Имали ли сте проблеми с Български Пощи?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Имали ли сте проблем с Български Пощи през последната една година?

Да, случвало се е да не ми доставят писмо свързано с миграционния процес.
22
67%
Доставяли са ми всички писма, но със закъснение.
3
9%
Не, никакви проблеми. Всичко си пристига навреме.
8
24%

Общо гласове: 33
Аватар
demococcus

Имали ли сте проблеми с Български Пощи?

Мнение от demococcus »

Бих искал да си дадем сметка дали имаме мъничък проблем с Български Пощи или проблемът е сериозен.
Ако се окаже че прекалено много хора са имали недоставени писма/пратки, то може би ще е добре да коментираме какви мерки могат да се вземат.
Би било полезно да споделите и в кой град сте, ако имате положителен отговор на анкетата. И ако сте разнищили случая, би било добре да споделите каква е била причината да не ви пристигне писмо - пиян пощаджия, лошо разпределение в централата в София, служителката от Виена е забравила да го пусне. Току виж се оказало че само Бургас е проблемен или че има някой патриот в централното разпределение в София, който не иска сънародниците му да емигрират и прецаква писмата (съзнавам че звучи прекалено параноично, дано не е нещо такова).

Аз например съм в Сандански, имам едно недоставено писмо от юни, за което служителките във Виена потвърдиха че са ми го пратили. Не мисля че проблемът е в нашата поща, защото се виждам от време на време с пощальона и си получавам нормално другите писма. Засега не се притеснявам - мейлите работят безотказно и Лиза отговаря любезно и отзивчиво. Но ще дойде време да чакаме сертификати, баркодове и разни такива, дай боже.. и за тогава ми е тревогата.

ПС: Моля обърнете внимание че темата дискутира само проблеми с Български пощии то само свързани с миграционния процес. Няма за цел да дискутира недоставени пратки от Еконт или DHL, нито как Български Пощи са счупили някой сервиз за кафе, изпратен за подарък по пощата. Също и че анкетата обхваща последната една година. Тези които вече сте в Канада.. да, знаем.. преди години Български Пощи си работеха сравнително добре...
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Имали ли сте проблеми с Български Пощи?

Мнение от hadministratora »

demococcus написа:...Моля обърнете внимание че темата дискутира само проблеми с Български пощии то само свързани с миграционния процес. Няма за цел да дискутира недоставени пратки от Еконт или DHL...
А има ли логично обяснение, защо толкова много хора ползват услугите на Пощите? Аз изкарах цяла (федерална) процедура, без изобщо да ги закачам :) А и ми се струва че ако се ползват услугите на куриерска фирма с що-годе някакво реноме и пратката не се получи, ще е много по-лесно да се открие причината.

Иначе Пощите май са почнали да наемат куцо и сакато за пощальони: при нас един от кварталните пиянки разнася поща; преди няколко дни се чудеше дали да се качи (асансьора работи!!!) до 8-ми етаж да занесе препоръчаното писмо, че можело да няма никой.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

То за получаването е зора. Щото имиграционните нали пращат по обикновените пощи и в България ти го доставят Български Пощи.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

По време на първата си процедура живеех в Пловдив а на втората - в София. И двата пъти нямах никакви проблеми с българските пощи. При това не се смятам за късметлия или нещо подобно, животът ме е убедил в обратното.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
m.m.

Мнение от m.m. »

проблема е само в дадени райони. например ние живеем в София, но до нашия блок пощальон не стига. пускахме оплаквания няколко пъти, заради загубени важни писма и пратки, ефект никакъв.

за това сега дадохме като адрес за кореспонденция този на родителите ми, те също са в София, но там всичко пристига като по часовник... никога не са имали проблеми.
07.07.2009 FedEx
15.07.2009 Accusé
25.11.2009 Entrevue de sélection à Vienne
дидо

Мнение от дидо »

здравейте и от нас.нашите писма до виена стигаха за три дни,а сега за букурещ или обратно пътуват по 15-16 дена.лично аз не мога да разбера логиката,букурещ е само на 180-200км от търново.смешна работа са тия наши български пощи,да не говорим че проследяващия баркод на писмата е само за българия и излезели извън граница :worried:
liddi

Мнение от liddi »

Здравейте!
Имахме проблем и със получаването на акюзето / така и не го получихме/ и с получаването на поканата за интервю. От Виена твърдят ,че са изпратели и двете писма. Ние сме с пощенска кутия в центъра на София. /сменихме местожителство и решихме да се доверим на пощ.кутий/

Имам един въпрос: При евентуално успешно интервю ,може ли да подадем друг адрес за кореспонденция в Букурещ , а не ползвания до сега? Благодаря ви
27.06. 2009-Документи Виена
22.10. 2009-Покана за интервю по е-mail
10.12. 2009, 09:00 ч.Интервю
15.12. 2009-Букурещ
20.01. 2010-Баркодове!
19.02. 2010-Формуляри за медицински!
08.03. 2010-ОК
29.03. 2010-Покана за визи!- по e-mail
24.04. 2010-Визи!
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Оказва се по-зле, отколкото предполагах!
jordanovas

Мнение от jordanovas »

Здравейте и аз искам да споделя неволите си с Български пощи. Тъй като не съм убедена в сигурността на общата пощенска кутия във входа, в който живея със стартирането на процедурата наех пощенска кутия в кварталния пощенски клон(срещу съответно заплащане разбира се). Проблем с получаване на акюзето нямаше - пристигна, но поканата за интервю така и не получих(получих я по мейла след разговор с г-жа Лиса Шрайбер). Сега изпратих документи до Букурещ, баркодовете дойдоха, но днес става 1 месец откакто чакам медицинските формуляри и тръпна естествено....ще пристигнат ли въобще!?! Мисля да почакам още няколко дни и да напиша мейл до Букурещ и ако отново са ми затрили нещата какво да ги правя :envy: просто не ми идва наум. Ако някой има опит нека сподели с удоволствие бих им натрила носа....ужасни са.
Docs Букурещ - 30.09.2009
Баркодове - 14.10.2009
Мед. Формуляри - 19.11.2009
Направени медицински - 23.11.2009
ОК на медицинските - 10.12.2009
Покана за виза - 11.01.2010
ВИЗА - 29.01.2010
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

jordanovas написа:...Сега изпратих документи до Букурещ, баркодовете дойдоха, но днес става 1 месец откакто чакам медицинските формуляри и тръпна естествено....ще пристигнат ли въобще!?!...
Останал съм с впечатлението, че тази финална фаза (медицински, покани и визи) в Букурещ я движат малко по-бавно за кандидатите по френската процедура. Разликата не е голяма, но според мен е видима. Така че като за начало се въоръжи с търпение.
Колкото до това какво да правиш, може да опиташ с куриер. Мисля че в Букурещ няма да имат възражения стига ти да си покриваш разходите за това. Ако медицинските не пристигнат и се наложи да им пишеш, спомени и за този вариант. Има известна вероятност да откликнат и така да се случат нещата по-гладко.
todorovi

Мнение от todorovi »

hadministratora написа:
jordanovas написа:...Сега изпратих документи до Букурещ, баркодовете дойдоха, но днес става 1 месец откакто чакам медицинските формуляри и тръпна естествено....ще пристигнат ли въобще!?!...
Останал съм с впечатлението, че тази финална фаза (медицински, покани и визи) в Букурещ я движат малко по-бавно за кандидатите по френската процедура. Разликата не е голяма, но според мен е видима. Така че като за начало се въоръжи с търпение.
Хм, за търпението съм съгласна, но за това, че по френската процедура нещата стават по-бавно не съм съгласна. Ние получихме баркодове на 26.08.2009г, а инструкции за медицински на 23.09.2009г :)

Извинявам се за офф-а
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Направих тест - помолих едно момиче, което живее във Виена, да ми прати писмо. Получи се нормално за по-малко от седмица. Мистерията се задълбочава. Или по закона за всеобщата гадост се губят само важните неща.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Да крадат редовно писmата mи. :devil: :envy:
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

;( :emo: :lol:
arogance

Мнение от arogance »

Имайте търпение и нещата ще се наредят. Чакали сме по 2-3 месеца писма от Виена и Букурещ.
А и като дойдете тук ще ви е нужно търпение.
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Публикувай отговор