Здравейте!
Имаме един такъв въпрос относно имиграцията в Квебек. В официалния сайт за имиграция, както и в онлайн теста, има задължителна точка за стаж най-малко година, който да е директно свързан с дипломата от образованието ти. Наистина ли е задължителен този стаж, тъй като аз имам стаж в последните 5 години, но той е коренно различен от областта на завършеното от мен образование. Можем ли в такъв случай изобщо да подаваме документи, ако ми липсва стажа, свързан с дипломата ми за завършено образование?
Също така бих искала да попитам как стои въпросът с доказването на стажа. Ние с мъжът ми сме с професии в областта на изкуството и сме работили в чужбина две години, но не можем да го докажем, тъй като този въпрос в музикалните среди е доста сложен. Не се дават нарочно копия от договорите от мениджърите,за служебна бележка дума да не става.
Ше се радваме на отговори!
Моля за отговор относно кандидатура имиграция Квебек
Re: Моля за отговор относно кандидатура имиграция Квебек
значи в моя случай същто няма съвпадение на диплома със стаж но рискувах .
изчислете си точките и ако надвишават 60 действайте
изчислете си точките и ако надвишават 60 действайте
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Моля за отговор относно кандидатура имиграция Квебек
Този стаж от 1 г. по специалността от дипломата е важен само ако специлаността е в Списък 2009 с търсените области на образование, а самата диплома е придобита преди повече от 5 г. преди датата на подаване на молбата за селекция. В общият случай не се изисква стажът да бъде по специалността от дипломата.el111479 написа:Здравейте!
Имаме един такъв въпрос относно имиграцията в Квебек. В официалния сайт за имиграция, както и в онлайн теста, има задължителна точка за стаж най-малко година, който да е директно свързан с дипломата от образованието ти. Наистина ли е задължителен този стаж, тъй като аз имам стаж в последните 5 години, но той е коренно различен от областта на завършеното от мен образование. Можем ли в такъв случай изобщо да подаваме документи, ако ми липсва стажа, свързан с дипломата ми за завършено образование?
А ако пък вашият случай е точно такъв т.е. специалността е в списъка и дипломата е преди повече от 5 г. и нямате 1 г. стаж, то просто няма да ви дадат допълнителн и точки за търсена професия. Ще си ви оценяват както всички останали и пак ще си ви зачетат трудовият стаж който имате.
И този който ви е плащал дори препоръка ли няма да се съгласи да ви даде? Нищо не го бърка да напише, че сте работили като еди-какви си от еди-коя си до еди-коя си дата и общият брой работни часове на седмица. Дори не е необходимо да пише каквато и да сума като заплащане.Също така бих искала да попитам как стои въпросът с доказването на стажа. Ние с мъжът ми сме с професии в областта на изкуството и сме работили в чужбина две години, но не можем да го докажем, тъй като този въпрос в музикалните среди е доста сложен. Не се дават нарочно копия от договорите от мениджърите,за служебна бележка дума да не става.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!