Вземане на брат

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
veseling

Вземане на брат

Мнение от veseling »

Здравейте! Изпратих на брат ми декларацийка която да представи във Виена, а също така и някои други документи посочени на официалния сайт на имиграционните, като данъчна декларация и копие на договора за наем. Той няма диплома за висше образование. Няма много стаж който да е вписан официално в трудовата му книжка. Може ли накой да ме посъветва какво друго може да се направи за да може той да получи повече точки. Някакъв допълнителен документ или нещо друго което съм пропуснал или е някаква подробност която трудно се открива. За сега не намирам други възможности.

Благодаря!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Вземане на брат

Мнение от ablood »

Имаш проблем.
Не мисля, че точките които му носиш могат да компенсират липсата на търсена диплома и стаж.
Ако е непълнолетен сирак можеш да го спонсорираш, иначе не.
Стаж навремето можеше да се изфабрикува. Не проверяваха в НОИ. Дипломата е препятствие.
Семейство? Деца
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
veseling

Мнение от veseling »

Няма още семейство. По голям е от мен. Аз разчитам от имиграционните да проявят някакъв интерес преди да му откажат.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Кажи нивата на владеене на езици и какво точно е завършил? И грабвай калкулатора:

Ето пример за човек без висше и без стаж:

Образование Secondaire professionnel - 6 точки
18 ans à 35 ans - 16 точки
франсе - 16 точки
англе - 6 точки
ако ти погостува три месеца - 2 точки
има сестра/брат в канада - 3 точки
отономи финансиер - 1 точка
адаптабилите - 6 точки

Верно, тука нивото на езика е височко, но ако се оправя криво-ляво на двата езика и поседи при теб три месеца да ги поошлайфа, може и да хване максимума.
А незнам дали си обърнала внимание на факта че множество специалности от средното образование дават повече точки от висшистките дипломи - така че наистина зависи какво е завършил средно. Един месар (900 часа / 1 година обучение) взима 16 точки за област на образование + 10 точки за ниво на образование.. и разни други има такива. Няма да му трябват високи нива на езиците, ако развърти сатъра на интервюто :)
Публикувай отговор