Пристигане в Канада с работническа виза?
Пристигане в Канада с работническа виза?
Здравейте, имаме нужда от съвет.
Аз кандидатствах сама и сега вече сам в канада, моят приятел не можа тогава да кандидатства с мен и остана в България. Сега иска да дойде тук, но как може да стане това без да минава цялата процедура? Има брат в Торонто, който има заведение за бързо хранене. Може ли да му направи работническа виза и така да дойде и да остане тук?
Как можем да му помогнем да дойде и да може да остане тук?
Аз кандидатствах сама и сега вече сам в канада, моят приятел не можа тогава да кандидатства с мен и остана в България. Сега иска да дойде тук, но как може да стане това без да минава цялата процедура? Има брат в Торонто, който има заведение за бързо хранене. Може ли да му направи работническа виза и така да дойде и да остане тук?
- optics
- Модератор
Re: Пристигане в Канада с работническа виза?
Накратко - не може. Ако му "направи" такава виза, тя ще е със срок и няма да може да работи за други работодатели. За целта обаче работодателят трябва да представи доказателства, че работникът е толкова ценен че няма канадци които да заемат обявената позиция. В заведение за бързо хранене, това ми звучи като мисия невъзможна.Caterine написа:Здравейте, имаме нужда от съвет.
Съвсем друг въпрос е дали може да кандидатства по процедурата "спонсориран от роднина". ТОчното название ми се губи, па и не съм в час дали с братя работи или само между родители и деца. КОйто знае да каже. Но това си е една дефакто цяла процедура (макар и да се счита че е по-лесна от "нормалната"). Така че по твоя въпрос - трябва да мине цялата процедура.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
оженете се 

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
И да се оженят пак няма да му издадат виза и разрешение за постоянен престой автоматично. Ще трябва да се мине през цялата процедура "събиране на семмейство" т.е. това същото "спонсориране" за което стана дума.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Благодаря ви за бързите отговори.
Ако придобия канадско гражданство и тогава се оженим, трябва ли да се минава пак през тази спонсорска процедура?
Ако придобия канадско гражданство и тогава се оженим, трябва ли да се минава пак през тази спонсорска процедура?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Да, пак се минава процедурата. Няма такъв вариант, при който да му се издадат на човека директно виза и разрешение за постоянен престой само поради фактът, че има брат или съпруга в Канада.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Ето тук са посочени правилата и процедурата за спонсориране на роднини - най-бързият начин да се съберете в Канада е да се ожените и след това да го спонсорираш.Caterine написа:Благодаря ви за бързите отговори.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ок. Благодаря ви Linko, Koko.
- teomat.com
- Обратна връзка:
При спонсориране на съпруг или дете няма изискване да имаш определен доход и процедурата е доста ускорена.
Или трябва да кандидатства сам по реда на някоя процедура или да се ожените и да му пуснеш докумети за присъединяване.
Или трябва да кандидатства сам по реда на някоя процедура или да се ожените и да му пуснеш докумети за присъединяване.
и аз предполагам, че е по-ускорена, та затова се обадих, както и да е всеки си знае