Zdraveite na vsichki
OK istoriata e slednata
Az i mojat priatel (zaedno s 2god.ni duchterja koiato e American citizen) vuznamerjavame da kandidatstvame za Skill Worker Program. I dvamata sme rabotili po specialnostite si tuk v NY , no ot 4 god. sme nelegalni . Chte imame li njakakvi problemi ako pokajeme samo pisma ot rabotodatelite ni , bez kontract, tui kato rabotime nalegalno tuka. Suchto taka i za vizite v passportite ni koito sa iztekli ochte predi 4 god. I ochte nechto ,nabljagat li mnogo na finansovata strana (t.e. ako imach dostatuchno pari tova bi li mi pomognalo po njakakuv nachin)?
Vsjakakva informatzija bi ni pomognala , dori i da ne e svurzana s vuprosite po gore .
Blagodarja vi predvaritelno.
shte vi dadat vizi. poznavam hora koito doidoha ot US kato vas.za Ontario triabva da vidite v saita na imigratsiata kolko pari triabva da pokajete. triabva da si podnovite pasportite - s iztekli pasporti niama da vi dadat viza.
Vav formuliarite za skilled worker po federalnata se iziskva da posochite dali ste bili v chujda darjava prez poslednite 10 god i da prilojite kopie ot razreshitelnoto si za prebivavane, kakto i da obiasnite kakav tip e (t.e. visa, work permit, bejantsi i t.n.). Plius vi e nujno originalno svidetelstvo za sadimost ot BG, USA i vsiaka druga darjava v koiato ste prebivavali nad 6 mesetsa, kakto i adresni registratsii. Ne znam kak bihte pokrili tezi iziskvania sled kato ste nelegalno prebivavashti v shtatite, no Vi stiskam paltsi. Uspeh! (Kolkoto do parite - osven ako niamate dostatachno da pokriete iziskvaniata za imigrant investitor, kolko nad neobhodimia minimum imate e bez znachenie.)
alisa написа:shte vi dadat vizi. poznavam hora koito doidoha ot US kato vas.za Ontario triabva da vidite v saita na imigratsiata kolko pari triabva da pokajete. triabva da si podnovite pasportite - s iztekli pasporti niama da vi dadat viza.
за да подадеш документи за имиграция в Канада от страната в която си трябва да си ЛЕГАЛНО там за последната година.
izvajdane na politzeiska spravka ot FBI ne e problem - az sam vadil veche niaklko pati i edinstvenia dokument koito sa mi iskali e driver license. iskate blanka ot fbi za fingerprints (triabva da izpratite pismo do tiahnata tzentrala), sled kato ia poluchete otivate do localnia police department, kadeto vi snemat otpechatatzite na tazi fbi fingerprint card (shte vi iskat shofiorska knijka za identifikatzia) i vie tazi karta ia prashatate obratno na fbi. sled 3-4 sedmitzi poluchavate obratno tazi fingerprint kard s pechat otzat "no arested record" (предполагам че не сте осаждани). и това вие "свидетелството" за сьдимост. така че такова може и да си искарате и дори и статута да вие истекал.
обаче, сигурно канадците ще ви искат документи за статута ви в щатите и тук не знам как може да ги финтирате.
Question:
What do I have to submit with my application?
Answer:
All applications will be returned in their entirety if the following information is not submitted with the application:
........
Name, birth date, address, citizenship and immigration status in your country of residence for you and all dependant family members... ... :nenam: