Как да си вземем домашния любимец в Канада?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
eljbeta

Как да си вземем домашния любимец в Канада?

Мнение от eljbeta »

Имам въпрос:какви док.се изискват за животин4е,ако искаш да си го вземеш в Канада(ку4е)?Каква е процедурата?Благодаря предварително
zenman

Re: Как да си вземем домашния любимец в Канада?

Мнение от zenman »

Здравей, аз лично нямам идея или опит как става това, но имам приятел, който пристигна лятото с двете си кучета и е наясно кое как. Ще го питам утре, ако не забравя или ще му кажа да ти пише директно. Успех
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=83
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?f=1&t=36338
dea написа:Тези линкове са много полезни:
http://www.pettravel.com/airline_rules.cfm
http://www.pettravel.com/news_letter.cfm
dea написа: Пренасянето на куче принципно е същото като описаното от мен тук. Там голямо значение има теглото накучето. Само ако кученцето тежи до 6 кг. заедно с транспортната чанта може да се пренесе в салона с пътниците. В повечето случаи кучетата се пренасят в багажното отделение. Заплащането на транспорта е според теглото на животното.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Fireman

Мнение от Fireman »

Трудно се намира подходяща квартира с домашен любимец,особено с куче.... има организации ,които можеш да потърсиш на мястото, където ще отивате.
Аз също исках да си взема немската овчарка,но се радвам,че се преборих със себе си и за нея се грижат едно страхотно семейство.
Тук, в Канада щях да я обрека ,защото много малко са квартирите допускащи домашен любимец и ако има такива или ще са в по-далечен район, или мястото няма да е хубаво,или квартирата ще е мизерна.
Избора си мисля,не е за "нас" и какво "ние" искаме ,а дали тази емиграция за нашия домашен любимец е правилна.

Успех ви желая :y: :wave:
Nani85

Мнение от Nani85 »

здравеите, и аз като всички исках светло бъдеще за мен и бъдещите ми деца тук в Канада- Квебек и в никакъв случаи без домашните любимци, но истината се оказа по- различна. Едва ме убедиха да не си взема животното с мен, понеже бях с много багаж и никакви познати тук. При положение че съм ветеринарен лекар, представете си как тръгнах без домашния си любимец. Кацнах тук и веднаха благодарих на когото трябва, че не ми позволи да имам и тази грижа тук. Още от летището до хотела рабрах, че разликата в рекета тук и този в Бг, е че този е регламентирано легален, а този в БГ може и да ти се размине, после в хотела, после в седмичната стая, която се наложи да наема на космическа цена, защото на такива като нас, без референции и без познати тук емигранти никои не иска да си даде апартамента под наем, а и да иска, му иска максимална цена и допълнително по 30 долара месечен наем за ВСЕКИ ел. уред в апартамента. Това е, защото те вижда, че бързаш да си вземеш апартамент, защото парите ти ще свършат преди да си си намерил такъв, ако останеш в седмичната стая и защото знае, че не си имал време да видиш, че се продават ел. уреди и всичко друго за много по- малко пари месечно. Грешка след грешка от наша страна..... а като си помисля, че щях да причиня това и на домашния си любимец, хем си плача хем се радвам, че послушах съвета на по- старите...... де да бях послушал и другите им съвети.... Не искам да давам съвет на никого..... само за животните ми е мъчно, ....нали това ми е работата.....КЪСМЕТ
Публикувай отговор