Странен въпрос относно езикознание?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
nov

Странен въпрос относно езикознание?

Мнение от nov »

Здравейте отново, въпроса ми е малко странен , защото се двоумя за някокло неща и не мога да реша кое е най правилното.Значи ако реша да кандидатствам по федералната процедура за Канада(с изкл. на Квебек тъй като незнам и грам френски) за точковата система на Skiled workers където се иска да се точкуваш за знанието на език, според Вас кое доказателство ще ми даде по голям брой точки - че съм минал Тойфел,че съм минал Кембридж сертификът, или че съм изкарал ИЕЛТС(под минал разбирай достатъчния и необходим брой точки от тези изпити- е най добре максимален).От четеното във форума ми стана ясно че на Тоефел не се държи толкова или по-точно не се отдава голямо значение на него за процедурата защото като отворих страницата на CIC си пише IELTS.Въпроса ми найстина е малко объркващ но в крайна сметка за кой от двата да започвам да се готвя сериозно (ИЕЛТС или Кеимбридж Серт.), мисля да кандидатствам за скилд уъркър по тази процедура кой то тези двата ще има по-голямо значение.Благодаря на всички дали мнение по темата. 8)
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Странен въпрос относно езикознание?

Мнение от hadministratora »

nov написа:Здравейте отново, въпроса ми е малко странен , защото се двоумя за някокло неща и не мога да реша кое е най правилното.Значи ако реша да кандидатствам по федералната процедура за Канада(с изкл. на Квебек тъй като незнам и грам френски) за точковата система на Skiled workers където се иска да се точкуваш за знанието на език, според Вас кое доказателство ще ми даде по голям брой точки - че съм минал Тойфел,че съм минал Кембридж сертификът, или че съм изкарал ИЕЛТС(под минал разбирай достатъчния и необходим брой точки от тези изпити- е най добре максимален).От четеното във форума ми стана ясно че на Тоефел не се държи толкова или по-точно не се отдава голямо значение на него за процедурата защото като отворих страницата на CIC си пише IELTS.Въпроса ми найстина е малко объркващ но в крайна сметка за кой от двата да започвам да се готвя сериозно (ИЕЛТС или Кеимбридж Серт.), мисля да кандидатствам за скилд уъркър по тази процедура кой то тези двата ще има по-голямо значение.Благодаря на всички дали мнение по темата. 8)
Здравей,

Да си видял някъде в сайта на CIC да пише нещо за Кеимбридж Серт. или Тойфел? Там пише само и единствено за IELTS, така че няма какво да му мислиш - готви се за IELTS.

Говори се че има хора, които са минали с TOEFL, но това са по-скоро изключения.
nov

Мнение от nov »

Много благодаря за краткия и ясен отговор, и тъй като англииския не ми е на необх.ниво изискват ли се да покриеш някакъв минималне брой точки за да е валиден за пред Канадските власти и институции изпита или просто трябва да го вземеш?
Аватар
hadministratora
Хабсурден

nov написа:Много благодаря за краткия и ясен отговор, и тъй като англииския не ми е на необх.ниво изискват ли се да покриеш някакъв минималне брой точки за да е валиден за пред Канадските власти и институции изпита или просто трябва да го вземеш?
При IELTS няма взел/не-взел, а оценка по скала от 0 до 9 (или май беше от 1?) за всяко едно от уменията говорене, слушане, четене и писане, както и средно-аритметична оценка по същата скала. Когато изпратиш резултата точките от изпита за всяко от уменията се преизчисляват в "имиграционни" точки и се добавят към общия ти брой точки. Виж таблицата по която се преизисляват точките.
nov

Мнение от nov »

Много Благодаря , тази статия въобще не я бях намирал, инфото е много полезно 8)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

nov написа:Много Благодаря , тази статия въобще не я бях намирал, инфото е много полезно 8)
Ако кандидатстваш по федералната процедура, този документ който hadministratora ти показа трябва да ти е основен, за попълването на всичките документи.
nov

Мнение от nov »

kill_u написа:
nov написа:Много Благодаря , тази статия въобще не я бях намирал, инфото е много полезно 8)
Ако кандидатстваш по федералната процедура, този документ който hadministratora ти показа трябва да ти е основен, за попълването на всичките документи.
По нея ще кандидатствам......някой ден :-(
Аватар
hadministratora
Хабсурден

kill_u написа:Ако кандидатстваш по федералната процедура, този документ който hadministratora ти показа трябва да ти е основен, за попълването на всичките документи.
Да, това е първия документ от т. нар. application kit за федералната процедура. Трябва да се "изяде с кориците" нищо че е PDF ;)
Публикувай отговор