Технически проблем при попълване на формуляр

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
loginn

Технически проблем при попълване на формуляр

Мнение от loginn »

Извинявайте, но като попълвам формуляра не се изписват правилно специалните френски знаци. é излиза като e', à излиза като a` и т.н.
Някой друг имал ли е този проблем и как го е решил?
И още един въпрос, попълването на ръка приемливо ли е?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Технически проблем при попълване на формуляр

Мнение от Linko »

Приемливо е разбира се. Не си губи времето излишно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

пиши си ги като обикновени френски знаци ;) или на ръка (някои им викат букви не знам защо :rofl: )
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

kikolilokiko - :rofl:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

loginn написа:Извинявайте, но като попълвам формуляра не се изписват правилно специалните френски знаци. é излиза като e', à излиза като a` и т.н.
Аз използвах Foxit PDF за да попълня някои неща на кирилица. Предполагам, че може и на теб да ти е от полза. Особеното е, че ако просто пишеш в полето резултата е като в Adobe Reader (или по-лош) - успях да "постигна" кирилица само с copy/paste от друга програма, която я изобразява коректно (напр. MS Word или Notepad). Foxit има и друг недостатък - не печата много красиво, но въпреки това е прилично.
Di_82

Мнение от Di_82 »

loginn написа:Извинявайте, но като попълвам формуляра не се изписват правилно специалните френски знаци. é излиза като e', à излиза като a` и т.н.
Привет,
А защо просто не добавиш от Language Bar-a френски език? Аз така попълних формулярите си и нямах никакъв проблем. Просто трябва да свикнеш коя буква къде се намира....
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Di_82 написа:
loginn написа:Привет,
А защо просто не добавиш от Language Bar-a френски език? Аз така попълних формулярите си и нямах никакъв проблем. Просто трябва да свикнеш коя буква къде се намира....
Въпроса вече го смятам за решен, ще попълвам на ръка.
Все пак ще ти отговоря. В интерактивния формуляр не се изписват правилно. Този проблем го няма като пиша под word или wordpad например.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

loginn написа:...В интерактивния формуляр не се изписват правилно. Този проблем го няма като пиша под word или wordpad например.
Много прилича на проблема с кирилицата, който аз имах. Опитай с Foxit.
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

hadministratora написа:Много прилича на проблема с кирилицата, който аз имах. Опитай с Foxit.
Точно с фоксит го бях отворил когато за първи път опитах да попълвам. После пробвах и с други програми.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

loginn написа:Точно с фоксит го бях отворил когато за първи път опитах да попълвам. После пробвах и с други програми.
А опита ли да го напишеш в друга програма (някоя, в която се пише коректно на съответния език) и после с copy/paste да го прехвърлиш във Foxit - аз само така успях да вкарам кирилица в тия PDF-и.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

hadministratora написа:
loginn написа:Точно с фоксит го бях отворил когато за първи път опитах да попълвам. После пробвах и с други програми.
А опита ли да го напишеш в друга програма (някоя, в която се пише коректно на съответния език) и после с copy/paste да го прехвърлиш във Foxit - аз само така успях да вкарам кирилица в тия PDF-и.
Направих следния тест:
1. Свалих формуляр [IMM 0008] PDF format
2. Използвам Vista. Най-вероятно същото важи и за XP.
В Language bar направих необходимите настройки за френски (френски) и български наредби на клавиатурата (английската е по подразбиране). Особеното при българския е,
че съм свикнал да използвам Bulgarian (Old phonetic), а не стандартната вече европейска втора наредба.
3. Преди време бях тествал PDF Converter Professional 6 и сега отворих документа с него.
Интересното е, че този софтуер записва документа без проблеми за последваща работа върху него.
4. За целите на теста въведох текст на Кирилица, Френски (само странните знаци) и Английски.
Записах го върху диска, отворих го отново, разпечатах го да се уверя, че всичко е ОК ... Резултатът е показан по-долу в поле "Other".
Изображение
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

ZanzibarHero - :clap:
Di_82

Мнение от Di_82 »

Браво ZanzibarHero,

И аз за това говоря от известно време, но няма кой да чуе.... :)
Аватар
hadministratora
Хабсурден

ZanzibarHero написа:...3. Преди време бях тествал PDF Converter Professional 6 и сега отворих документа с него...
Аз предполагам, че и с Adobe Acrobat може да се получи доста добър резултат, но нямам лиценз нито за едното, нито за другото.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

hadministratora написа:... Аз предполагам, че и с Adobe Acrobat може да се получи доста добър резултат ...
Вероятно да, но трябва да се пробва. Аз подготвих моята форма с Adobe Writer 5, но Adobe Writer 6 не работеше добре с кирилица. Наистина тогава използвах FlexType 2K, а не вградената в MS Windows 2000 ...
Публикувай отговор