Здравейте,
Прибираме се в БГ, двама човека сме - ще имаме около 5 куфара багаж общо (без маси, столове или нещо такова). Знам, че вече може само по 1 куфар на човек и другите се плащат, а също така мислим да имаме престой в някои европейски град и въпроса ми е какво можем да направим за тези куфари, има ли вариант да се шипнат някак си до БГ(като пратка или като контейнер). Ако някой знае фирма или цена и как стават нещата, ако е много по-скъпо от 150$ може би ще си ги влачим с нас...Моля дайте съвети!
Благодаря предварително!
Дени
Пренасяне на багаж до България - как?
-
Re: Пренасяне на багаж до България - как?
аз мисля че ще ви скъсат да плащате за свръх багаж но пак зависи от авио линията с койато пътувате . преди беше по 2 куфара до 23кг плюс ръчен багаж ( сега не знам дали има промени) и не помня колко $ беше за всяко кило над лимита но не е ефтино .Ако не се лъжа беше по $5 за всеко кило но все пак провери с авиолинията дето летите
Повечето компании, напр. Ер Франс чарджат $50 за втори куфар. Бритиш и Луфтханза дават все още по две чанти, третата при Бритиш е $60, а при Луфтханза е на килограм. Обадете се в компанията с която ще летите и питайте.
Циганите - на Сатурн !
Луфтханза вече дват само по един куфар до 23 кг на човек, втория е $50.
Ако мислите, че си заслужава да дадете за самостоятелен контейнер 3-4 бона - го ахед.
Може да се поинтересувате дали разните шипинг компании правят т.нар. групаж - изпращат вашия багаж заедно с този на още X на брой други хора в общ контейнер, като багажа ви вероятно ще бъде прехвърлян X пъти в други контейнери и кораби, докато стигне крайната дестинация. Така излиза по-евтино, но и по-дълго и вероятността нещо да се загуби или повреди се увеличава.
Ако използвате пощи или плащате на самата авиокомпания свръх багаж на килограм, има яко рязане на глави. Така че си преценете толкова ли са ви ценни нещата и заслужава ли си набутването, освен ако не става въпрос за сантиментално валю.
Ако мислите, че си заслужава да дадете за самостоятелен контейнер 3-4 бона - го ахед.
Може да се поинтересувате дали разните шипинг компании правят т.нар. групаж - изпращат вашия багаж заедно с този на още X на брой други хора в общ контейнер, като багажа ви вероятно ще бъде прехвърлян X пъти в други контейнери и кораби, докато стигне крайната дестинация. Така излиза по-евтино, но и по-дълго и вероятността нещо да се загуби или повреди се увеличава.
Ако използвате пощи или плащате на самата авиокомпания свръх багаж на килограм, има яко рязане на глави. Така че си преценете толкова ли са ви ценни нещата и заслужава ли си набутването, освен ако не става въпрос за сантиментално валю.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- hadministratora
- Хабсурден
Пътувах преди около седмица с LOT - при тях все още лимита за багаж е 2х23 кг. на човек за презокеански полети.
обадете се на авиокомпанията ви и поискайте телефона на карго отдела , след това им се обаждате и питате при такива и такива размери и кг колко ще ни струва и кога ще го получим в България .
не са космически цените , но не са и като с влак
не са космически цените , но не са и като с влак

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .