Филмчето е яко!За около 20 мин. наистина успява да пресъздаде диалога между двете култури квебекарската и нашата българската.Показва хубавото и грозното и на двете места,пък всеки да си избира кое ще му хареса и къде,още повече,че за мен филма е зареден с оптимизъм,който ще ни е полезен на нас новите имигранти българи в Квебек.Мен ме накефи!Браво на Кримон,че го пусна във форума,заслужава си!
Още по- ми стана кеф,защото сега имам много добра приятелка квебекарка,интересува се искренно от нашата култура,не само от мене ха-ха

,та научих я няколко елементарни български думи и изречения.Кеф ми стана,когато,понеже й препратих линк-а с филма,тя ми каза,че в началото на филма,когато двамата герои във филма си говорят на български по тел-на,тя,моята приятелка, е разбрала много добре на български обръщенията в началото на филма "Добър ден,Десислав","Как си"...
Аз се кефя,че по мой си начин и аз съм мост между двете култури,двата свята,всеки от нас по свой си начин.Много е важно,ние като нови имигранти в Квебек,да общуваме колкото е възможно повече с квебекарите и с др.националности в Квебек.Имаме голям късмет,че живеем в такова общество,Квебек и в голям и мултинационален град като Монреал.Не трябва да сме негативни и себезатворени,а допира с другите и местните става,не е лесно,но не е и трудно,а когато видиш взаимният интерес е наистина готино.