Здравейте, първите документи за Виена пратих с куриер, на другия ден бяха там, платих повечко, но нямах грижи.
След това ми поискаха допълнителни документи (оригиналите с нотариалните заверки), реших да ги пратя с български пощи, а пък и не гонех време, като първия път, с надеждата да се класирам за интервю. И така пратих го препоръчано, експресно с обратна разписка, квото можех това чекнах и вече мина един месец ни обратна разписка, ни нищо. Ходих в пощата, от там ме отсвириха че нямало как да проверят дали ми е върната разписката, защото отивала при пощальоните, ама да не съм се притеснявала, спрегнаха и вулкана в ирландия, и ме пратиха д аси седя в къщи и да чакам. Ама вече се притеснявам, не знам дали да им пиша даги попитам дали са ги получили. Някой изпадал ли е в подобна ситуация ?
Реша ли да спестя някой лев, излиза ми през носа....
Реша ли да спестя някой лев, излиза ми през носа....
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Re: Реша ли да спестя някой лев, излиза ми през носа....
Кажи им , че ще ги съдиш, защото си имала оргинални документи! Ще се стреснат доста! Аз така ги заплашвам и върши работа!Ненормалници 

Joya написа:Здравейте, първите документи за Виена пратих с куриер, на другия ден бяха там, платих повечко, но нямах грижи.
След това ми поискаха допълнителни документи (оригиналите с нотариалните заверки), реших да ги пратя с български пощи, а пък и не гонех време, като първия път, с надеждата да се класирам за интервю. И така пратих го препоръчано, експресно с обратна разписка, квото можех това чекнах и вече мина един месец ни обратна разписка, ни нищо. Ходих в пощата, от там ме отсвириха че нямало как да проверят дали ми е върната разписката, защото отивала при пощальоните, ама да не съм се притеснявала, спрегнаха и вулкана в ирландия, и ме пратиха д аси седя в къщи и да чакам. Ама вече се притеснявам, не знам дали да им пиша даги попитам дали са ги получили. Някой изпадал ли е в подобна ситуация ?
аз съм ползвал винаги тях. последният път, когато пращах до Виена допълнителни документи, ме се забави разписката повече от две седмици. Когато питах в пощата ми обясниха, че след месец от пускането на пратката, ако им предоставя документа, който са ми издали при пускането, могат да направят справка до пощенския клон до който е изпратено писмото. Провери си също онлайн дали пратката е напуснала България. Кода на пратката е на бележката, която са ти дали при плащането. Дано я пазиш

02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
Споко, все пак са Български пощи и за тях е нормално това. И аз с тях работех и се ядосвах
Даже след месец от изпращането на документите питах Австрийските пощи какво става. Та те първи ми отговориха, че са си свършили работата мноооого отдавна
и чак след това дойде и обратната разписка! Ако искаш за твое успокоение им драсни един e-mail: post.kundenservice@post.at, но вярвам че всичко е наред. Недей забравя че си в Бг 

Човек е това, което мисли.
Успокоих се, явно БП лазят не само по моите нерви 
Утре отивам да се разправям, пазех я до скоро дано не съм я затриа, този път съм много внимателна към хвърчащите листчета.
Благодаря за мейла на австрийците, ако нашите ме отсвирят пак, ще пиша на тях.
Яд ме е че не пуснах с куриер ама здраве да е ...

Утре отивам да се разправям, пазех я до скоро дано не съм я затриа, този път съм много внимателна към хвърчащите листчета.
Благодаря за мейла на австрийците, ако нашите ме отсвирят пак, ще пиша на тях.
Яд ме е че не пуснах с куриер ама здраве да е ...
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
-
български пощи имат и куриерска услуга - 30-40 лева е някъде, вярно не е 10лв но не е и 110....
аз лично при всички тези неизбежни разходи - уроци по френски, такси, прегледи, виза, билет (хиляди левове), някакси ми се струва, че тези икономии са капка в морето.....
не ти ли дадоха код , с който можеш да провериш онлайн?
аз лично при всички тези неизбежни разходи - уроци по френски, такси, прегледи, виза, билет (хиляди левове), някакси ми се струва, че тези икономии са капка в морето.....
не ти ли дадоха код , с който можеш да провериш онлайн?
3.2.2010 - док. до Виена
19.2.2010 - акюзе изпратено
25.2.2010 - акюзе получено
27.4.2010 - покана за интервю
24.5.2010 - интервю - успешно
1.7.2010 - док. до Букурещ
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
27.12.2010 - покана за визи
3.2.2011 - визи
19.2.2010 - акюзе изпратено
25.2.2010 - акюзе получено
27.4.2010 - покана за интервю
24.5.2010 - интервю - успешно
1.7.2010 - док. до Букурещ
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
27.12.2010 - покана за визи
3.2.2011 - визи
- demococcus
И аз така си направих сметката за капката в морето
И някак успях да убедя каката от деловодството да ми пуска пратките с DHL. Фримата в която работя се обслужва на преференциални цени и излизаше някъде към 60 лева за тежкък пакет документи и около 40 за лек. И карах така до последно, едва на етап "Полагане на визи" се поскрънзих и пратих с ЕКОНТ... щото за обратната пратка не ползваме намалението и ... става резачка.
Тъй че.. оглеждайте се за всякакви възможности! И нека БГ пощи да ви е най-последната от всичките
ПС: Веднъж пък си комбинирахме пратката с приятел от този форум, за да разделим разходите
И някак успях да убедя каката от деловодството да ми пуска пратките с DHL. Фримата в която работя се обслужва на преференциални цени и излизаше някъде към 60 лева за тежкък пакет документи и около 40 за лек. И карах така до последно, едва на етап "Полагане на визи" се поскрънзих и пратих с ЕКОНТ... щото за обратната пратка не ползваме намалението и ... става резачка.
Тъй че.. оглеждайте се за всякакви възможности! И нека БГ пощи да ви е най-последната от всичките

ПС: Веднъж пък си комбинирахме пратката с приятел от този форум, за да разделим разходите

БГ пощи наистина не се справят добре, но и не искат да го променят. Наскоро бях решил да ги ползвам, но не за канадския въпрос, а за друго дребно нещо. Маршрутът беше София-София. Имах неблагоразумието да я попитам-мога ли да бъде сигурен, че адресата ще получи до понеделник пратката, а тя ми каза възмутено ...."Моля Ви господине, в този живот има две сигурни неща-смъртта и данъците". Не ги пратих с тях