Да дам ли за евалюация дипломата от средното образование?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
dea

Да дам ли за евалюация дипломата от средното образование?

Мнение от dea »

Привет!
Бихте ли споделили как постъпихте с дипломата за средно образование. Дава ли се за евалюация на Кремази при положение че имате друга сред нея- за висше образование? :?:
Аз дадох за евалюация само тази за висше образование и сега ме обхванаха съмнения че нещо съм объркала. :worried:
Блаагодаря предварително за отделеното време!
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Philippo

Re: Да дам ли за евалюация дипломата от средното образование?

Мнение от Philippo »

Не. Винаги можеш да го направиш. Ще ти трябва за формирането на заплатата само при държавна работа.
Аватар
mice

Мнение от mice »

На никого от моите познати не са я искали. Работила съм държавна работа и там ми поискаха доказателство, че имам завършено средно образование - показах си евалюацията на дипломата от висше. Беше достатъчно.
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Ако, скоро си си дала дипломата за висше, занеси си и за средно и се опитай да ги накараш да ти я приемат. Цената, която плащаш е за еквиваленс на всички дипломи, които имаш, не само за една. Но, не зная дали ще я вземат, щом не си я оставила първия път и дали няма да ти поискат да платиш отново.
Nani85

Мнение от Nani85 »

здравеите, аз имам проблем с намирането на лицензиран преводач от БГ на ФР в Монреал. Ако имате координати, моля да ми пишете. Когато ги давам за evaluation нали трябва да занеса вече преведени дипломи, а не оригиналите с преводите им от БГ? Благодаря предварително....
dea

Мнение от dea »

Трябва да се носят:
1. Оригиналите
2. Преводите с печат от преводач, член на ордера на преводачите в Квебек.
Ако имаш преводи от България, то даваш преводите за verification тук, в Монреал.

В момента цените при Елена Риф / рускиня /са 50-60 долара на диплома за верификация.
Координати на Елена Риф :
тел. 514-816-0631 или 514-343-0543 :mp:
4784 rue Van Horn local 105, metro Plamondon
code postal H3W1H7
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
dea

Мнение от dea »

Да допълня, че официално срокът да евалюацията е 4 месеца, но мисля че има случаи на практика и по-дълго да се чака.
Ако искате изцяло нов превод на дипломата, Елена Риф може да ви направи.
Аз лично търсех българи- преводачи, но без успех- едната още нямала лиценз, а другата била извън Канада в момента. Затова се обърнах към Елена Риф. При нея обаче си отваряйте добре очите, |( чувам че често допуска грешки в изписването на личните данни. Също така документ за платената сума дава само ако изрично си поискаш. :envy:
Аватар
mice

Мнение от mice »

dea написа:Трябва да се носят:
1. Оригиналите
2. Преводите с печат от преводач, член на ордера на преводачите в Квебек.
Ако имаш преводи от България, то даваш преводите за verification тук, в Монреал.
+ само едно допълнение, може да се дадат и преведените от България дипломи, ако са издадени от съответното учебно заведение (да е на тяхна бланка+печат и т.н.). За пример давам Софийски Университет - те предлагат превеждане на дипломата на английски - тук като си я донесете, няма нужда да се проверява от местен преводач - давате директно нея, без да си показвате дипломата в българския вариант. Ще ви я приемат.
Der Meister

Мнение от Der Meister »

Nani85 написа:здравеите, аз имам проблем с намирането на лицензиран преводач от БГ на ФР в Монреал. Ако имате координати, моля да ми пишете. Когато ги давам за evaluation нали трябва да занеса вече преведени дипломи, а не оригиналите с преводите им от БГ? Благодаря предварително....
Ами аз моите си ги преведох на английски при Милена Димитрова и нямаше никакви проблеми. Доколкото знам, в момента тя е единственият преводач член на ордера на преводачите в Монреал, която е сертифицирана да превежда от български. Поне в сайта им така пише. За Елена Риф, не знам. Виждам, че повечето ходят при нея, ама аз лично не искам да рискувам да трябва в последствие да си правя наново преводи ако ми трябват в някоя друга провинция например....

Иначе, дипломата за средно не ми я поискаха на Кремази, въпреки че я бях превел и я носех. Дано да не е било грешка, че не настоях да я вземат......
Die Wahrheit ist wie ein Gewitter
es kommt zu dir du kannst es hören
es kund zu tun ist ach so bitter
es kommt zu dir um zu zerstören
dea

Мнение от dea »

Какви са цените при Милена Димитрова, примерно колко взима за превод на диплома от ВУЗ?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Няма значение дали е от ВУЗ или от средно училище дипломата за Милена, таксата е еднаква. Последно беше $50 на диплома, но най-добре е да се сържете с нея за да разберете каква е актуалната цена. Телефоните й са публикувани в сайта на ордера на преводачите.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Der Meister

Мнение от Der Meister »

dea написа:Какви са цените при Милена Димитрова, примерно колко взима за превод на диплома от ВУЗ?

На мене ми взе по 65 за дипломите за висше образование и 45 за дипломата за средно.
Die Wahrheit ist wie ein Gewitter
es kommt zu dir du kannst es hören
es kund zu tun ist ach so bitter
es kommt zu dir um zu zerstören
Izabela

Мнение от Izabela »

А има ли значение дали преводът ще е на френски или английски?
Аватар
mice

Мнение от mice »

Izabela написа:А има ли значение дали преводът ще е на френски или английски?
Не.
mimi-pande

Мнение от mimi-pande »

Здравейте,може ли някой да ми даде сайта на ордера на преводачите или телефона на Милена Димитрива,благодаря.
Публикувай отговор