съпругът ми няма стаж-има ли смисъл да подаваме документи?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
mishka77

съпругът ми няма стаж-има ли смисъл да подаваме документи?!

Мнение от mishka77 »

Приятели,ще бъда кратка и ясна-съпругът ми няма нито един ден трудов и осигурителен стаж :$ той така си пожела за жалост...работи на "частно".Сигурно няма друг такъв случай и сега си задавам хиляди въпроси, но допирам до един много важен-ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА ПОДАВАМЕ МОЛБА ЗА ЕМИГРАЦИЯ? :(
Аватар
Lira

Re: съпругът ми няма стаж-има ли смисъл да подаваме документи?!

Мнение от Lira »

Виж, не съм капацитет, но попълни си теста за самооценка на линка по-долу.
Той ще ти даде най-точния отговор на въпроса.

http://www.form.services.micc.gouv.qc.c ... ageCode=en - на английски

http://www.form.services.micc.gouv.qc.c ... ageCode=fr - на френски

Успех! :y:
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

ако ти си водещ и подготвите мнооого добро обяснение

в момента не се дават точки за стаж на придружаващ, но въпреки това се представят документи за стаж
има различни начини за удостоверяване на стаж, но не съм запознат
за мен проблема ви е по-скоро да докажете, че тук сте заобикаляли законите, но там имате намерение да ги спазвате, което не знам как ще стане
успех!
RORO_74

Мнение от RORO_74 »

Мишка дали има смисал да подавате док. трябва сами да прецените .Това че няма стаж а се е изгърбил от работа не ми се вижда не законно.Ако трябва да се обяснява на интервюто ще се подготвите.Но е желателно да натрупа стаж докато подавате документи и по време на процедурата.Не се щащкай ами като почнете франсето :@ :y:
21.05.2010 - Изпратени документи Виена
23.11.2011 - Получени покани за визи
13.01.2012- Montreal
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Да,аз съм водещ кандидат,точките ни са над минимума,но стажа ме притеснява :( Ще пуснем документи до Виена и ще видим :|
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

В нашият случай въпреки, че жена ми е с 2 висши и много стаж, аз вписах себе си като водещ кандидат, поради по-голямата ми мотивация.

Когато, обаче ни пратиха документите за следващия етап, видяхме, че съм позорно натирен на мястото на придружаващ кандидат, а жена ми гордо се мъдри на водеща позиция. :doh:

Безпроблемно получените визи облекчиха болката от тази обида. |(
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не трябва ни най-малко да се притеснявате от липсата на стаж на съпругът. Има си правилник и той недвусмислено казва, че стажът на вторият кандидат не се оценява. Ако ще и 100 г. стаж да докаже вторият кандидат, това не би имало никакво значение за процедурата. И никой няма да търси каквито и да е обяснения защо няма представени доказателства за трудовият му стаж. Защото отговорът е ясен - правилникът за селекция не го изисква. Аз от над 20 г. трудов стаж представих доказателства само за 4 г. тъй като те носят максималният брой точки и никой не ми поиска доказателства за останалите. Така и вие си посочвате стажът на съпругът като "travailleur autonome" в молбата за селекция но без да прилагате никакви доказателства за това.

А всички останали предположения, догадки, психоанализи и т.н. са за хора, които не са наясно с процедурата, незнаещи как да си изчислят вярно точките, неможещи да определят кой трябва да е водещ кандидат и др. подобни.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
ssy81

Мнение от ssy81 »

Мишка77, потвърждавам написаното от Линко.
Важното е, че ти имаш трудов стаж, а за съпруга ти е опционално. Много главни апликанти /предимно от Азия/ кандидатстват и биват одобрявани, без съпругите им да имат ден стаж - официален или неофициален. Никой не ги пита защо и как. В някои страни е нормално жените да са домакини, във вашия случай съпругът ти е решил да не работи. Това си е ваш личен избор, ако събирате точките, Имиграция Квебек не би направила проблем. :y:
Публикувай отговор