-важното/ за кандидатстване по процедурата за квалифицирани работници е да сте завършили образованието си не по-рано от 5 години преди подаване на документите или ако сте завършили преди повече от 5 години, да имате една година трудов стаж по тази специалност. Ако сте завършили преди повече от 5 години, значи не отговаряте на условието и тогава би трябвало първо да последвате съвета на Мейси и да се опиташ да започнеш работа по специалността, да учите език и след 1 г. стаж да подадете документи, като водещата в случая ще трябва да си ти. Относно езиците - ако френския ти се удава - ще можеш да достигнеш по-високо ниво и да съберете повече точки.
Желая ви успех!!!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
За съжаление аз съм завършила техникума преди 11 години.
В интерес на истината първоначалните ми намерения бяха точно такива, да си плащам за едногодишен стаж, например като продавач консултант на ел.уреди и материали, но в последствие в списъка на NOC видях нашите настоящи професии със съпруга ми.Това ме накара да пусна и тази тема тъй като някъде прочетах, че ако получиш точки за област на образованието, тогава точки за стаж се дават само за този стаж, който е свързан със специалността, но ако не получиш точки за област на образованието, то тогава се дават точки за общия стаж, но дори и тогава има едно условие-стажът трябва да е по специалност по-висока от ниво D на националния класификатор.
Благодаря на всички ви за мненията и съветите
В интерес на истината първоначалните ми намерения бяха точно такива, да си плащам за едногодишен стаж, например като продавач консултант на ел.уреди и материали, но в последствие в списъка на NOC видях нашите настоящи професии със съпруга ми.Това ме накара да пусна и тази тема тъй като някъде прочетах, че ако получиш точки за област на образованието, тогава точки за стаж се дават само за този стаж, който е свързан със специалността, но ако не получиш точки за област на образованието, то тогава се дават точки за общия стаж, но дори и тогава има едно условие-стажът трябва да е по специалност по-висока от ниво D на националния класификатор.
Благодаря на всички ви за мненията и съветите

Последно промяна от meisi на Сря Мар 02, 2011 5:15 pm, променено общо 1 път.
Здравей meisi, радвам се че все пак те виждам да се включваш на моменти във форума. Надявам се това да става все по-честоmeisi написа:И малко ,за да си повишите настроението подайте документи непосредствено преди раждането на второто дете така ще спечелите още 4 точки ,но няма да загубите точки от стаж защото времето спира в момента, в който ви входират досието от там на сетне само може да увеличавате точките с придобиване на нови специалности ,повишаване нивата на езика и други дъра бъра неща

Искам да допълня нещо по повод на цитата по-горе. Може и да няма отношение към конкретния случай, но пък е повод за повишаване на настроението на други кандидати.
В една друга тема хора които са били на интервю казаха че са им зачели стажа между подаване на документи до Виена и самото интервю.
Като се замисля има резон да е така щото чакането при всеки варира от примерно 2 месеца до над 1 година, а стажа (ако го има) през това време си е реален, не може просто да го игнорират.

Последно промяна от meisi на Сря Мар 02, 2011 5:16 pm, променено общо 1 път.
Meisi, благодаря ти на теб и всички останали за изчерпателните отговори и съвети. В крайна сметка май наистина след майчинството ще се постарая да натрупам 1 година стаж по специалността за по сигурно,както и всичко възможно да получа сертификат от Алианс Франсе, но това ще стане след доста време така, че до тогава мога да си пожелая само да сме живи и здрави а за всичко останало желанието, волята и амбицията, която трупаме веки ден и благодарение на Вашата отзивчивост,ще ни помагат.
Ние сме отворени за всякакви мнения,съвети и предложения от Ваша страна така,че ако някой има какво още да каже и сподели, не се колебайте а пишете,сигурна съм, че повечето от заинтересовалите се черпят голяма доза информация също като нас, чрез Вас по компетентните и миналите по този път.
Ние сме отворени за всякакви мнения,съвети и предложения от Ваша страна така,че ако някой има какво още да каже и сподели, не се колебайте а пишете,сигурна съм, че повечето от заинтересовалите се черпят голяма доза информация също като нас, чрез Вас по компетентните и миналите по този път.

-
Здравейте на всички. Аз съм нов във форума. Наскоро реших да емигрирам в Канада, но като гледам нещата ми се виждат много сложни. Имам средно специално образование с професия "Автомобилен техник". Пропилях малко време в университет, но не се получи. Та за да не пускам нова тема ще питам тук. Имам стаж като "Консултант-продавач"- авточасти приблизително 2год. и 6мес. Мисълта ми е ще се признае ли този стаж за (по специалността). Понастоящем съм собственик на фирма, която също пропадна и ще я ликвидирам. Стажът ми е до февруари 2008г. От тогава до настоящия момент се самоосигурявам. Благодаря ви предварително!
продавач няма нищо общо с техник нали?Stancho2010 написа:Здравейте на всички. Аз съм нов във форума. Наскоро реших да емигрирам в Канада, но като гледам нещата ми се виждат много сложни. Имам средно специално образование с професия "Автомобилен техник". Пропилях малко време в университет, но не се получи. Та за да не пускам нова тема ще питам тук. Имам стаж като "Консултант-продавач"- авточасти приблизително 2год. и 6мес. Мисълта ми е ще се признае ли този стаж за (по специалността). Понастоящем съм собственик на фирма, която също пропадна и ще я ликвидирам. Стажът ми е до февруари 2008г. От тогава до настоящия момент се самоосигурявам. Благодаря ви предварително!
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;