Искам да попитам как протича процедурата и дали възникват някакви специфични затруднения, ако двама души имат сключен брак, но кандитатства само единият родител. В случая ще кандидатстват майката и детето, а бащата - не. Необходимо ми е за да посъветвам позната в такава ситуация.
Доколкото виждам на формулярите си има отметка да се отбележи дали съпругът/съпругата ще придружава или не кандидата в Канада. А доколкото съм чел за разведени родители, се иска под някаква форма писменото съгласие на родителя, който няма да заминава.
Ще е добре, ако някой с подобен опит може да сподели. Благодаря предварително!
Когато кандидатства само единият родител?
- demococcus
Re: Когато кандидатства само единият родител?
Според мен няма проблем да кандидатства само единия родител с детето. Нотариално заверено съгласие се изисква за да се изведе детето в чужбина, независимо по какъв повод, в момента, в който напуска страната. А във връзка с процедурата - не знам дали при подаване на документите се изисква изявление в писмен вид на другия родител, че е съгласен детето да участва в емиграционната процедура.
Всъщност въпроса на твоята позната беше дали трябва да има развод и тогава да се подадат документи или може да се подадат в момента без да имат развод, кандидатствайки само единия родител с детето и би ли имал0 проблем с емиграционната процедура.
Предполагам, че има хора, който са били в подобна ситуация и се надявам да споделят опита си, за да можем да помогнем.
Всъщност въпроса на твоята позната беше дали трябва да има развод и тогава да се подадат документи или може да се подадат в момента без да имат развод, кандидатствайки само единия родител с детето и би ли имал0 проблем с емиграционната процедура.
Предполагам, че има хора, който са били в подобна ситуация и се надявам да споделят опита си, за да можем да помогнем.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012