Възродителният процес="Етническо прочистване"?!
Възродителният процес="Етническо прочистване"?!
По предложение на Синята коалиция/идея на И. Костов/ е внесен проект за декларация по възродителният процес! Тия хора сами ни вкарват в предстоящи процеси по международни съдилища за компенсации на "етнически" прочистените! За мен те са отстъпници от националните интереси,още повече,че съвсем не може да се сравни възродителният процес с подобни такива ,като в Руанда,Босна и Херцеговина или това в Беломорието през 1913 година,когато са клали и прогонили българите, оттам и до днес няма никакви компенсации от Турция,въпреки че има и договор за това/компенсирането/Ангорският договор. На 19 февруари,в деня на обесването на Левски,влиза в пленарна зала! Минало е в комисията за права на човека в НС! От Турция е пристигнала делегация от изселниците от БГ за среща с експрезидента Ж.Желев за съдействие за приемането и!!!
Цитат:
Проект на декларация, осъждаща опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани одобри комисията по правата на човека и вероизповеданията.
С документа се предлага на парламента да заяви, че категорично осъжда асимилационната политика на тоталитарния комунистически режим спрямо мюсюлманското малцинство, включително и т.нар. Възродителен процес.
„Обявяваме прогонването над 360 000 български граждани от турски произход през 1989 година за форма на етническо прочистване, извършено от тоталитарния режим", се казва в декларацията.
http://news.ibox.bg/material/id_5400120 ... _21/#clist
Цитат:
Проект на декларация, осъждаща опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани одобри комисията по правата на човека и вероизповеданията.
С документа се предлага на парламента да заяви, че категорично осъжда асимилационната политика на тоталитарния комунистически режим спрямо мюсюлманското малцинство, включително и т.нар. Възродителен процес.
„Обявяваме прогонването над 360 000 български граждани от турски произход през 1989 година за форма на етническо прочистване, извършено от тоталитарния режим", се казва в декларацията.
http://news.ibox.bg/material/id_5400120 ... _21/#clist
Последно промяна от gt_2006 на Сря Фев 17, 2010 3:15 pm, променено общо 1 път.
Re: Възродителният процес="Етническо прочистване"?!
Общо-взето е вярно това, което искат да напишат в декларацията. Етническо прочистване беше. Само че трябваше да го изчистят този проблем преди 20 години.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
А, то по самата си същност беше много глупаво, защото именно турците ни бършеха лайната на нас българите и вършеха най-черната работа. Комунистите се уплашиха обаче ,че не са п****ци както всички останали и решиха да ги изгонят. До кога ли ще си берем плодовете на недалновидната политика???speedy написа:Общо-взето е вярно това, което искат да напишат в декларацията. Етническо прочистване беше. Само че трябваше да го изчистят този проблем преди 20 години.

Их сега да имаше един съд да ме осъди като съучастник а подбудителите и извършителите да хвърли за по 15 години в затвора, да им конфискува и подари на прогонените турци имущество...
Нещата вероятно ще потръгнат на територията БГ.
Нещата вероятно ще потръгнат на територията БГ.
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Аз бях по това време на бригада, защото на другарите им трябваше някой, който да работи на полето...Пазеха ни един взвод войници, които влизаха по къщите на турците в пълно бойно снаряжение, крадяха им запасите от ядене и пиене, и после си правеха оргии с развратни колежки...Ар-рррг! Пу,Пу, Пу...

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Богата фантазия имаш, момиче.
А ще ми обясниш ли какво значи "пълно бойно снаряжение" и какво "пиене" се е крадяло от мюсюлманските къщи, при положение че алкохолът им е забранен от вярата?
Виж това, че си имала развратни колежки не го оспорвам.
А ще ми обясниш ли какво значи "пълно бойно снаряжение" и какво "пиене" се е крадяло от мюсюлманските къщи, при положение че алкохолът им е забранен от вярата?
Виж това, че си имала развратни колежки не го оспорвам.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Може да им е забранен от вярата, ама имаха много хубава кайсиева ракия.
И аз бях на бригада по същото време. Нас не ни пазеха войници, а турците сами ни даваха ракията защото нямаше как да я вземат когато ги гонеха от къщите. Обикновени хора, които цял живот за бачкали на полето. Много тъжна картина беше. А нас не ни мразеха - мразеха селския партиен секретар и тези в униформите, които ги "ескортираха" към Турция.
И аз бях на бригада по същото време. Нас не ни пазеха войници, а турците сами ни даваха ракията защото нямаше как да я вземат когато ги гонеха от къщите. Обикновени хора, които цял живот за бачкали на полето. Много тъжна картина беше. А нас не ни мразеха - мразеха селския партиен секретар и тези в униформите, които ги "ескортираха" към Турция.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Къm Linko:
Я, си гледай гаубиците, Бейби! Това ти надвишава компетенциите...Ако някога си имал познати сред нашите турци, много добре ще знаеш, че повечето не са крайно религиозни и във почти всеки дом се произвеждаше и вино, и ракия...Колкото до другото няма да ти направя удоволствието да ти кажа , че аз съм участвувала, защото означава да си изкривя душата...Но другото си беше точно така и мога да се закълна в каквото искаш! Sorry за армията , в която си служил...
Я, си гледай гаубиците, Бейби! Това ти надвишава компетенциите...Ако някога си имал познати сред нашите турци, много добре ще знаеш, че повечето не са крайно религиозни и във почти всеки дом се произвеждаше и вино, и ракия...Колкото до другото няма да ти направя удоволствието да ти кажа , че аз съм участвувала, защото означава да си изкривя душата...Но другото си беше точно така и мога да се закълна в каквото искаш! Sorry за армията , в която си служил...

- hadministratora
- Хабсурден
Ами поне няколко десетилетия след като спрем да я провеждаме...Julian_04 написа:...До кога ли ще си берем плодовете на недалновидната политика???
О, нас ни пазеха, щото по думите на другарите сме били в крайно опасен район. За информация аз и гаджето ми закъсняхме и ни се наложи да отидем със собствен транспорт...Да ама Не защото автобусът "Чавдар" се счупи на средата на пътя и представете си...откараха ни на автостоп две момчета турци и даже не ни отрязаха главите. Yра, живи сме!speedy написа:Може да им е забранен от вярата, ама имаха много хубава кайсиева ракия.

- hadministratora
- Хабсурден
Аз съм имал през живота си доста малко контакти с турци - не защото имам проблем да контактувам с тях, а просто защо така се е случило. От малкото ми контакти, както и от това, което съм чувал от близки за техните контакти, съм стигнал до един неприятен извод за произхода на по-голямата част от етническите проблеми и напрежения - те почти не съществуват между т. нар. обикновени хора, а се зараждат в главите на лидерите (политичеки например) и по някакъв начин тия идиоти успяват да ги материализират!
-
точно така е
Тези конфликти се раждат и раздуват в така наречената ДАНС, допреди няколко години НСС а преди това НСЗК а преди това ДС, рожба на КДС. Някога в тази служба работеха дядовците и бащите на сегашните разбойници и те защото са родени, израсли и обучени от тях, провеждат същата човеконеавистна политика на разделение за да ги владеят. Вие сте свидетели на модела тук и етническото и религиозно пъстро общество и възможността за съжителсто след като държавата се разграничава от всички и се определя като служител на данакоплатците, без значение другите белези. Просто е но не е за изпускане този дебел кокал, който с кръв си превзеха другарите у нас.
Просто като леща.
Просто като леща.
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Но и затова пък и много ефикасно. 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аз имах приятелка туркиня от Кнежа. Тя не говореше турски нито родителите й. Поканиха ме на гости веднъж и бях приятно изненадана от от гостоприемството им.
Излязохме даже вечерта на нещо като кръчма в турската махала на Кнежа. Никой не ни е досаждал или направил каквито и да е намеци.
Не мога да кажа нищо лошо за тези хора, които се наричт турци, а не говорят турски, но ми беше мъчно за моята приятелка, която понеже е жена нямаше право на никакво наследство, а всичко отиваше при брат й. Но това вече идва от религията, която е много назадничева.
България да се радва, че има турско малцинство, а не арабско както е в Западна Европа.
Излязохме даже вечерта на нещо като кръчма в турската махала на Кнежа. Никой не ни е досаждал или направил каквито и да е намеци.
Не мога да кажа нищо лошо за тези хора, които се наричт турци, а не говорят турски, но ми беше мъчно за моята приятелка, която понеже е жена нямаше право на никакво наследство, а всичко отиваше при брат й. Но това вече идва от религията, която е много назадничева.
България да се радва, че има турско малцинство, а не арабско както е в Западна Европа.