промяна на име след интервю преди Букурущ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
valentina76

промяна на име след интервю преди Букурущ

Мнение от valentina76 »

Здравейте имам следният въпрос ние се представихме успешно на интервюто на 09.12 и сертификата издаден на детето е с фамилия Великова а мъжа ми и баща на детето се казва Кр. Великов Йорданов т.с фамилиятя на детето и бащата са различни на интервюто ни питаха за биолог. баща а той е същия и мосюто ни обясни или да сменим фамилията или пояснителна бележка ?Та въпроса ми е проблем ли е ако сменим фамилията на детето и на сертиката да е др. фамилия а за док. за Букурещ да е др .и как да докажа че става въпрос за 1 и същи човек
Аватар
Independent

Re: промяна на име след интервю преди Букурущ

Мнение от Independent »

Аз нещо не разбирам защо ще сменяте името на детето, след като то вече има сертификат. Ако е само защото някой бил казал, няма смисъл. Няма никакво законово изискване детето да носи фамилията на бащата.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Independent написа:Аз нещо не разбирам защо ще сменяте името на детето, след като то вече има сертификат. Ако е само защото някой бил казал, няма смисъл. Няма никакво законово изискване детето да носи фамилията на бащата.
Подкрепям. Не знам за Букурещ какви документи ще пращате, но ако ви искат актовете а раждане, това би трябвало ясно да покаже родствените връзки.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Здравейте. Относно името на даден гражданин можете да се обърнете към общината или службата ЕСГРАОН или нещо от сорта , вече нямам спомен, но : във вашия случай детенцето може да има колкото си иска имена или по-точно родителите да му дадат колкото им душа иска.Просто идете в горепосочените институции и си извадете сертификат за идентичност на имената.В него се указва ,че Петко-Пешо-Никодим и т.н с ЕГН 123456789 са едно и също лице.Ние ,по-точно съпругата си извади такъв , че на дипломата (напр.) е с едно име ( моминското) , а по-другите документи е с друго.Превежда се въпросния сертификат и пиете по бира. Успех
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
dea

Мнение от dea »

Нашите сертификати съдържат само 2 имена- собствено име и фамилия на съответния човек. Т.е. в сертификата за селекция не фигурира бащиното име- говоря как е при нас.
Важно е дали в сертификата за селекция на детето са записани именно тези му имена- собственото име и фамилията. Също като документ за индентификация служи и акта за раждане. Не трябва да има никакво разминаване в имената между тези документи!
Проверете също и международния паспорт- там са записани фамилията в отделна графа, а след нея - собственото и бащиното име заедно в друга графа.
Във въшия случай какво налага да промените името на детето? :wasntme:
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Публикувай отговор