коя процедура да избера ?
коя процедура да избера ?
искаме да емигрираме с приятелката ми, но се чудим по коя процедура да пробваме ?
и двамата знаем добре англииски, и никак френски.
има ли смисъл да учим френски или да се пробваме по федералната процедура?
правихме on line теста и всичко е наред ?
посъветвайте ме какво да правя
благодаря предварително
и двамата знаем добре англииски, и никак френски.
има ли смисъл да учим френски или да се пробваме по федералната процедура?
правихме on line теста и всичко е наред ?
посъветвайте ме какво да правя
благодаря предварително
Re: коя процедура да избера ?
Темата ти многократно е обсъждана по един или друг повод и всеки включил се ще даде собственото си мнение, което не може да бъде миродавно! Без да разпалвам спорове и с риска да бъда оплют, имайки предвид, че темата е пусната при федералните ще кажа, че според мен по-добрата процедура е квебекарската!!! Вече съм писал, че при нея регламента е много по-ясен и критериите за емиграция са сравнително по-занижени от всяка гледна точка и като цяло е много по-лесна, а след това къде ще се заселите това си е ваш проблем. Но ако имате достатъчно време и средства за губене и искате да се докажете в собствените си очи, може да пробвате и с федералната. При нея обаче всичко може да продължи незнайно колко дълго време и още повече, че тя е с напълно непредвидим край?! Аргументите "ЗА" и "ПРОТИВ" са много и за това за сега ще се въздържа да ги изтъквам конкретно.celicata написа:...и двамата знаем добре англииски, и никак френски.
Има ли смисъл да учим френски или да се пробваме по федералната процедура...

Зависи много какви са ви професиите. Освен това като казваш приятелката ми, имай в предвид, че трябва да докажете вашата връзка с документ. Или се регистрирайте на един адрес още от сега...че се иска 1 година, или помислете за брак, или да кандидатствате по отделно, което си е доста рисковано. Ние също почнахме от 0 с френския и в началото е доста обезкуражаващо, но сме упорити. Много добре действа и честото посещаване на форума, тук се научават мнооого ценни неща. Намираш съвет и подкрепа за всеки проблем. Наистина има горещи спорове между избралите федералната процедура и квебекарската, коя е по добра и бърза. Това няма еднозначен отговор. Почетете малко назад във форума и сами направете избор.
брака не е проблем
въпроса е че нейната професия е много търсена и ако подадем документите веднага и до месец може д а я одобрят.
за месец френски не можем да научим, затова въпроса ми е с англииски за федералната по скоро
въпроса е че нейната професия е много търсена и ако подадем документите веднага и до месец може д а я одобрят.
за месец френски не можем да научим, затова въпроса ми е с англииски за федералната по скоро
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Туй нещо как мислиш да стане?celicata написа:брака не е проблем
въпроса е че нейната професия е много търсена и ако подадем документите веднага и до месец може д а я одобрят
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
жена със същата професия подава документи и след месец я канят на интервю. това ме кара да мисля така
Всичко е субективно!
Никой тук не може да ти даде съвет за такова нещо. Прочиташ официалния сайт за имиграция и си решаваш. Също поразгледай форума, вместо да пускаш тема, дискутирана 1000 пъти!
Няма "по-добра" и "по-лоша" процедура.
Преценете трезво дали Канада е за вас и не тръгвайте с голяма кошница!
Никой тук не може да ти даде съвет за такова нещо. Прочиташ официалния сайт за имиграция и си решаваш. Също поразгледай форума, вместо да пускаш тема, дискутирана 1000 пъти!
Няма "по-добра" и "по-лоша" процедура.
Преценете трезво дали Канада е за вас и не тръгвайте с голяма кошница!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
- hadministratora
- Хабсурден
Без да имам намерение да те оплювам, ще кажа че категорично не съм съгласен, че при френската процедура критериите са по-ясни. За сметка на това съм съгласен, че са по-занижени и най-вече подкрепям мнението на tonich, че няма по-добра или по-лоша процедура по принцип, а всяка процедура е по-подходяща за едни или други кандидати. Освен това по федералната процедура нещата вече се развиват горе-долу толкова бързо, колто и по другата.ivalin написа:...Без да разпалвам спорове и с риска да бъда оплют .... според мен по-добрата процедура е квебекарската!!! .... при нея регламента е много по-ясен и критериите за емиграция са сравнително по-занижени
celicata, това с интервюто вероятно не сте го разбрали правилно:
- ако сте по федералната процедура вероятността за интервю е почти нулева
- ако сте по френската, вероятността да сте на интервю само месец след подаването на документите е сравнително доста малка, като се има предвид бавното придвижване на документите в двете посоки и не на последно място факта, че интервютата, за тази процедура се провеждат само няколко пъти в годината (през около 3-4-5 месеца)
Моя съвет: и двете процедури имат тест за самооценка - направете и двата теста и преценете, коя процедура е по-подходяща за вас.
Ако отговаряте на условията по федералната и знаете английски, то е абсолютно безпредметно да учите френски. Ако пък сте супер по критериите на кебекарската процедура и ви липсва само френскя, седнете и учете - много хора заминават успешно след само около 6 мес. учене.
- kikolilokiko
на този въпрос можеш да си отговориш само ти
всички останали ще си дават техните отговори за самите тях или предполагайки кой си ти.... няма как да стане..... почвай да се информираш и да прецениш сам за себе си шансовете си да минеш по процедурата и да се реализираш в канадско успешно.....евентуално

celicata, както вече писах, ако ти се харчат излишни пари за щяло и нещяло по федералната процедура, а и никой не може да ти каже със сигурност колко може да продължи, то заложи на федералната?! Може да е от 6 до 12 м., както твърди министър Кели в едно свое изказване относно новите изисквания за федералната процедура, но може и доста повече 2-3 и повече години без това да те изненадва, защото има дето заминаха за по-малко от 1 г., че даже имам приятели и за 6 м., но има и такива дето все още чакат по много повече от 1 г.
). Но, ако искаш със сигурност да заминеш в рамките на около 1 г., то седни и научи малко френски и "напред и само напред"! Ти сам си решаваш... "топката е в твоето поле"...
Съвети бол...

Това вече са свободни съчинения, достойни за форуми, като този!ivalin написа:celicata, както вече писах, ако ти се харчат излишни пари за щяло и нещяло по федералната процедура, а и никой не може да ти каже със сигурност колко може да продължи, то заложи на федералната?! Може да е от 6 до 12 м., както твърди министър Кели в едно свое изказване относно новите изисквания за федералната процедура, но може и доста повече 2-3 и повече години

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"