ПЕЛО
ПЕЛО
Благодарение усилията на група истински майки-българки от днес стартира курс за изучаване на български език и култура в едно държавно начално училище в Монреал. На този ден (25 ноември) православната църква отбелязва паметта на Свети Климент Охридски, за който се счита че въвежда кирилицата. Свети Климент Охридски е един от най-значимите автори на старобългарски език, той пише жития, похвални слова, църковни химни, превежда църковни текстове. Той е първият епископ, проповядвал на старобългарски език. Нека да пожелаем на децата, които днес започват успех!
Курсовете по PELO ( programme d'enseignement des langues d'origine) на различни езици се предлагат от 25 години в Квебек. Тази програма е разработена от МЕЛС (Ministère de l’Éducation, du Loisir et du Sport) и тукашните комисион сколери. Засега училищата в които се преподава български са две, но от нас зависи да станат повече.
Курсовете по PELO ( programme d'enseignement des langues d'origine) на различни езици се предлагат от 25 години в Квебек. Тази програма е разработена от МЕЛС (Ministère de l’Éducation, du Loisir et du Sport) и тукашните комисион сколери. Засега училищата в които се преподава български са две, но от нас зависи да станат повече.
В очакване на Годо...
Re: ПЕЛО
поне напишете кои са тези две училища и как ще се изучава български език, в кой ден или дни, по колко часа??
За това стана дума още преди началото на учебната година и тогава мнението на аблъд беше по-различно
Искате ли децата ви да учат (и) български ?
Колкото повече, толкова повече

Искате ли децата ви да учат (и) български ?
Между другото не е започнало днес това обучение, има български класове още от началото на октомври месец, но в други училища на Кот-де-Неж. Явно сега са се събрали достатъчно желаещи и в други училища, за да открият паралелки.ablood написа:Да овладеят в тънкости безценния език на родителите си, незаменим за развитието и интеграцията в кварталното общество.![]()
Извинявам се, ама това допълнителни учебни часове ли ще бъдат? Ако е така, едва ли децата ще са ви много благодарни. Представяте ли си как другите деца излизат да си играят, а вашите ги гледат завистливо, влизайки в час по българска граматика.
Ако пък са за сметка на английски език, или някаква друга безполезна според вас наука...
Познавам доста хора с елементарен български, развиващи супер успешен бизнес в БГ. Знаем за един дето дори стана БГ премиер.
Колкото повече, толкова повече

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
krimon, нека не отхвърляме хипотетичната възможност и аблъд да се развива, или пък...трансформира, а може би и да...мутира. 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Това беше много смешноablood написа:Хей! Момичетата са постигнали нещо значимо.
Друг е въпроса дали съм съгласен с ползата. Уважавам постижението.

- ablood
- Обратна връзка:
Много се дразня от арабския манталитет, които не уважават нищо от което нямат полза или страх.IFF написа:Това беше много смешно![]()
![]()
,не виждал полза от него,ама било значимо!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аз пък се дразня от ablood , защото като вляза във форума, той винаги има мнения по всички теми, и даже по обявите.
- ablood
- Обратна връзка:
Нямам абсолютно никаква полза от китайската стена и не възнамерявам дори да я виждам, но не отричам значимостта и.
Линко, трябва ли нещо да те касае лично, за да го оцениш?
Линко, трябва ли нещо да те касае лично, за да го оцениш?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Евала, аблъд, значи значимостта на всяко творение и постижение в световната история се определя според ползата му лично за теб... Е, немам думи, прав си в този случай.
Като се замисля безброй са безсмислените неща в света в този смисъл. 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- ablood
- Обратна връзка:
ablood написа:Нямам абсолютно никаква полза от китайската стена и не възнамерявам дори да я виждам, но не отричам значимостта и.
Посвети няколко мига, търсейки недуразумението!Linko написа:Евала, аблъд, значи значимостта на всяко творение и постижение в световната история се определя според ползата му лично за теб...