промяна на име след интервю преди Букурущ
-
промяна на име след интервю преди Букурущ
Здравейте имам следният въпрос ние се представихме успешно на интервюто на 09.12 и сертификата издаден на детето е с фамилия Великова а мъжа ми и баща на детето се казва Кр. Великов Йорданов т.с фамилиятя на детето и бащата са различни на интервюто ни питаха за биолог. баща а той е същия и мосюто ни обясни или да сменим фамилията или пояснителна бележка ?Та въпроса ми е проблем ли е ако сменим фамилията на детето и на сертиката да е др. фамилия а за док. за Букурещ да е др .и как да докажа че става въпрос за 1 и същи човек
- Independent
Re: промяна на име след интервю преди Букурущ
Аз нещо не разбирам защо ще сменяте името на детето, след като то вече има сертификат. Ако е само защото някой бил казал, няма смисъл. Няма никакво законово изискване детето да носи фамилията на бащата.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
- hadministratora
- Хабсурден
Подкрепям. Не знам за Букурещ какви документи ще пращате, но ако ви искат актовете а раждане, това би трябвало ясно да покаже родствените връзки.Independent написа:Аз нещо не разбирам защо ще сменяте името на детето, след като то вече има сертификат. Ако е само защото някой бил казал, няма смисъл. Няма никакво законово изискване детето да носи фамилията на бащата.
- Дякон Игнатий
Здравейте. Относно името на даден гражданин можете да се обърнете към общината или службата ЕСГРАОН или нещо от сорта , вече нямам спомен, но : във вашия случай детенцето може да има колкото си иска имена или по-точно родителите да му дадат колкото им душа иска.Просто идете в горепосочените институции и си извадете сертификат за идентичност на имената.В него се указва ,че Петко-Пешо-Никодим и т.н с ЕГН 123456789 са едно и също лице.Ние ,по-точно съпругата си извади такъв , че на дипломата (напр.) е с едно име ( моминското) , а по-другите документи е с друго.Превежда се въпросния сертификат и пиете по бира. Успех
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Нашите сертификати съдържат само 2 имена- собствено име и фамилия на съответния човек. Т.е. в сертификата за селекция не фигурира бащиното име- говоря как е при нас.
Важно е дали в сертификата за селекция на детето са записани именно тези му имена- собственото име и фамилията. Също като документ за индентификация служи и акта за раждане. Не трябва да има никакво разминаване в имената между тези документи!
Проверете също и международния паспорт- там са записани фамилията в отделна графа, а след нея - собственото и бащиното име заедно в друга графа.
Във въшия случай какво налага да промените името на детето?
Важно е дали в сертификата за селекция на детето са записани именно тези му имена- собственото име и фамилията. Също като документ за индентификация служи и акта за раждане. Не трябва да има никакво разминаване в имената между тези документи!
Проверете също и международния паспорт- там са записани фамилията в отделна графа, а след нея - собственото и бащиното име заедно в друга графа.
Във въшия случай какво налага да промените името на детето?

‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’