детски доктор

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
niko76

детски доктор

Мнение от niko76 »

здравейте, сигорна сам че някъде по форума има тема за това ,но ако някой знае ,ще мие по лесно и по бързо да намера личен детски доктор за сина ми които е на 2 години .Живеем в мисисауга, благодаря ви предварително
kralimarko

Re: детски доктор

Мнение от kralimarko »

аз си намерих по интернет ,имаше страница кадето постваха доктори които набират нови поциенти ,,сърч да нет
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Циганите - на Сатурн !
kralimarko

Мнение от kralimarko »

браво на шарената мома ,дето ми прилича на рисунка от Владимир Димитров -майстота
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Много си бърз бре, как ме излови :)
Циганите - на Сатурн !
kralimarko

Мнение от kralimarko »

бръже четем и още по бръже пишем като пием водка
kate_m

Мнение от kate_m »

Като си говорите за детски лекар,моля да ми кажете когато пристигне човек в началото преди да има работа може ли да има личен лекар или трябва да си наработа и да имаш нужните осигуровки.Много се страхувам за детенцето ни дали можем да му направим застраховка за няколко месеца докато ние не сме на работа поне той да има лекар?
19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Първите 3 месеца нямаш застраховка независимо имаш -нямаш работа. След това почваш да имаш пак независимо имаш -нямаш работа. Не е като в България.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
leaf

Мнение от leaf »

Канада има единна здравна система за всички.
Получаването на медицинска помощ не зависи от това дали работиш или други условия.
Започва да действа след 3 месеца от пристигането ви в Канада.
Хубаво е да имаш личен лекар, но паралелно с личните лекари съществува система от Walk-in-clinics.
Там можете да получите същите услуги както при личния лекар, с тази разлика, че всеки път може да сте при различен лекар. Ако сте доволни от някой лекар можете да си записвате час само при него и той става почти семеен.
:)
niko76

Мнение от niko76 »

благодаря ви на всички за помоща. сърч енджина и аз го знам ,там наистина има много доктори,но ако някои ми предложи вече някои които го познава и е изпитан доктор на който може да се разчита
kralimarko

Мнение от kralimarko »

има много изпитани доктори но не взимат нови пациенти,,,
kate_m

Мнение от kate_m »

Благодаря ви за отговорите.
19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
speedy

Мнение от speedy »

Канада има единна здравна система за всички.
...
Започва да действа след 3 месеца от пристигането ви в Канада...
Не съвсем отговор на темата, но,

Това не е точно така - здравната система е различна за всяка провинция, но е съобразена с общ федерален закон.

В Албърта новите имигранти имат здравно покритие от деня на пристигането си.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Личния лекар няма нищо общо с това дали работиш или не. Здравните застраховки също. В зависимост от провинцията, може да бъдете покрити още с кацането или след 3 месеца. Разровете се и вижте колко струват застраховките за "n" брой членове на семейството в различните провинции. В BC за двама, мисля че е около $96/месец. За трима е към 110. Обаче ако не работите, или са ви ниски доходите, има някакви отстъпки. Ако ви се наложи да водите детето на лекар, дори и да нямате личен такъв, можете да отидете в т.нар. walking clinics, за които не ви трябва предварителен час - просто си чакате реда. Ако случая е спешен, много ясно че отивате в бърза помощ. Ако ще се заселвате в провинция, която изисква 3 месеца изчеквателен период, ви съветвам ако е възможно, така да си направите полета, че да пристигнете в края на месеца. Защото дори да кацнете в последния ден от месеца, той се зачита целия, т.е., ще бъдете непокрити само 2 м. и един ден. Има много застрахователни компании, които предлагат кратковременни застраховки, по време на изчеквателния период, ако не искате да рискувате.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Това колко е "изпитан" един лекар е доста субективно, но все пак има и страници за това. Ето една такава

http://www.ratemds.com/social/?q=node/11

Намираш си лекар и после проверяваш какви са мненията, ако има такива, за него от негови пациенти.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор